Podujal som sa na vymenu spojky preto ze my tecie olej cez gufero od klukovky.Vsetky veci mam uz objednane akurat dnes som bol v garazi a objavil som nieco cudne.Ked som vybral spojkovy valcek tak mi vytiekol vonku prevodovy olej.Najskor som sa zlakol ze je to kapalina ale je to len olej.Myslite si ze je to normalne? Preto ze som nieco hladal cez Googl a niekto tvrdi ze je to ok a niekto nie.Motorka ma najazdene skoro 60tis km mam vymenit rovno aj ten spojkovy valcek? Pre to ze neviem ci tam vobec bol niekedy meneny a ryskovat to ze zacne tiect po case a budem musiet znovu vsetko rozoberat a menit.Dakujem.
Váleček rozeber,vyčisti a vyměň jenom gufero.Kapalina brzdovka dot4 tuším
(olej se ti tam dostal asi od motoru skrze hřídel a nebo gufero převodovky čuchni a poznáš zač je toho loket)
Upravil lucags dne 08.02.2016 18:41
To, že tam teče olej, bude asi pravděpodobně časté. Také jsem měl olej u spojky a dostal se tam právě od spojkového válečku (gufero pod ním bylo jediné co teklo, od kliky i od hřídele převodovky byla v pohodě). Na doporučení od Tondy jsem vyměnil ještě manžetu ve spojkovém válečku, protože olej na ni nemá zrovna dobrý vliv. Když ji budeš chtít vyměnit, musíš si ji nechat vyrobit nebo koupit od někoho, kdo ji nechal vyrobit, protože jako náhradní díl se nedodává.
Olej na spojku tiekol od motora.Gufero od prevodovky je suche.Akurat ked som vybral spojkovy valcek tak vtej diere kde bol osadeny bol prevodovy olej.Valcek som objednal novy.
Nemohol sa tam ten olej dostat popri tej tycke co ovlada spojku? Pod valcekom vidno nejake gufero tak mohlo kludne aj to prepustit.
Olej právě umí protýct z převodovky kolem spojkového válečku po tyčce vypínání spojky až na lamelu a tu krásně od středu zamastit. Vyměň i to gufero vzadu pod válečkem...
Caute viem ze to tu dakde je len to neviem narychlo najst... , pls ako hlboko sa ma narazit simering od spojkového valceka? merane od konca hriadele? dik moc
Upravil bozole_sk dne 09.02.2020 14:28
R1150R (2006)