Po ročním testování (zejména na lyžích) jsem se rozhodl zařadit do nabídky výrobky rakouské firmy Gloryfy. Můj dobrý kamarád je obchodní ředitel Gloryfy for Itálii a ty brýle mi půjčil na vyzkoušení a jednou to zkusíte a začne vám to vrtat hlavou a pak zjistíte, že bez nich být nechcete, protože se o ně nemusíte zkrátka starat. Můžete je strčit kam chcete, dát je dospodu do tašky pod notebook, na dno kufru, do zadní kapsy kalhot - zkrátka kamkoliv a v nejhorším případě se rozloží na pět dílů a sestavíte je za 10 vteřin zpátky.
Jde tedy o nerozbitné sluneční a MX brýle vyrobené z patentovaného materiálu se 100% tvarovou pamětí - takže je můžete libovolně ohýbat a deformovat nárazem - a to včetně skel - a vrátí se zase do původního tvaru. Pochopitelně když se chce, jdou taky zničit ale to už musí být úmysl. Náhodným šlápnutím, sednutím nebo přejetím vozidlem se jim nic nestane. Sklo se pochopitelně může poškrábat ale v takovém případě je možné koupit nové za velmi sympatickou cenu ekvivalentu 10EUR bez ohledu na to, jak drahé sklo to bylo původně.
Výrobce vyrábí deset sportovních a deset lifestyle modelů. My jsme na krám i do shopu zařadili jen ty sportovně-elegantní a sportovní, ty lifestylové jsou mimo náš záběr a navíc stranice jsou šroubované a tím pádem náchylnější na poškození a výrobce u nich také neudává 100% odolnost jako u těch sportovních. V nabídce je také šest MX modelů a pochopitelně kolekce na lyžování a SNB.
K brýlím je k dispozici asi 20 typů výměnných skel - antracitová řady Stratos (F3, F4) a některá se stříbrným iridiem, samozatmavovací (F1-F3), olivová (F2), světle zelená (F1), žlutá (F1), oranžová do mlhy (F1), hnedá (F2), čirá, hnědočervená normální i se zlatým iridiem a také polarizační F3 antracitové barvy. Některá také ve verzi s ofukem proti mlžení při výrazném sportovním výkonu (ventilace otočené o 90° aby foukalo na sklo a ne do oka). A skla je možné objednat (standardní formulář na 6 parametrů od očního optika nebo lékaře) v dioptrickém provedení v rozsahu -3,5 až do +3,5 dioptrie. Oproti polykarbonátovým sklům mají skla I-Flex hodnotu ABBE 44, polykarbonátová mají jen 31 - takže skla brýlí Gloryfy mají vynikající optickou čirost.
Kurde, ty vypadaj dobře... Zajímala by mě cena (přibližná) , v dioptrickém provedení...
Upravil Kubrt dne 26.05.2015 18:52
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
rop: zrovna jsem odpovídal na podobný dotaz. Ceny a nabídku samostatných výměnných (nedioptrických) skel udělám zítra, je jich strašně moc kombinací podle typu obruby a obvykle 10-12 typů od každého modelu.
Samozatmavovací skla jsou prakticky do všech modelů - můžete se zatím podívat na stránky výrobce, kde je nabídka "lenses" a členění podle modelů a tam je vidět ta nabídka skel pro konkrétní model. Polarizační se pro všechny nenabízí.
TRANSFORMER = samozatmavovací
TRIPOL nebo POL = polarizační
Dioptrický skla stojí různě podle toho, co to je za typ resp. provedení a ještě je to rozlišené jestli jednoohniskové nebo progresivní.
Pár čoček vychází od 7790Kč po 14200Kč s DPH a jsou tam ještě možné příplatky za superčistý povrch Glacier (superanti) 3350, zadní Glacier ze zadní strany (3350), zlatý, stříbrný a modrý zrcadlo (3350).
Podle modelu jsou taky různé rozsahy - třeba antracitový polarizační F3 (88% zatmavení) se nabízí i.st.HS* -3,50 / +3,00, max cyl. 2.50, progresivní pak i.st.HS* max -3,50 / +2,50 max. Cyl 2,00 // Add: 3,00 apod.
My jsme se dohodli s dovozcem že na letošní sezónu (tedy do konce léta) budeme nabízet k novým brýlím koupeným u nás ty dioptrický skla se slevou 25%, takže ty ceny vyděl 1.25.
Ceník samostatných nedioptrických skel budu mít ve formě PDF ke stažení zítra, nebudeme je dávat do shopu. Ka každému modelu obrub je jiná nabídka skel.
Pokud se ale objednají rovnou brýle s dioptrickými skly, tak je tam ještě jiná cena - detaily zítra, musím odjet s klukem do nemocnice a tohle je složitější...
Upravil TomasTT dne 26.05.2015 19:05
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Sorry, včera jsem musel něco řešit a neměl už možnost odpovědět na ty dotazy.
Takže:
- samostatná skla se u nás pohybují v cenách 750-1425Kč (ceny skel máme celkem snížené proti cizině alespoň do konce léta). Nejdražší jsou samozatmavovací a zrcadla, air vychází na 825 a ostatní prakticky všechny stejně za těch 750Kč za pár.
Pochopitelně je možné koupit jakékoliv obruby samostatně (bez skel) a k tomu dioptrická nebo nedioptrická skla v provedení, jaké si člověk vybere za nabídky pro daný model brýlí. To znamená, že když v nabídce jsou kompletní brýle v matné černé s antracitovými skly 88% a já chci samozatmavovací, tak si nemusím kupovat tu verzi s antracitovými ale rovnou si můžu objednat tuhle kombinaci a nemusím platit ty skla co nebudu používat. Komplety od výrobce jsou ale trošku cenově výhodnější než individuálně skládaná obruba + skla. Ceníky máme hotové, jen je vypublikuju v nějaké srozumitelné formě a dám na stažení.
Pertla napsal:
Kdo by chtěl ztmavovací dioptrická skla … z vlastní zkušenosti tvrdím že je to hovadina. Nejlepší je dioptrické sluneční.
Sorry za OT, ale já osobně jsem z nich byl nešťastný..
Co ti na nich tak nesedelo? Ja jsem z nich naopak nadsenej a používám to hlavne na kolo a na badminton, občas na lyže nebo na motorku a super.
Možná to bude znít blbě, ale já mám brýle z tv shopu http://www.tvprod...ryle-sport stojí 2 kila a mám je už druhej rok. Taky vydrží dost, na to že s nima jezdím celý léto a používám je i ve službě, jsou polarizačí a vidím s nima pěkně do aut na telefony a pásy . Jasně no nejsou IN, ale za ty love, jich klidně můžu zničit 5 do roka. Takže asi tak....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Pertla: mám samozatmavovací právě pro použití na motorku (vsazené do titanové obruby Touratech) a naprosto bezproblémů. Zajímalo by mě, proč ti nevyhovovaly. Mě naopak děsně vadí když je třeba chvilku zataženo a chvilku svítí a mám normální sluneční brýle, které musím sundat a nemám na výměnu normální čiré dioptrické. Moje zatmavovací (Zeiss skla?) jsou ale úplně čiré a zatmaví se asi na 40-50% maximálně. Tyhle jsou i v nejméně zatmaveném stavu pořád trošku zatmavené - nejsou úplně čiré ale zatmaví se na 88% a to chci právě pro ty podmínky na silném slunci.
swat: to je naprosto normální, prostě jsou lidi, kteří mají radost z toho, že používají nejlevnější věci (které fungují) a jsou lidi, kteří mají radost z toho, že si můžou koupit něco dražšího nebo ještě víc dražšího nebo nejdražšího a nejvíc exkluzivního atd.
Takže někdo si koupí značkový džíny, tenisky, tričko nebo mikinu a někdo nosí zásadně boty od vietnamců, reklamní tričko co dostal na benzínce v propagační akci a nikdy by si nekoupil nic značkového. Proč ne.
Já teda asi proto jezdím na BMW a ne na Hyosungu nebo Yuki apod.
Nicméně jsou situace, kdy je člověk naštvanej, že zničil i ty brejle za pár korun - já jsem si třeba rozšlápnul staré Oakley, které jsem měl fakt léta, v bivaku na Iriki v Maroku. Prostě jsem si nevšiml, že spadly ze sedla na zem, udělal jsem krok dozadu a jen to křuplo. Bez ohledu na to, co stály, až do konce výletu jsem neměl nikde šanci koupit jiné a bylo to nepříjemné. Ne kritické ale nepříjemné. Slunce tam je pekelný i ráno a večer a člověk mžourá a 100x si řekne, jak by se brýle hodily a nemá je.
Upravil TomasTT dne 27.05.2015 14:39
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
SWAT napsal:Jasně no nejsou IN, ale za ty love, jich klidně můžu zničit 5 do roka. Takže asi tak....
To dává smysl.
TomasTT napsal:
Takže někdo si koupí značkový džíny, tenisky, tričko nebo mikinu a někdo nosí zásadně boty od vietnamců, reklamní tričko co dostal na benzínce v propagační akci a nikdy by si nekoupil nic značkového. Proč ne.
To taky.
TomasTT napsal:Já teda asi proto jezdím na BMW a ne na Hyosungu nebo Yuki apod.
Hra na city.
Nevypadá to jako bmwgs-shopping z komerční inzerce?
Waikiki: ale tohle JE komerční vlákno v placené komerční sekci. Je to normální výrobek který se prodává = prodává se za peníze a tím pádem to je komerční.
Ke každému komerčnímu výrobku co tady (nebo kdekoliv jinde) někdo nabízí jde napsat, že je moc drahý a stejnou službu udělá něco, co je téměř zadarmo. Proč si kupovat značkové motocyklové boty, když se dá jezdit v pracovní obuvi? Proč si kupovat drahý foťák, když se dá fotit něčím co prodávají na teleshopingu za pětistovku atd. A dají se nekonečně dlouho vést diskuze o tom, jaké výhody a nevýhody má značkvé zboží, jaké značky jsou značky a jaké jsou jen jména atd.
Tohle vlákno jsem založil proto, že používám výrobek, který se mi osvědčil. Oproti jiným (třeba i dražším) které používám nebo jsem používal nabízí nějakou přidanou hodnotu resp. užitečné vlastnosti a cenově není vůbec mimo mísu. Do brýlí za 200 se bohužel asi blbě seženou dioptrický skla a už vůbec ne za ty peníze jako u tohoto výrobce. Kamarád prodával léta v Grand Optical, dělal řadu let vedoucího v několika prodejnách a ty ceny dioptrických skel u Gloryfy považuje za nepochopitelně nízké proti třeba RudyProject. Moje polykarbonátové zeiss do brýlí Touratech mě stály víc, než kompletní brýle i s obrubou od téhle značky, takže mě to přišlo naprosto OK. Pokud člověk nepotřebuje dioptrický skla, tak je ta situace asi jiná a zrovna v tomhle případě nejde vůbec o módní značku nebo jméno designéra, protože se neplatí za reklamní stránky v časopisech jako u Oakley, RayBan apod. Tuhle značku nikdo nezná a neviděl jsem nikde, že by vůbec inzerovali.
Pokud kdekoliv srovnám BMW (KTM, Yamahu...) s čínou, tak to je hra na city? Pokud ano, tak jsem vlastně rád, protože nemám rád čínské firmy ani jejich přístup k trhu. A pokud to vyvolá v někom pocit, že kupování čínských výrobků není správné, tak je to dobře, protože kdyby lidi tenhle pocit neměli, tak by BMW už touhle dobou vyrábělo i ty motorky v Číně - podobně jako to udělaly stovky a tisíce dalších firem. A dokonce ani už nemají vliv na vývoj těch výrobků, jen prodávají logo a sami nevědí, co za shity jim číňani vyrábí pod jejich značkou. Viz třeba Black&Decker.
*Doplněno "módní" do sousloví "módní značku" aby bylo jasné, co tím myslím.
Upravil TomasTT dne 28.05.2015 11:05
Jinak, v jednu chvíli to vypadá, že to jsou kvalitní "značkové" brýle, a pak už zas nejsou "značkové". Ale asi to bude tím množstvím slov v každém příspěvku a já něco přehlédl.
Waikiki: té větě o značkových/neznačkových nerozumím. Gloryfy je rakouská značka, která dělá brýle někdy od roku 2008 resp. 2010. Ale není to módní "značka", kde se platí za to jméno a ne za funkční vlastnosti. Když si koupíš hodinky Armani, tak to bude naprosto obyčejný průměrný výrobek, který bude stát víc než jiné proto, že má na sobě logo Armani a za tu "značku" platíš. Gloryfy není známý výrobce a neplatí se za jejich "jméno" ale za funkční vlastnosti a služby zákazníkům, nikoliv za prestižní značku nebo jméno designéra, který se pod to podepsal. Možná jsem měl všude napsat namísto "značka" spíš "módní značka".
Tak jsem to pochopil správně, jak jsi to myslel o té značce/neznačce. Do toho příspěvku nahoře jsem doplnil to "módní" aby to bylo jasný.
děkuji za toto vlákno.
Nejdřív jsem vážně o tomto výrobku uvažoval a nakonec objednal ty brýle za 2 stovky.
Prostě tak to je. Osobně si Touratech shop vážím, jelikož evidentně prodávají věci, kterým rozumí a mají ke konkretnímu výrobku co říct. Je mrtě shopu, kteří prodávají něco o čem ani nemají páru(stejné info x krát kopírované) Taky proti tomu nic nemám.
Čemu nerozumím, že tomu někdo prostě nerozumí.
Cena ? máš na to ber chceš to moc ber . Nemáš na to neber. Nestojí ti to za to neber.
Problém asi nebude u kamenných obchodů ale u webshopů, kde fakt v mnoha případech jen prodávají něco, co jim nabídce dovozce pomocí synchronizace zboží a oni ani netuší, co to je, protože ani ty položky do shopu nedělají ručně, nepřekládají si sami texty atd. Prostě naimportují skladové položky, případně upraví cenu a to je všechno. Typický případ jsou výrobky Interphone, které se prodávají mimo jiné na shopech, které jinak prodávají obaly na telefony a podobné blbosti (od stejného dovozce) a jediné co umí, je snížit cenu a to je jejich jediný marketing.
Jinak ty brýle jsem vzal jako zajímavost, na doplnění sortimentu o něco, co považuju za dobré a funkční a spíš jako takovou zajímavost, protože se mi to osobně osvědčilo. Mám objednaná progresivní skla, protože to u Oakley nešlo a když mám brýle na dálku (do auta, na lyže i na kolo) a podívám se na palubku, displej telefonu apod, tak to nezaostřím. Gloryfy tyhle skla i ve sportovním zakřivení nabízí a tím pádem to byla jasná volba.