Neřešil už jste někdo výměnu originálních zadních stupaček na F650GS nebo na R1200GS (možná i na jiných modelech, ale jen u těchto dvou vím, že uchycení je 100% stejné).
Myslel jsem si, že bych pořídil originál řidičovo a navařil na ně rozšíření od Marseluse (jako to mám udělané pro sebe), ale uchycení stupaček je nesmyslně odlišné. Přitom úhel uchycení více méně odpovídá.
Proč to řeším?
Padla mi v garáži motorka na vyklopenou zadní stupačku a ta rupla. Vařit se mi to nechce, přeci jen na tom stojí Hugitka plnou vahou, když jedeme lehkým offem a ta slitina ve mě důvěru vůbec nevzbuzuje.
Podle návodu na montáž jsou pro řidiče a tam je jiná šířka úchytné "kapličky". Mrknu do papírového nebo se zítra zeptám Tomáše na Travel Eventu. Mám tu i katalogy Wünderlicha, Louise atd., tak to prolistuju.
Kdysi jsem o těch širokých stupnách taky dost přemýšlel, ale vyšlo mi, že kdo má endurácký botky, co maj podešev jak prkno, takovouhle věc moc nepotřebuje. To se týká spíše tedy motorkáře vpředu, ovšem dámy většinou mívají botky salónnější, tam potom vidím, pokud nejde pouze o ojedinělá přizvednutí na žel.přejezdech, či na zcela výjimečných v našich krajích nerovnostech na vozovce, tento doplněk pro průjezdy enduro tratí jako velice praktickou záležitost