kam se jede, jak daleko, jak dlouho, off nebo on? pod stan nebo do hotelu? s partou nebo sám? na západ nebo na východ? Možná by to chtělo trochu upřesnit.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
v zasade neni az tak dulezity jestli jede jeden nebo 2 ten rozdil neni moc velkej dokonce neni az tak dulezita dylka, "EURO" trip v delce 2-14 dni vyzaduje prakticky stejnou hromadu kramu :-) samozrejme kolem sveta je to o necem jinym ale to se asi 95% lidi netyka - za ty roky mam vychytany system "hromadek" - hromadka
1) pravy kufr: spani : stan, spacaky, karimatky celta a plachta (lze nahradit visa kartou :-))
2) obleceni - top :nepromoky, termopradlo (nekdy 2x) spodary atd. neco naprevleceni do hicu , papuce vodovzdorny , nejakej ten rucnik
3) levy kufr : vareni, leky kosmetika : tj varic s nachystanyma ingrediencema a nadobim, leky - hlavne repelenty a na spaleni + nebo na bolehlav a rymicku :-), nejakej ten sprchac a smradac - vse mam v takovych tech hranatych kosmetickych tastickach sbalene celorocne :-)
4) taky levy: zasoby jidla - vetsninou tak na 2-3dny a prikupuju , vodu (na vareni i piti ) si vozim mimo kufry na uchytech
5) maly tankvak - fotak mobil prachy doklady - VZDY U SEBE
6) jsem malem zapomel - pro beznadejne romantiky co si mysli ze na motorce jeste neco opravi krabicka s naradim a ND :-)
no ak dyz jsme 2 tak se par nejvetsich veci stehuje na vika na zahradky (karimatky, nepromoky)
nedavno jsem to pocital a pod stanem uz jsem stihl stravit pres pul roku zivota a prezil jsem takze system je odlazeny :-)
Upravil milanek dne 31.05.2013 06:50
nejsem motorkar - ja motorky miluju :-)
Jedu sám:
Tankvak - foťák, nemoky , mapy, panapr, kapesníky, propiska, brejle na čtení, brejle na sluníčko, prádelní šňura, kolíčky....prostě drobota.
Topkejs: spacák, řetěz, hromada gumicuků a síťka, sprej na blembák, trocha nářadí, 2,5dcl oleje, humusáky (teplé vložky).
Jeden kufr (větší): hadry, mapy, blok, psaní, 2x 0,5l kořalky, lékárna, hygiena, kecky (na pantofle dlabu, kecky jsou univerzál), lano a kus volného prostoru. Na víku kufru plachta , flaška kofoly a vzadu kanystr s benzínem na úchytu.
Druhej kufr: rezervace na věci kamaráda, než je tam nacpe, tak je tam 24 piv v plechu, abychom nestrádali. Ty se přesunou k němu na držáky a když něco zbude, tak nohoru ke mě na kufry. Nevím jaké pivo je v Rumunsku a po zkušenosti s Maďarskem neponecháváme nic náhodě.
Stan? Co s ním? Stačí plachta. Karimatka? Jo, ta je fajn, ale se spaním venku se počítá akorát z nouze, takže taky nic. Vaření? Mám dovolenou, nehodlám se s tím patlat, hospod a krámů je všude hafo. Pro případ nouze a ztroskotání mám pár čokolád a pišingrů.
Ovšem když jedem s Evou, je to krapet jinak. To neberu ani ten spacák, bo se se spaním v přírodě prostě nepočítá.
Vše počítáno na cesty po Evropě. Někam dál bych se asi sbalil jako na vandr blahé paměti. Takže to spaní a vaření by přibylo.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Čím míň tím líp.Tohle je bágl na měsíc Maroko-Kamerun.
Stan,spacák,karimáma.3xslipy,3Xfusky,3Xtriko,kecky,duše,lepení,nářadí,hygiéna,pilulky,záznamová technika,olej,keteňák.1l slivovice.Dárky pro děti.
Upravil sadilek dne 31.05.2013 10:38
Tak uz jsem to vyresil, nejdrive jsem si chtel vzit manzelku (viz foto), ale pak jsem manzelku vymenil za lednicku napajenou z baterky, a plnou Plzni - zaklad na kazdy trip je mit vychlazene pivo. Manzelce to sice bylo chvili lito, ale jako kazda spravna zenska to chape! : )
tady fotka bez manzelky
michalky přiložený následující obrázek:
čéče kam jedeš, máš tam věcí jak na rok cesty....5.10.1842 www.bmwgs.cz
Vlak by měl jet jen takovou rychlostí, aby motýli mohli otevřenými okny volně létat dovnitř a ven