Vasco napsal:
Ajaj, koukam ze je na vec ruzny nazor. Volal jsem do Brna na Videnskou a tam mi dnes rekli, ze svetlo nutno vymenit:*( Tak asi jet do jineho mesta??
no spíš to je asi o známosti, než o neznalosti daného STK...
Taky mám angličanku světlo pootočíš.. a máš klid na STK Ti neřeknou vubec nic jen Ti ho zkontrolujou.....rozděláš pootočíš zkoukneš a jezdíš....... nic těžkýho ....taky sem z toho měl strach ... zbytečně vyhozený prachy. 10ka....
.... " GSA 1150 SE " ....
Hele vy jste všichni jak prasteny do hlavy.. samozrejmne ze u 1200 gs svetlo pootocit nejde.. to jde POUZE u 1150.
Tak na co se ptas? Jak to mit ofiko v poradku nebo jak to "po cesky" ochcat? Pokud to chces mit v poradku tak musis svetlo vymenit. Pokud ne tak rozdej par uplatecku a modli se aby se na to neprislo...
Já bych řekl, že tady toto záleží čistě na stk, pak na známostech.
Při mé první stk jsem prošel důkladnou kontrolou a k vůli světlu mne nechtěl pustit - ukecal jsem to. Pro klid duše jsem si světlo vyměnil - krom peněz za nové je to brnkačka.
Další stk - světlo vůbec neřešil (byl jsem jinde).
Takže záleží na koho natrefíš.
Každopádně dříve či později stejně budeš měnit, protože kontroly stk se zpřísňují a za případný průser při nehodě to za to nestojí...
Když je vůle, cesta se najde
Řešil jsem předloni (byť ne GS), ale světlo je asi to jediný, co můžou na dovozové technické řešit. Samozřejmě ještě rychloměr musí mít (aspoň malou) stupnici km/h - což snad ale mají všechny stroje z GB.
V mém případě si technik vše fotil, soustředil se ba čísla, světlo, zrcátka. Světlo jsem měl vyměněné, ale aftermarket - dost dlouho nad tím špekuloval, svítil na zeď, ale nakonec nic nevymyslel.
Navíc je to hodně laciný trik se světlem - už jen podle šipky na "skle" je poznat, jestli je světlo určené pro levostranný a nebo pravostranný provoz. Takže při jakékoliv kontrole bez svícení je hned jasno.
JInak klasika - dovozová technická, pojištění, registr vozidel. Na registru mají na vystavení CZ dokladů měsíc (měl jsem za týden hotové).
Navíc je to hodně laciný trik se světlem - už jen podle šipky na "skle" je poznat, jestli je světlo určené pro levostranný a nebo pravostranný provoz. Takže při jakékoliv kontrole bez svícení je hned jasno.
S tou šipkou na skle to tak myslím není, už se tady o tom psalo. Je i na evropskym světle (1200gs).