Ahoj,
nevite kde se da koupit konektor s vyvody pro napajeni navigace pres CAN BUS zasuvku? Mam F800ST a vedle zasuvky je CAN BUS spinany napajeci konektor urceny pro napajeni navigace.
http://www.touratech.cz/konektor-napajeci-kabel-pro-bmw-canbus-d-763.html
Sest kil za kousek kabelu se mne skutecne davat nechce, to si jej vyrobim sam. Jen bych potreboval vedet kde by se dal koupit protikus do te CN BUS zastrcky.
Kup si na riditka vodeodolnou klasickou zasuvku 12V nebo USB 5V a pichni to rovnou na baterku. Vyhoda je, ze to bude dobijet i pri vytazenym klicku. Nekdo tu ted bude jiste namitat, ze se Ti bude vybijet baterka, ale je to hovadina. Dobijeci cyklus navigace nebo mobilu baterku v masine maximalne trochu polechta... Idealni je mit jeste jednu zasuvku v kufru. Muzes pak dobijet i kdyz ses na spaciru od motorky.
Možná, že jsem krásnej jako anděl, ale anděl rozhodně nejsem!
Ja mam aktivni kolibku na navigaci, ktera ma primo vyvody na napajeni 12V takze jsem je zatim pripojil primo na beterii, ale napadlo mne ze pripojeni na spinanou zasuvku by bylo vhodnejsi.
Ja nevím mam GPS přímo na baterku a navi celou sezonu v motorce a pokud ji ypnu nenabíjí a nikdy jsem neměl problém nastartovat
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Některý navigace mají na kabelu měnič napětí, nebo jak to nazvat. Prostě samotná nefunguje přímo na 12 V.
Ten měnič při přímém zapojení na baterku běží i bez navigace v držáku.
Ja mam taky Zumo 660, v kolibce bude menic napeti z 12V predpokladam ze na 5V. Pokud bude pripojen primo na baterii tak ocekavam ze bude mit nejaky odber i kdyz nebude navigace pripojena, ten by mel byt vsak minimalni.
zajimava zkusenost s menicem napeti z 12V na 5V byla kdyz jsem si montoval zasuvku 12V, ktera ma USB port takze obsahuje menic. Kdyz jsem prisel k motorce za tri tydny tak jsem nemohl nastartovat pac baterie byla vybita po nabiti uz vse ok. Takze ten menic asi nejaky odber mit bude.
Držák Z660 nemá žádný odběr a může být zapojen přímo na baterku. Mara ti to jasně napsal, tak nepolemizuj, že tam asi bude atd.
Upravil rak72 dne 13.01.2015 12:24