Zdravím,
zdejší forum jsem sledoval zatím jako host, nyní přišel první problém, který mě přivedl se registrovat.
Minulý rok jsem koupil GPS Garmin, model 2610.
Fungoval celou dobu bezvadně. Někdy od listopadu jsem jej nepoužíval a dnes, když bych jej potřeboval, tak po zapnutí mě hlásí pozici někde v USA a vyhledává stav družicového signálu - už 2h.
Setkal se s tím někdo? Popřípadě nějaká jiná rada, než vyhodit a koupit něco lepšího a novějšího?
aktualizovat FW, bude tam nahraná stará tabulka satelitů (almanach) a než se stáhne ze satelitů, nemusel by ses dočkat. Dej to zaktualizovat a teoreticky by tam mohl být update FW GPS modulu
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
jaroslavmaly napsal:
TomasTT - díky za reakci, pokusím se najít nějaký návod na internetu.
Kdybych jej nenašel, jsi schopný mi postup za nějakou uplatu popsat?
Díky Jarda
Dej to do nějakého GPS centra -pokud máš doživotní aktualizaci tak tě to bude stát 3kila za ,,práci" pokud nejsi počítačový znalec tak se s tím najebeš a stejně budeš hodinu nejmíň čekat než se ti to nainstaluje -navíc hledat ty mapy na netu -hledat a stahovat ovladač a další srač.čky loni sem to tak sice udělal ale letos jsem se na to už vykašlal-kdo by se s tím patlal a pro ně je to pohoda páč to tam mají už nastavený a dělají to často,já to měl ve Futuru na Vídeňské .
jaroslavmaly napsal:
TomasTT - díky za reakci, pokusím se najít nějaký návod na internetu.
Kdybych jej nenašel, jsi schopný mi postup za nějakou uplatu popsat?
Díky Jarda
Dej to do nějakého GPS centra -pokud máš doživotní aktualizaci tak tě to bude stát 3kila za ,,práci" pokud nejsi počítačový znalec tak se s tím najebeš a stejně budeš hodinu nejmíň čekat než se ti to nainstaluje -navíc hledat ty mapy na netu -hledat a stahovat ovladač a další srač.čky loni sem to tak sice udělal ale letos jsem se na to už vykašlal-kdo by se s tím patlal a pro ně je to pohoda páč to tam mají už nastavený a dělají to často,já to měl ve Futuru na Vídeňské .
Koupil jsem to jako použitý, takže nevím jestli to má doživotní aktualizace, vzhledem k tomu, že to je model 2610 StreetPilot, co se už nevyrábí...
Mapy a nějaký kraviny jsem k tomu dostat na třech CD s nějakým kodem.
Takže to budu muset někam hodit, nebo vyhodit...
Na 99.9999% to nebude mít Lifetime
Stáhni si program WebUpdater ze stránek podpory garmin.com a zkus to s ním. Navigace musí být zapnutá do napájení (tuším 2610 nemá akumulátor) jinak na USB nebude fungovat. Driver by se měl najít automaticky. Webupdater my mohl pomoct. Pochopitelně - když mi to dodáš, tak to udělám pokud nemáš nikoho poblíž.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Stáhl jsem ten WU z Garminu, nainstaloval, navigaci to našlo, ukázalo to nějaký její ID, asi minuto něco instalovalo/aktualizovalo.
Výsledek, po zapnutí jsem stále někde v USA. Ale už to nepíše autolokalizace, ale hledání družic?
Tak to nechám zapnutý, třeba to něco najde a zmátoří se.
Pokud ne, musím najít někoho, kdo se v tom vrtá na Vysočině, nebo to pošlu do TT
Tomáši … čistě ze zvědavsti, na kolik vyjde Lifetime pro Navigatora III? Prootže jak vidno, vnitřní paměť je 2GB, ale mě to pustí jen na cca 500 MB … Právě kvůli tomu že jsme si mapy ne tak docela koupil …
Další problém je připojení k PC s Win7 … ovladače mám, ale za boha mi to nejde připojit …
Primárně mi ale jde o ten Lifetime ..
Dík
Problem s vyhledavanim druzic po zapnuti se mi stalo na eTrexovi i na Coloradu a bylo to tim jak pise Tomas, me se to podarilo tim, ze sem v blbou dobu vypnul GPS a ulozily se stare pozice satelitu
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Almanach o velikosti 37500 bitů se odesílá rychlostí 50 bps, takže pokud bychom jej chtěli do přijímače načíst celý, potřebovali bychom 12,5 minuty. Naštěstí je z almanachu potřeba jen část, takže se nečte celý. Rozhodně rychlost načtení je ještě ovlivněna prostředím, kde se přijímá. V úzkých uličkách s vysokými budovami je to horší než na vrcholu holého kopce. Z tohoto důvodu doporučuji v případě, že plánujete pohyb v místech se zhoršeným signálem, načtěte almanach (zapněte přijímač) v místě, kde je výhled na oblohu dostatečný.
Pertla napsal:
Tomáši … čistě ze zvědavsti, na kolik vyjde Lifetime pro Navigatora III? Prootže jak vidno, vnitřní paměť je 2GB, ale mě to pustí jen na cca 500 MB … Právě kvůli tomu že jsme si mapy ne tak docela koupil …
Další problém je připojení k PC s Win7 … ovladače mám, ale za boha mi to nejde připojit …
Dík
Lifetime CN stojí na všechny navigace stejně - asi 2500Kč s DPH
Ale musíš mít nějakou (třeba i starou) verzi mapy CN, jinak se musí koupit ještě ta mapa jako taková a to je dalších 2500, takže nesmysl.
Pokud máš navigaci ke které je ofiko registrovaný třeba CN 2010, tak to není problém.
U některých navigací se dá a u některých se nedá využití karta. BMW Navigator III je problém, protože ta navigace neumí víc než 2GB z principu, takže budeš muset v PC vytvářet vlastní sadu map (ze všech možných - cca 3.7GB si budeš muset vybrat tak, aby se to vešlo pod 2G nebo zvolit některý před-definovaný set (třeba střední evropu). Jinak to moc udělat nejde. Jdou dvě karty - na jedné jedna část a na druhé ten zbytek ale musíš je přehodit. Pokud to je navigace s kartou. Fakt teď z hlavy nevím, jestli BMW Navigator III má vnitřní paměť a kartu nebo ne.
jaroslavmaly napsal:
Stáhl jsem ten WU z Garminu, nainstaloval, navigaci to našlo, ukázalo to nějaký její ID, asi minuto něco instalovalo/aktualizovalo.
Výsledek, po zapnutí jsem stále někde v USA. Ale už to nepíše autolokalizace, ale hledání družic?
Pokud ne, musím najít někoho, kdo se v tom vrtá na Vysočině, nebo to pošlu do TT
To co se instalovalo byl asi hlavní FW. Zkus to udělat znova, nejspíš to řekne že už tam nejnovější FW je. Ale pak tam je druhý krok, který mezi spoustou různých hlasových a textových překladů občas nabízí aktualizace užitečných modulů - třeba GPS chipsetu. A to je to, co hledáš.
Pertla napsal:
Dík
Lifetime CN stojí na všechny navigace stejně - asi 2500Kč s DPH
Ale musíš mít nějakou (třeba i starou) verzi mapy CN, jinak se musí koupit ještě ta mapa jako taková a to je dalších 2500, takže nesmysl.
Pokud máš navigaci ke které je ofiko registrovaný třeba CN 2010, tak to není problém.
U některých navigací se dá a u některých se nedá využití karta. BMW Navigator III je problém, protože ta navigace neumí víc než 2GB z principu, takže budeš muset v PC vytvářet vlastní sadu map (ze všech možných - cca 3.7GB si budeš muset vybrat tak, aby se to vešlo pod 2G nebo zvolit některý před-definovaný set (třeba střední evropu). Jinak to moc udělat nejde. Jdou dvě karty - na jedné jedna část a na druhé ten zbytek ale musíš je přehodit. Pokud to je navigace s kartou. Fakt teď z hlavy nevím, jestli BMW Navigator III má vnitřní paměť a kartu nebo ne.
Takže je blbost kupovat za 5000 mapy Navigator III má vnitřní pamě´t ... ale pustí mě to jen na 500 MB .. Jednou jsme se o to už bavili ... ale nevyšlo z toho žádné řešení. I Mali povídal že jak to není ofiko, nad 500 MB mě to nepustí, proč nevim
Je to tim, že PC tu navigaci nevidí jako disk, takže se do ní dostaneš jen přes Mapsource a ten to dává na tu 500MB paměť. Přes Webexpress s lifetimem to tam nasypeš. Maris jí má + lifetime evropy a normálně mu to takhle frčí. Někde jsem viděl i návod jak se do tý paměti vlámat, ale bylo to hodně složitý a spíš to bylo na GPSMAP 278, ale to je asi stejnej princip. Nicméně ta 2610 jak se kolega ptal stejně neumí NTčkový mapy. Ten problém (seknutí) by měl vyřešit Webupdater - dřív jsem 2610 taky měl a přestože jsem měl povolený i dálnice, tak mě vodila všude mimo ně. Webupdater jí domluvil.
Upravil MALI dne 02.02.2015 23:46
Zrovna v případě téhle navigace je myslím poslední funkční verze map z roku 2009 ale pro ježdění po ČR by docela dobře mohl fungovat Atlas ČR (minimálně dokud bude dostupný) ale dlouho to nebude trvat a bude taky jen v NT a kompilovaný ze stejných podkladů jako CN.. Ale zatím je fajn.
jaroslavmaly napsal:
To co se instalovalo byl asi hlavní FW. Zkus to udělat znova, nejspíš to řekne že už tam nejnovější FW je. Ale pak tam je druhý krok, který mezi spoustou různých hlasových a textových překladů občas nabízí aktualizace užitečných modulů - třeba GPS chipsetu. A to je to, co hledáš.
Druhý krok to nnabízí, prostě to udělá to nahrání, blikne dokončit a to je vše.
Spíš mi napiš, orientačně, co by cca stálo to rozchodit, jestli to má vubec cenu se s tím zalamovat a já to bud pošlu, nebo po kámošovi dostanu do TT.
Nebo to pustím do světa s těma krámama co k tomu mám, ať si to někdo oživí a koupím něco novějšího.