Na helmě to máš nejlépe odtlumené od vibrací a navíc se ti to lépe ovládá (rukou)... Pokud to máš např. na padáku (já to mám přes RAM systém) a jelikož nemám bezdrátové/drátové ovládání tak musím např. v jedné zatáčce zastavit, zapnout, projet kousek, pak zase vypnout atd... Je to celkem opruz no
jinak např: https://vimeo.com...
na tom videu ji má na levé straně helmy, já jsem zatím koumal, že to dám na padací rám nad světlo-mlhovku z levé strany, nebo na prodloužený alu držák pod zobák s uchycením na horní díl padacího rámu. jak s vibracema uvidíme, na helmu se mi to dávat nechce, to raději na kšíry na rameno. přesto moc díky za názory a rady
Na helmě to máš lepší, protože se můžeš otočit/natočit na něco zajímavého co zrovna míjíš (např. ty hory na tom mém videu)... Občas jsem např. chtěl točit něco vedle mě, tak jsem natočil helmu tím směrem a koukal ale z helmy rovně před sebe... :-) Je to rozhodně nejjednoduší (snadno si v zrcadku zkontrolujes mód/stav kamery) a hlavně ty vibrace... jinak když jsem chtěl např. záběry předního kola, tak jsem to měl na padáku a musel jsem jet chvilku v různých otáčkách abych neměl rozklepané video (ale chytnul jsem otáčky kdy to bylo v pohodě...) opravdu je helma asi nejpraktictější.... je fakt, že trošku to může vadit větru atd... ale většinou tak projedu celou dovolenou s GoPro na helmě...
Souhlasím že helma je teoreticky nejlepší místo pro záběry kamery, ale tam ji dávat nechci.
Minulou kameru jsem měl na RT umístěnou pod levým zrcátkem, vibrace v pohodě, horší byl snížený úhel záběru z pravé strany. Kameru jsem prodal, koupil jsem GitUp2 která má mimochodem skvělý obraz, ale zatím nevím kam ji umístit. Už jsem nakoupil a vyzkoušel hromadu držáků (všechny z číny takže za pár korun), ale jako nejlepší místo se mi jeví umístění na stojánek na nádrži. Stojánek (rameno) jsem objednal tak uvidím. Mám totiž podmínku, že kameru chci mít během jízdy na nabíječce, protože 1,5-2h záznamu mi jsou k ničemu když jedu někam na celý den. Do doby než rameno přijde, testuji kameru na skútru, tam jsem přidělal držák vedle pravého zrcátka. Díky stabilizaci kamery nemusím řešit vibrace.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
berka napsal:
Mám totiž podmínku, že kameru chci mít během jízdy na nabíječce, protože 1,5-2h záznamu mi jsou k ničemu když jedu někam na celý den.
No, to je to nejmensi, proste vezmes delsi kabel. Ja bezne jezdim s kamerou na hlave a powerbankou v kapse Co je ale vetsi problem, a na to prijdes zahy, jsou desitky a stovky hodin zaznamu, ktery nemas kam davat a ktery je pak peklo zpracovat
Upravil awe_cz dne 28.03.2016 17:37
Kameru mám nastavenou na smyčku po 10 min, takže pokud nechci něco uchovat tak se to přemázne. Používám 64gb kartu a tam se vejde dost videa abych se nemusel bát zbytečně rychlého přehrátí nějakého záznamu a zamčení souboru můžu provést až při nějaké zastávce.
dříve F 650 GS
později R 1200 RT
dnes jen skútr Honda ADV 350
mě nejde ani o nějaké uchovávání videa, stejně na to nikdo koukat nebude .-) ale o to, kdyby byla nějaká krizovka, ta snad nenastane a muselo se to řešit, takže to šoupnu na motorku, koupil jsem sjcam m10 za pár kaček :-)
Pěkný video, vybrace pouze když motorka stoji, jinak nejsou viditelné, pro me účely plně dostačující. Jakou máš kameru? Můžeš nafotit uchycení kamery? Dekuji
Upravil prtkin dne 29.03.2016 17:32
Je to kamera GoPro Hero 3 stribrna, ale uz ji nemam. Uchyceni ti nevyfotim, ale nic sloziteho to neni. Pouzil jsem drzak z prislusenstvi (sroubovaci) a uchytil hned za spojem ramu, co drzi mlhovky - viz video. Je tam malo mista, ale slo to.
Na okraj: Nyni mam Drift S, ale tam jsou vibrace videt, neda se na to koukat (moc jsem si s tim jeste nehral (jedna jizda), mozna to vyladi jine nastaveni poctu FPS nebo rozliseni...)
Upravil Dejvidek dne 30.03.2016 07:56