Nemůžu tady nic podobnýho najít,tak se vás zeptám: Při ježdění v Alpách a po zastávce na kafe přijdu po cca hodině k báwu a jen cvaká,kontrolky v pohodě,světlo svítí.Roztlačení samo nepomůže,napadlo mě lehce pobouchat starter klackem a chytla na první.Potom už se to neopakovalo.Prosím o radu,jestli rozebrat starter, a na co se podívat.Baterka se mi zdá,že točí ok.Jezdil jsem hodně kopce,stál pořád na brzdách,možná,že došlo k vybití a potom se baterka dobila?Díky
oranžová dvanáctka
Kdyby byla baterka před smrtí, tak pohasnou alespoň kontrolky. Záleží, co ti "cvaká", jak silný je ten zvuk - jde to cvaknutí od cívky startéru /silnější kovový zvuk/ nebo jen cvaknutí slabší /tj. od startovacího relé/. Buď to vypadá na vadnou cívku startéru /to silnější cvakání/ - cívka funguje, pastorek "vyhodí" /to je to silné cvaknutí/, ale nesepnul kontakt pro motor startéru - poklepání klackem pomohlo. Nebo druhá možnost, že ti odešlo (nebo "odchází" ) startovací relé (jeho spínací kontakt) - relé sice sepne /slabé cvaknutí/, ale má špatný silový kontak a nesepne proud pro cívku startéru - poklepání klackem by v tomto případě byla jen náhoda.
Upravil Tonda dne 21.05.2013 12:32
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Sílu zvuku si fakt nepamatuju,měl jsem helmuuž se to od tý doby neopakovalo,takže nebylo s čím porovnat- pomůže vyndat startér,a dát na repasi-nebo proměřit na motorce? A ještě prosím,čím povolujete ten zadní torx- místa jak v p...i? napadá mě jen gola s kloubem-imbus není asi to pravý,povolil jsem ho ale nemůžu přesadit do jiný polohy a svody se mi sundat nechce,
oranžová dvanáctka
rozebrat,vycistit,promazat a slozit.mel jsem to same.jde tam bordel ze zadniho kola.je tu nekde navod,ale jsou to 3 sroubky a ne dobrej pristup.ty torx jsem vyhodil a dal imbus.
BMW GS 1200 adventure a Babeta.
Dneska při vidině špatnýho počasí,jsme to z kámošem prubli.Šrouby jsou tam jen dva a povolit ten zadní fakt na pikaču,ale podařilo se.Až po povolení šroubů a následným sundání čepičky,která kryje matku s přívodním kabelem jsem zjistil,že má blbej dotek,dokonce pérovka jakoby přivařená k matici-to byla na 99% příčina.A když to bylo povolený,tak už jsem to vyndal,rozebral,namazal a točí to jako o závod,úplně jinej zvuk.
oranžová dvanáctka