Zdravím panove, prosim vas nevali se doma někomu starej nefunkční Hall na R 1100 GS rok 95 ? Mám na motorce najeto 140 tis. a Hall je tam původní, čekám každou chvilku že odejde tak jsem pořídil preventivně samotný snímače (levnější varianta) a rad bych si je už prenytoval a preletoval prostě připravil ať to pak jen prehodim.
Jasně taky možnost a výsledek stejnej, tak proč za to davat cca 4 tis. když to muzu mít za 1500 kc, nevadi mi se s tím srat a motorku prodávat nehodlam tak když se mi to posere a někde mě to necha vymsti se to mě. Hele nejsem zadnej chcipak co si po japonci koupil BMW a snaží se na servise ojebavat co jde, najezdim 30tis. ročně motorce dopravam co je potreba a chci aby me vždy dovezla ale proč zbytečně vyhazovat prachy v čem to bude jiný ?
Upravil svobodakT dne 11.03.2016 16:06
Nechci se s nikým hadat, jasně vím že Servisak má plno zkušenosti, vzdyt já když něco hledam jdu sem na fórum a vidím že lidi jako Servisak, Tonda... dobre poradi a vedi o čem mluví ale snímače už mám rok doma tak je chci použít.
svobodakT napsal:
Zdravím panove, prosim vas nevali se doma někomu starej nefunkční Hall na R 1100 GS rok 95 ? Mám na motorce najeto 140 tis. a Hall je tam původní, čekám každou chvilku že odejde tak jsem pořídil preventivně samotný snímače (levnější varianta) a rad bych si je už prenytoval a preletoval prostě připravil ať to pak jen prehodim.
Kup novy,ja som kupil pred dvoma rokmi za 125€ aj s dopravou. www.Q-TECH.de
Ta oprava musi byt precizne udelana, ten kabel je stineny a neni zaruka ze to bude fakat nebo jak dlouho...ja to kupoval taky cely novy, v pripade zavady zustanes stat a to neni dobry...
Kupredu spatki ni krok...
No neudělali jste mi radost před rokem tady někdo radil kde koupit samotný snímače jako levnější variantu tak jsem si je aktivně koupil ať jsem pripravenej a teď mi to zase rozmlouvate takže si je muzu nacpat do p... . Stejně pokud se někomu doma staréj Hall valí za flasku ho odkoupim, nechci ty snímače co už mám prostě vyhodit.
Upravil svobodakT dne 11.03.2016 21:54
svobodakT napsal:
No neudělali jste mi radost před rokem tady někdo radil kde koupit samotný snímače jako levnější variantu tak jsem si je aktivně koupil ať jsem pripravenej a teď mi to zase rozmlouvate takže si je muzu nacpat do p... . Stejně pokud se někomu doma staréj Hall valí za flasku ho odkoupim, nechci ty snímače co už mám prostě vyhodit.
No ja si myslim,ze snimace sa nepokazia,ale problem je v izolacii na vodicoch.
Jaký odstineni ? Ze snímačů mi jdou úplně obyčejný kabilky s izolaci , ani ve fórech o výměně snímače jsem si ničeho nevšiml prostě prepajim snímač, vždyť se tam jen indukuje elektrický proud díky otáčení kliky.
SvobodakT - dělal jsem podobných oprav na autech stovky(každý spěch a nedodržení technologie u jednotlivých činností se vymstí). ale strach z opravy neměj.
Co je problém, nikdo nezná Tvoji zručnost, šikovnost, takže říct, že je to sranda, jo, ale výsledek bude odpovídat Tvým zkušenostem a schopnostem. Protože Ti, co se tím zabývají mají bohaté zkušenosti s napadením stroje kutilem, radí Ti podle mého správně. Stačí trošku víc utáhnout nýt, mít špatné tavidlo, a životnost opravy jde prudce dolů. Ty sám musíš zhodnotit, jestli to svedeš, nebo ne, život Ti pak řekne, jestli to byla sranda nebo ne.
BobGS - přesně to jsem chtěl slyset, blbost že to nejde kvůli nějakýmu stineni, když člověk nema levý obě ruce tak to musí fungovat. Řek bych, že levej nejsem, nějakou dobu jsem dělal v moto servise, na motorce si dělám vše, spojku, převodovku, pouzdra klapek, běžnej servis.... No a motorka i po 70 tis co ji mám funguje bez problémů, tak snad se u někoho nějakej starej najde.
Vevis - sakra skoda, kam si ho hodil :-D ?
Upravil svobodakT dne 12.03.2016 09:41
svobodakT napsal:
BobGS - přesně to jsem chtěl slyset, blbost že to nejde kvůli nějakýmu stineni, když člověk nema levý obě ruce tak to musí fungovat. Řek bych, že levej nejsem, nějakou dobu jsem dělal v moto servise, na motorce si dělám vše, spojku, převodovku, pouzdra klapek, běžnej servis.... No a motorka i po 70 tis co ji mám funguje bez problémů, tak snad se u někoho nějakej starej najde.
Jasně, nenech se znechutit těmi, co sami nedovedou ani utáhnout šroubek a běží se vším do servisu s pocitem, že tam udělají všecko na 100% správně. Jak říkáš, člověk pokud není lama, dokáže si udělat mnoho věcí sám. A ve finále, i kdyby se to někde na cestě chtělo "vymstít" jak říkají někteří, no tak to opravíš zase, protože už budeš mít zkušenost a vědět kde co a jak. Až budeš cestovat někde v lesích Balkánu, budeš rád za to, že ses sám něco naučil a víš kam sáhnout.
svobodakT napsal:
Verím,ze se tu nekdo komu leží doma najde.V nedávné době ten hall tady menilo dost lidí.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
svobodakT napsal:
Jasně, nenech se znechutit těmi, co sami nedovedou ani utáhnout šroubek a běží se vším do servisu s pocitem, že tam udělají všecko na 100% správně. Jak říkáš, člověk pokud není lama, dokáže si udělat mnoho věcí sám. A ve finále, i kdyby se to někde na cestě chtělo "vymstít" jak říkají někteří, no tak to opravíš zase, protože už budeš mít zkušenost a vědět kde co a jak. Až budeš cestovat někde v lesích Balkánu, budeš rád za to, že ses sám něco naučil a víš kam sáhnout.
Moje slova, radši si všechno udělám sám, bavi me to, něco se priucim a pořádně poznam tu motorku. Pak vím co a jak funguje a vím kde co hledat az se něco na cestách pokazí. Jsem radsi samostatnej a ne bejt na někom závislej kdo to udela, pomuze, opraví....