Při přezouvání jsem zjistil prasklinu u šroubu na zadním kole. Nestalo se to už někomu? Má smysl to nechat někde opravovat? Kde? Nebo vyměnit. Nový střed stojí přes 10 tis. Díky za názory.
skipper přiložený následující soubor: BMW_kolo_zadni1.jpg
Ja ti presne reknu od ceho to je. To je tim ze nekdo neumi pouzivat momentak. Zame jednoznacne vymena za jinej at uz novej nebo starej... na tomhle bych nejel ani kilak. Ono to nemusi nic udelat ale taky to muze prasknout a pak se budou teprv dit veci
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Jo jak pisou kluci,nekdo ty srouby dorval natvrdo utahovakem.Ja osobne bych to co nejdrive vyresil,ale mam zakaznika s GSA,ktery si nechal prezout pneu a tohle mu udelali u trech sroubu,je ale docela strelec a nez jsme sehnali druhe kolo tak najel asi 4tis. km.Ty praskliny se za tu dobu vubec nezmenili.
Upravil cechi dne 17.06.2014 20:05
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
já si teda nemyslím, že hrozí nějaké extrémní nebezpečí. Pokud by to mělo prasknout, tak leda směrem ke středu - k náboji. Vzhledem k tomu, že to pevně drží další 4 šrouby, tak se to nemá kam pohnout. A myslím, že by to šlo něčím (hodně kvalitním lepidlem kovů) slepit, případně zkusit opraváře AL disků.
Vůbec nejde o prasknutí, není důvod, už tam není pnutí. A to je ten problém, závit strací princip. Šroub je přidržován třením- stahující silou. A ta prostě už není. Otázka je když je takovýhle jeden, co ty ostatní? Prasklé zevnitř? No já bych byl opatrný a hlavně u opravy si nech vysvětlit postup. ! Prasklina se musí na jejím konci odvrtat a pak teprve vařit.
Díky za názory. Ale už jsem se rozhodl pořídit střed nový a nechat kolo přeplést. Mohl bych koupit někde jeté kolo, ale zas není jistota, že je v pořádku a vyjde to na stejné peníze. Opravovat to nebudu, když jedu na motorce, nemám rád ten pocit , že není všechno v pořádku. Takže nebudu riskovat.
skipper napsal:
Díky za názory. Ale už jsem se rozhodl pořídit střed nový a nechat kolo přeplést. Mohl bych koupit někde jeté kolo, ale zas není jistota, že je v pořádku a vyjde to na stejné peníze. Opravovat to nebudu, když jedu na motorce, nemám rád ten pocit , že není všechno v pořádku. Takže nebudu riskovat.
Mám takový dojem,že tady 100bubu prodával středy kol a špice.No možná to nebyl Tomáš,ale někdo je tady nabízel.
.