Kvalitou je na tom dobre,az jsem chvilku litoval,ze mam rolku ortlieb od TT(vypada hezci),ale za provozu jsem ji ocenil,on ten zip proti vode neni uplne idealni reseni(pro me),kdyz jezdis v prachu trochu drhne,ale hlavne ja rolku zamotam podle toho kolik veci tam mam,tady je proste velikost dana...nadruhou stranu ja kdyz spadnu v brodu tak mi tam neco natece,tady asi to vydrzi
O tomhle vaku toho moc nevim ale je to podobný co má TT,aspon teda myslim material ten TT toho vydrží mraky.
Až se tu v noci objeví Tom TT tak ten ti poví asi víc,tak asi tak.
No v katalogu Streetline máme i přesně tenhle typ - ceníková cena je tam asi 3000, takže to není zase tak zásadně výhodné. Ale, ALE, ten samý s logem BMW míval cenu skoro pět tisíc (v době když jsem ho kupoval já), prý ho ale měli různě ve slevách, takže aktuální cenu neznám. V tomhle případě se jedná o naprosto stejný výrobek Ortlieb ze stejného materiálu a liší se u Ortliebu, TT a BMW jen logy.
Já jsem tu rolku měl na LT a použil jsem jí částečně i na jednu větší cestu na GS a byla dobrá, všechno co napsal Brtnik ale platí - je to hezký, stříbrný ale ne moc praktický, protože ten rozměr je pevně danej a v případě že zip je zašpiněný, blbě se to zavírá (to byl bohužel případ té cesty kde se prášilo). Takhle asi - na silniční cestování je to super, na adventure bych volil levnější a podle mě praktičtější rolku z (opět podle mě) kvalitnějšího materiálu. Tohle je sice tlustý ale pevnost to má horší než materiál na rolkách Ortlieb. Ten svůj jsem prodal už dřív a používám výhradně tu rolku 50l velikosti o které mluvil Brtnik.
Jinak nějakých 400-500kč rozdíl nevidím jako nic zásadně výhodného ale je možné, že proti ceně BMW to je o hodně, to fakt nevím. Klubová cena na ten TT Streetline (600-0013) je 2900Kč s DPH.
Mam tenhle vak asi tri roky. Mel jsem ho v Albanii, kde nam polovinu dni chcalo a nikdy se nestalo, ze by v nem byla voda. Rozmer je pevne danej, coz pro me neni problem. Narval jsem do nej spacaky a karimatky pro dva lidi a jeste to vycpal blbostma a bylo to uplne v klidu. Je dostatecne pevnej a odolnej, takze bys musel delat psi kusy, abys ho ponicil. Trosku me sere to zapinani, kdyz se umaze je docela tezky ten vodevzdornej zip zatahovat, ale to je dan za sucho uvnitr. Jo a lepsi nez popruh pres rameno by pro me bylo ucho. na prochazky s nim nechodim a ucho je praktictejsi. Takze za me rozhodne ok, asi zalezi na tobe, jakou velikost preferujes.
Jen bych dodal,ze do ortlibu za deste taky samozrejme nenatece,takze sucho je tam taky,jen v pripade padu do reky by tam asi nateklo....jinak ortlieb ma jak popruh pres rameno,tak ucha.osobne popruh ani nevozim ucha staci.
Ta cena 5 tis za bmw rolku musi byt asi davna historie,loni ji meli v autecu asi za 2,6 nebo podobne.
Jinak rolky dela treba jeste K-gear,system stejny jako ortlieb,cena cca 1500-1800,kvalita podobna jako vyse uvedene,tusim,ze se da vybrat i barva jakou chces,videl jsem ji oranzovou na KTM.
No bohužel jsem otestoval osobně, že rolka když je správně zavřená, tak pád do vody (připevněná na sedadle) vydržela bezproblémů a kupodivu tam nenateklo. Ale pod vodou to bylo chvilku - klasická nepozornost při brodění.
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Když se použijou k rolce BMW popruhy z TT Rock straps(nevím, jestli to píšu správně), který jsou něco jako hodně pevnej gumicuk, pak to splní tu úlohu variability. Teče do ní jen při hodně silným dešti , ale používám jí, vyhovuje mi.
BMW R1200 GS Adventure ......... super stroj!!!!
Jízda na motorce je dobrá droga :-) ... a FORD je LORD