ahoj vespolek, chtěl bych se zeptat, jesli někdo nevíte, zda je řetězové kolečko pro pohon vedlejší hřídele a rozvodů celé kalené, nebo jestli se nechá mimo prostor zubů obrábět? Jde mi o oblast, kde jsou upevňovací šestky šrouby. Díky, Mel
Wer später bremst, fährt länger schnell.
Čistě teoraticky to kolečko bude cementované a kalené:což znamená že bude zekalené z venku komplet třeba tak 1mm do hloubky. Obrabět se dá i komplet zakalené, akorát ne na koleně. Co tam potřebuješ vytvořit?
Potřebuji ca do 2mm prodloužit kruhové díry jedním směrem, a vyvrtat jednu díru na kolík...
Zkusil bych karbidovou frézu, ale nechci jí zničit. Vrtnout by to mohlo jít vidiákem sbroušeným do tvaru vrtáku na železo, s tim že u toho zařve... no asi to prubnu dneska večer. Díky
Melizoy napsal:
Potřebuji ca do 2mm prodloužit kruhové díry jedním směrem, a vyvrtat jednu díru na kolík...
Zkusil bych karbidovou frézu, ale nechci jí zničit. Vrtnout by to mohlo jít vidiákem sbroušeným do tvaru vrtáku na železo, s tim že u toho zařve... no asi to prubnu dneska večer. Díky
Kdybys radši šel na pivo, vrtale...
Co to vlastně tvoříš?
Melizoy napsal:
No abych řekl pravdu tak dost pochybuju že se ti to povede ony ty nástroje co chceš použít nejsou úplně tak určeny do kalenýho, ale třeba se pletu a povede se to. v práci občas taky používám neobvyklé metody.
Vyřešeno...tvrdé byly jen zuby, fréza ani nepřišla ke slovu, stačil kalenej pilník na broušení řetězů.
PS, WOODTome, neboj že jsem si teď po 8mi hodinách v dílně neloupnul jeden Chodovárek
Melizoy přiložený následující obrázek:
[135.2Kb]