Vsechno, co se pohybuje po dalnici ji musi mit. Cena je jednotna, at jde o auto, moto. Dokonce, kdyz potahnes za autem karavan, tak ten musi mit taky svoji znamku.
Jinak ji kamarad bez problemu koupi uz v Rakousku (ale vetsinou se neda zaplatit kartou) nebo na svycarskejch hranicich.
Upravil lebi dne 07.06.2013 10:51
lebi napsal:
Vsechno, co se pohybuje po dalnici ji musi mit. Cena je jednotna, at jde o auto, moto. Dokonce, kdyz potahnes za autem karavan, tak ten musi mit taky svoji znamku.
Jinak ji kamarad bez problemu koupi uz v Rakousku (ale vetsinou se neda zaplatit kartou) nebo na svycarskejch hranicich.
NEPRESNA INFORMACE.
jsou potreba minimalne na naktere (afaik skoro na vsechny) silnice PRVNI TRIDY.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
jsou potreba minimalne na naktere (afaik skoro na vsechny) silnice PRVNI TRIDY.
V zasade mas pravdu:
Seit 1985 muss für das Benützen der Schweizer Autobahnen und Autostrassen (Nationalstrassen 1. und 2. Klasse) eine Abgabe bezahlt werden.
Nicmene:
Die Polizeien und wir kontrollieren, ob Sie die Vignettenpflicht auf Autobahnen einhalten.
Wer ohne Vignette die Autobahnen benutzt, wird mit einer Busse von 200 Schweizerfranken bestraft.
Nikdy se mi nestalo, ze by policajti buzerovali kvuli znamce mimo dalnici. Bez ohledu na to, ze kdyz nedelas bordel, tak tady na policajta nenarazis.
Předloni jsem využil Aukro za 400 a v pohodě, známka nepoškozená. Tohle je dnešní nabídka: http://aukro.cz/l...0&sg=0
Upravil Pepa dne 07.06.2013 12:54
Další propadlej BMW
Známku řeší fakt jen na dálnici a ještě navíc jen na hranicích. Pokud jedeš hranice po dálnici, tak Tě zastaví a pokud ji nemáš, musíš si ji koupit, pokud ji máš, jedeš dál. Na hranicích se dá koupit i na kartu. O zpoplatněných jiných silnicích nic nevím, ale netvrdím, že to tak není. Popsal jsem naše zkušenosti z několika cest po Suisse nebo přes něj...