Vetsinou se davala progresivni Hyperpro, ale na nekoho byla pry tvrda...me na 1150GSA tenkrat vyhovovala. Prodava je tusim bikerscrown, urcite jsou i jini prodejci.
Dnes po zkusenostech bych se mozna zamyslel, jestli repasovat a kupovat novou pruzinu, nebo jestli nekoupit radeji rovnou novy tlumic.
Aktualne 1250 GSA HP
omlouvám se za mystifikaci. lineární dělají, ale ne na vše. jen na MX a pár sportů. z pohledu Hyperpro to nemá smysl - progresivní všeobecně zlepšují chování. víc asi vyřeš s nickem Milan enduroškola ať to máš napřímo. kdybys chtěl jít cestou nových tlumičů - což bych doporučoval - napiš mi PM - nabídnu Öhlins nebo Wilbers.
Wilbers (prodej i servis), Arrow, Giannelli, Siebenrock, BOS, Zard, Exan, Yoshimura, Akrapovič, GPR, Brembo, CL brakes, Motul, BMC filters, Hiflo Filtro, KN, Afam atd...PM
Ahoj, já mám na svém Helmutovi instalovány Ohlins, take mi dělal servis p. Procházka, ale....vše jsem pak nakonec řešil s Ohlins v Brně. Spočítali mi jaké pružiny bych měl mít. Měnil jsem obě, protože jsem byl moc těžkej a stávající pružiny to už prostě nadali.
Mám pocit, že Hyperpro na Tvé zatížení konkrétní pružinu tak jako Ohlins nedělá.
Doma mám ještě původní Ohlins pružiny, ale nevím, zda by Ti šli na Tvůj tlumič a nepamatuju si kolik mají kN. Není vhodné si na motorku dát kdejakou pružinu, myslím tím kN zatížení. Já vážím 130kg a Ty třeba 80kg a vše je úplně někde jinde.
Jinak, když děláš servis na zadním tlumiči a případně budeš měnit i pružinu, musíš to samé udělat s předním!!!!!!! Jinak to prostě nejde....no a pak si ty tlumiče nezapomeň nastavil, aby se Ti nenořili moc, nebo naopak budeš jezdit na tvrdé koze...
Upravil monsery dne 12.09.2018 16:54
Lítám pomalu a nízko..
Repasovat budu oba a nechci kdejakou pružinu jen proto aby tam byla nová . Linearni chci kvůli pohodlí protože jezdím víceméně sám a pokud vím tak zadní origo je taky linear. Jinak Ero poslal jsem PM
Upravil makec dne 12.09.2018 19:17