Co jsem tak vypozoroval za těch cca 15 000 km, co jsem zatím s GS1200 najezdil:
Nulový dojezd to ukáže ve chvíli, kdy mám v nádrži ještě cca 3 litry (místo celých 20 litrů nam nacpu necelých 17).
Dojezd to určitě nepočítá podle průměrné spotřeby, která se ukazuje na displeji (a která se dle mého počítá na základě ujeté vzdálenosti od posledního nulování - tzn čím víc km od posledního vynulování to má, tím méně se do tohoto zobrazeného průměru promítá aktuální styl jízdy).
Naopak zobrazovaný dojezd je silně ovlivněn aktuálním stylem jízdy. Když to chvíli mydlím po dálnicí dvoustovkou (samozřejmě v Německu, ehm), tak dojezd se docela rychle zkracuje (rozhodně víc, než o kolik by měl když vezmu v tu chvíli indikovanou průměrnou spotřebu a počet ujetých km dvoustovkou). Když po výjezdu z dálnice pokračuju okreskou a jedu vzorně na co nejmenší spotřebu, tak mi na pár km dojezd přestane klesat a většinou se dokonce i zvedá. Takže si myslím, že dojezd je počítán buď z okamžité spotřeby, nebo z nějaké průměrné klouzavě počítané spotřeby za posledních pár km (1-10 km?).
Samozřejmě, druhý údaj, který je třeba znát pro výpočet, je kolik benzínu zbývá v nádrži. Takže musí správně fungovat měření množství paliva v nádrži
Upravil hajnrich dne 05.04.2015 10:27
Hele ono se to přepočítává dle posledních (nevím přesně 50km?) a samozřejmně dle aktuálních podmínek- zařazených rychlostí, otáček motoru a atd. nejen průměrné spotřeby.
Jo, to je možné. Ale nakonec to stejně musí skončit u té aktuální průměrné spotřeby a kolik na to zbývá benzínu v nádrži. Já jsem tipoval za posledních deset km, jestli je to 50, aspoň jsem chytřejší
Ano ale ta aktuální průměrná spotřeba za (50km) je propočítávána s aktuální situací. To znamená, že když pojedeš hodinu na 6 100km/h s půměrem 5,3l/100km tak ti to nedá stejný dojezd pokud podřadíš na 3 s 6000 ot/min a nebo budeš pokračovat 6 a 3000 ot/min. Po nějakém intervalu ti to přepočte na aktuální situaci. Rozumíme si? A mazej ven jezdit. :-)
Emane, fyziku znam a terminy tez ovladam. Dokonce i jezdim ( pisi zrovna z Asie ). Tedy mas-li cas psat tak sahodlouhe odpovedi, mozna bys mi tedy mohl znovu odpovedet na muj dotaz , coz jsem nejak nechytl v tvem "clanku". Diky. Neb prumerna spotreba za treba 10 km je neco jineho nez okamzita a jina, nez dlouhodoba, co ukazuje motorka atd. Tedy vis-li to,napis. Moc diky, jiste to potesi i ostatni
Bmw GS ADV