U mé nove 12 GS r.v. 08 byl namontován výfuk Arapovič. Nedostal jsem k němu žádný db kiler. Chci se zeptat zda je toto nutné při STK nebo cestování přes Německo atd. A dá se případně někde sehnat zvlášť?
Odpověděl jsi si vlastně sám. Ano můžeš s tím jet do Německa, ale pro jistotu je lepší mít DB killer. Ten výfuk jako takový by měl být homologovaný s DB killerem - proto se tomu tak říká, homo vložka. Takže teoreticky to na STK potřebuješ.
V DE a i v Rakousku jsou už docela důvtipní, a jsou schopni si dohledat podle typu motorky vhodné a schválené laďáky a jejich konstrukci - to znamená zdali má či nemá DB vložku.
Určitě se dá koupit náhradní, ale stojí raketu.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Typ máš napsaný přímo na výfuku, většinou z vnitřní strany - od kola a nebo na konci kde je ústí výfuku. No a na stránkách výrobce to najdeš.
Cena nevím, ale cca od 790 - 3000 kč. To záleží na typu. Měl by jsi mít k tomu výfuku i takovou kartičku - papírek. Tam najdeš veškeré informace.
Ten papír může vypadat třeba takto: https://d2wb124y8...761426.pdf
Najdeš to i na stránkách výrobce, kde si jej můžeš stáhnout a vytisknout.
a v PDFku na stranke si najdeš typ DB. a podla toho si ho skusiš objednat u niekoho kto predava v tvojom okoli akrapoviče
Upravil 100bubu dne 22.11.2015 08:41
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Ještě bacha na to, až se tam budeš snažit db killer nandat. Možná Ti nepomůže ani kladivo přes dřevo, protože jestli jezdil výfuk dlouho bez db killeru, je vnitřek vnitřní trubky ve výfuku zakarbonovaný (vlastní zkušenost). Ale třeba je na to nějaká chemie. Anebo mě napadá, že možná bude stačit výfuk nahřát při vyjížďce a pak tam studený db killer nasunout. Je fakt, že jsem to takto nezkoušel a jezdím bez.
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
Umejes to benzinem
A hlavne ne do tepleho vyfuku studeny killer se zasekne. Vzdy do studeneho a jde to bez naradi..
... servis a diagnostika BMW Motorrad