Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW F800GS, F700GS a F650GS

kalná brzdová kvapalina
Vanilka
Přidané 08.04.2018 18:22

Registrace: 06.08.17
Čaute, mám BMW F700GS 2014, kúpila som ju predminulý rok. Už pred zimou som plánovala nechať vymeniť chladiacu aj brzdovú kvapalinu, ale čakala som na teplejšie počasie. Zatiaľ bola ok,stále ju sledujem. Ale pred pár dňami som bola iba pár sto metrov na wapku a späť a pri čistení som si všimla, že brzdovka v prednej nádobke je zrazu hustá a kalná. Je mi jasné,že s výmenou už nemôžem dlho čakať,ale chcem vedieť aké máte skúsenosti a či môže prestať brzdiť počas cesty na výmenu. Ďakujem :-)

kim
kalná brzdová kvapalina
Přidané 08.04.2018 20:48

Registrace: 12.10.08
No tak pokud je funkce brždění normální a páčka jde ,,na tvrdo" tak by jsi měla normálně dojet ,ale měj to na zřeteli; tam by mohl vzniknout problém při vyšším zahřátí brzd systému to ti ale počítám nehrozí -každopádně co nejdřív vyměnit; pravděpodobně tam někomu vlítla voda např při mytí(nevím sice jak ) nebo to nějakej inženýr dolil bůhví čím

monsery
kalná brzdová kvapalina
Přidané 08.04.2018 21:39

Registrace: 23.10.17
Když si domů dovezeš motorku - po někom a neznáš její 100% minulost, tak výměna všech náplní je základní věc. Zároveň filtry svíčky...atd. Lidi nad tím mávnou, ale škodí motorce i sobě.
Text, že vše bylo uděláno, zrovna před prodejemNos. Jinak tu brzdovku už VČERA určitě vyměň!!!!!!...Já jsem brzdovku měnil a měním vždy každý rok i ve spojce. Do hodinky i s pauzou není co dělat a není to nějak nákladné.

Jo a wapkou se motorka neumýváShock.

Lítám pomalu a nízko..

crinos
kalná brzdová kvapalina
Přidané 08.04.2018 21:49

Registrace: 15.05.16
na brzdovku bacha...kdyz jsem koupil jetou masinu, tak pri vymene brzdovky jsem se nestacil divit co vytekl za hnedej sajrajt...po roce zacaly problemy s brzdovym valcem. zaseklej pistek, ktery byl zkrouceny od koroze.

kim
kalná brzdová kvapalina
Přidané 09.04.2018 06:19

monsery napsal:
Když si domů dovezeš motorku - po někom a neznáš její 100% minulost, tak výměna všech náplní je základní věc. Zároveň filtry svíčky...atd. Lidi nad tím mávnou, ale škodí motorce i sobě.
Text, že vše bylo uděláno, zrovna před prodejemNos. Jinak tu brzdovku už VČERA určitě vyměň!!!!!!...Já jsem brzdovku měnil a měním vždy každý rok i ve spojce. Do hodinky i s pauzou není co dělat a není to nějak nákladné.

Proč se motorka wapkou neumývá?

Vanilka
kalná brzdová kvapalina
Přidané 09.04.2018 07:12

Registrace: 06.08.17
Ďakujem, motorku som kúpila od známeho. Kúpil pre manželku, ale nemala vzťah ku tomu. Navyše prišlo dieťa. Stála rok v garáži, najazdené 1790km. Prakticky nová,tesne po uplynutí záručnej doby. Vymenila som batériu a už aj olej. Teraz už má cca 14000km. Wapkou neumývam prístrojovku.iba skelet a pod tlakom iba kolesá. Viem, že starú motorku treba po kúpe dať do poriadku. Keď som pred rokmi doviezla z Plzne 6ročnú,menilo sa hneď všetko. Pôvod bol neznámy. Slúžila super, potom prišla nová Suzuki z obchodu a keď mi ju po piatich rokoch ukradli v RO, nasledovala táto, pôvod známy, Doklady o kúpe v obchode, servisná knižka, všetko. Preto som neriešila výmenu týchto vecí.
Upravil Vanilka dne 09.04.2018 07:22

monsery
kalná brzdová kvapalina
Přidané 09.04.2018 18:03

Registrace: 23.10.17
kim napsal:
monsery napsal:

Ahoj,

wapka vyvine hodně vysoký vodní tlak, to se moc nelíbí hřídelovému těsnění a dalším součástkám, na takový vodní tlak prostě nejsou stavěny. No a mám pocit, že výrobce to také nedoporučuje.
Avšak každého věc, jakým způsobem pečuje o svou motorkuSmile
Lítám pomalu a nízko..

kim
kalná brzdová kvapalina
Přidané 09.04.2018 20:53

monsery napsal:
kim napsal:
monsery napsal:

Ahoj,

wapka vyvine hodně vysoký vodní tlak, to se moc nelíbí hřídelovému těsnění a dalším součástkám, na takový vodní tlak prostě nejsou stavěny. No a mám pocit, že výrobce to také nedoporučuje.

Avšak každého věc, jakým způsobem pečuje o svou motorkuSmile

Ahoj

Já jsem nikdy neumýval moto jinak než wapkou od MZty,přes hondu dominátora, hondu cbf 500 bmw dakara ,GS 800 až po babetu a tu jsem myl v hokně wapkou profi co dávala 160atmosfer/500 l průtok a dokázala slupovat barvu z traktorů a aut a nikdy jsem neměl s ničím problém doma mám Nilfisk 120 a klidně s tím oplachuju přístrojovku -žádný problém žádná pára v budíkách ; jde jen o to s tím umět dělat. Vem si že na zemědělských strojích a traktorech je dnes elektronika a technika vůbec o které se může motorkám jen zdát a čím myslíš že se to umývá ty stroje- wapkama -no problem. Je to jen neustále šířený mýtus. Neber to jako invektivu,jen už to slyším po tolikáté že mi to nedá nereagovat.
Upravil kim dne 09.04.2018 20:54

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW F800GS, F700GS a F650GS :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 104
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,730
Nejnovější člen: Stepan2

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.13 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI