Má někdo kladnou osobní zkušenost s určitou značkou cestovních vodních uhlíkových filtrů na pitnou vodu. Cenově tak max do 3 tis?
Upravil Mardock dne 06.11.2014 12:25
KOCHAČ AMATÉR http://mardock.ra...
Eman_ napsal:
Mam zkusenost takovou,jak je to pod 6tis tak je to k nicemu...
Mam doma takovou vec na upravu vody a stalo to cca 25tis,od te doby baterie v koupelne stale jak nove,mycka cista,sklo z mycky jak nove a jeste si muzes nastavovat tvrdost vody....
Ty filtry pod 5tis jsou fakt na p.cu
ten co mam ja maji i v jedne firme na vychodni casti prazske periferii....
já jsem neuvedl, že mám na mysli cestovní Tak to sorry-opraveno
Upravil Mardock dne 06.11.2014 12:26
Budu na jare kupovat na kolo a moto. Velikost je super.
Samoze to neodboura chemicke latky a tezky kovy. Takze nepit vodu z prumyslove zony
sakra vypadá to dobře. Ale jak je možný, že má takovou obrovskou životnost oproti jiným filtrům, kde je životnost okolo 2000 litrů? Například mě se líbí Katadyn viz odkaz.
Osobní zkušenost s filtrem Katadyn Pocket. Funguje na všechno přes 0.2 mikronu. Pochopitelně nezabrání abys vypil chemicky kontaminovanou vodu což vidět třeba nejde. Ale jinak to fakt funguje. Zkus se napít z pouštní studny bez toho a uvidíš
Bohužel to je věc v cenové kategorii skoro 10 tisíc.
Kamarád používá nějaký starý levný plastový (ne Katadyn ale něco jiného) v kombinaci se steripenem. Ten steripen není blbý nápad - i když třeba dostaneš otevřenou flašku a nic jiného není, tak to za chvilku zvládne zlikvidovat většinu patogenů.
Budu na jare kupovat na kolo a moto. Velikost je super.
Samoze to neodboura chemicke latky a tezky kovy. Takze nepit vodu z prumyslove zony
sakra vypadá to dobře. Ale jak je možný, že má takovou obrovskou životnost oproti jiným filtrům, kde je životnost okolo 2000 litrů? Například mě se líbí Katadyn viz odkaz.
Neni to zadny tlakovy prutokac a je nutny ho vzdycky vyplachovat, takze mozna proto. A je to zase jina technologie filtrace. Doba jde dopredu. Hlavne cena je dost privetiva Kdbych za to mel davat 5tis. asi bych se rozmyslel, jestli to vyuziju, ale takhle to teoreticky mam do konce zivota a uz i na kole jsem parkrat musel chlemtat z potoka, kdyz jsem to nejak nedomyslel s mnozstvim vody do parneho dne.
Jinak jak rikam, osobne jsem to jeste netestoval, ale vypada to dobre
Upravil milanosor dne 06.11.2014 14:19
I pád na hubu je pohyb kupředu
Osobní zkušenost z toulek po kopcích a jinde různě...
Ketadyn Mini http://www.haniba...Fuul_mG_xB měl kolega a fungoval krásně. Byl k naší oboustranné spokojenosti. Své si odpracuje a to naprosto dokonale. Takže pokud ho máš jsi spokojenej chlap.
Dokud ho jednou vlastní hloupostí nezničil neb mu zlomil tu pumpičku. Nechápu jak se mu to povedlo, ale povedlo. Upadl mu na zem.. zakopl... a ještě na něj stihl dupnout...A pak se v tom potoku vykoupal i s báglem... To prostě nevymyslíš...
Letos jsme otestovaly zmíněný SAWYER Mini . A nic jiného prozatím nechci.
1.)Je naprosto minimalistický. A při několika dnech s batohem na zádech je velikost a váha to hlavní.
2.) nasadíš ho na jakoukoliv PETku
3.) žádné pohyblivé části
4.) Doporučuji čistit vždy když víte, že jsem filtrovaly špinavou vodu. Nemusíte hned klidně až večer až zastavíte na noc. Jen Nenechte v něm tu špínu vyschnout. Pak sice stačí znovu namočit a nechat zvlhnout. Ale je to zbytečné.
A teď něco pro co se mi kolega jednu dobu smál (už to nedělá-))))
1.) Profiltrovat
2.) Převařit
3.) Tabletka
Ztratíte tím řekněme hodinku. Ale nestrávíte noc s křečema v břiše.... Ale jak říkám Kolega několik let pil na přímo hned po filtru bez tabletek. A nic se nedělo. Až se to jednou nepovedlo. Možná to bylo jídlo a ne voda. to nevíme. jenže....
Vždy jsme se pohybovali jen po evropě a tady je dostupnost pitné vody snadná. Takže používané byly jen když déšť naplavil nepořádek do potoků a nedala se z nich nabrat čistá voda. Jednou z ledovcové vody/ potok co vytejkal z pod ledovce. Ten byl taky pěkně hnědej... Ale i tak jsem se to sebou naučil tahat. Mám totiž větší spotřebu vody když jsem v zápřahu. A když to podcením ta se defakto odepíšu. Neb se mi může rozskočit hlava.
Takže pokud jedete parta někam dál. Každej vemte něco co by se mohlo hodit a použijou to i ostatní. Pět lidí dokáže takhle odnosit na zádech slušnou výbavu. Kort pět motorek -))
hmm taky zajímavý. Je to podobný tomu Sawyeru. Ten se mi zatím líbí nejvíc. Je to až geniálně jednoduchý. Chci filtraci, protože když jedeme ve dvou na jedné moto, tak jednak se takhle dá poměrně hodně ušetřit za vodu, kterou navíc můžeme mít v omezeným množství a taky mě nebaví na to pořád myslet jestli ještě je v kanistru a muset dokoupit apod.