JJ, vzducháč žere olej, specifické je, že někomu trochu a někomu víc. 2 stejné motorky, stejná jízda, stejné zatížení, já 1 l / 10000 km, kolega nic. Když jsem se na to ptal v BMW, řekli že je to normální. Tak jsem to neřešil. Vodník nežere vůbec.
ked ti padne moto na valec a je bží motor tak jenom vtedysi lupne 2-3deci a vyleti to vyfukem
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
tez pridam trosku do mlyna..nedavno jsem jel v nejvetsich vedrech chorvatsko,cerna hora,albanie a pres madary dom,cca 3000km a vzalo to ctvrt okynka tzn.1dc na 3000km,mam najeto 80t
BMW r1200gs Adventure 2012 Aprilia Scarabeo 500 light 2013.
BMW C650GT
Honda CB750KZ
pridam aj ja moje skusenosti... motorku so 63tkm som kupil od nova jazdenu na motorex boxer 15w50 za 4tisic km spotreba oleja nebola meratelna
potom mi francuz menil simeringy na prevodovke a vypustil motorex a nalial tam castrol.. behom dalsich 4tkm ktore som na novom oleji nabehol pomerne rychlo si motorka potiahla 0.5 litra
pri dalsej vymene pojde dnu znovu Motorex Boxer co tam bol predtym a budem pozorne sledovat spotrebu oleja... ak si znova nic necucne (predchadzajuci majitel mi tiez tvrdil ze nema spotrebu oleja) tak uz tam nenalejem nic ine ako Motorex
live fast, die young be wild, have fun
Zdravím všetkých, na 12 GSA, DOHC, 2012 s 95 tis km mám cca od 85 tis km dosť vysokú spotrebu oleja. Do 85 tis bola v norme, teraz 350 km - 2,5 deci, včera 220 km - 1 deci.
Otalzka: má zmysel ako 1. bod riešenia problému vymeniť guferá na driekoch ventilov ? Alebo to nemá zmysel ?? Dík za vaše názory a hlavne skúsenosti ...
A seš si tím jistý? Ono klidně ti udělá půlku okénka dost okolností (teplota, zda zrovna nemáš víc oleje v hlavách atd...). Odpoledne přijedu, dám na bočák, pak postavím na centrál a mám přes půl okénka a ráno v (když je v noci kolem 5-10°C) tam je sotva olej vidět... Jinak obecně např. v alpách mi to bere víc - když dost brzdím motorem... ale řekl bych tak decku/dvě na tisíc km...
Taky bych nepanikaril tak brzy. Pozoroval bych to celou sezónu, ať seš si jistej, že to je za všech podmínek... teplota, zátěž, rychlost jízdy... atd.
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA