tak mě motorka začala zdravit klepáním od spojky, no když jsem sundal startér tak jsem po vzebrubném zkouknutí zjistil, že je raněná vstupní hřídel do převodovky a tedy i lamela /stejně už byla na hranici životnosti.
Takže šla převodovka ven atd...Jsem v patové situaci, protože hřídel se nedá sehnat a dnes mi volali z BMW, že se tento díl už nevyrábí a čeká se na dodavatele. Jenomže kdy to bude???
Takže uvažuju, že budu muset oslovit firmu, která by mi hřídel eventuelně vyrobila, nebo nechat opravit ten tisícihran???
Zatím na hřídel dám novou lamelu a alespoň dojezdím sezónu, je to takový krok ze zoufalství..Vím, není to košer, ale co mám dělat???
Máte někdo prosím vás nějakou zkušenost či radu?
Radek
Upravil monsery dne 15.05.2018 10:59
Lítám pomalu a nízko..
Budou menit asi dodavatele...opcas to tak s nejakym dilem je, akorat to nemaji vichitany ze to pul roku neni...anebo to precislovali a borec v bmw to nevi
Kupredu spatki ni krok...
ano, v současné době se hledá nový dodavatel. Takže hřídele budou, jen to bude trvat. Máme na servis objednané 3 kusy už od loňského září a pořád čekáme.. Snad to vyřeší rychle..
Přečíslované to není..
Upravil bmwgsa dne 15.05.2018 16:02
Parkrat jsem to resil pouzitim hridele z K1200 97-2005,u tech ctyrvalcu to nejak min trpi a i u prevodovek se skoro 100k na tachometru to drazkovani bylo jak nove.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
Moc děkuju všem za zprávy a rady. Odkaz od Horacia je hodně zajímavej a ta cena taky...zde na stránkách odkazu http://wayaway.cz...ji-upravy/zase upravili lamelu...Nebyla by taková taková starost, kdyby to nebylo v sezóně....:-(...
Upravil monsery dne 15.05.2018 21:54
Lítám pomalu a nízko..
hm..určitě by stálo za to tu hřídel nechat vyrobit plus těch cca 5mm navíc. Má někdo zkušenosti z nějakou firmou, která by hřídel vyrobila bez výkresu? Dělala by se kopie hřídele, jestli to je možné?
Když by to někoho potkalo - A URČITĚ POTKÁ, byla by rychlejší možnost řešení a už by dostal upravenou hřídel.
Lítám pomalu a nízko..
Včera jsem tu hřídelku studoval, ta výroba by nebyla tak jednoduchá na to, že by se dala do firmy a vyrobte to.
Jsou na ní dva druhy drážkování a obě evolventní a podle mě středěné na boky zubů a řek bych že je drážkování i broušené. Neznámou je taky materiál a tepelné zpracování.
Reálnější bych viděl udělat preventivně nový delší náboj na spojku a přenýtovat popř vyvážit.
ahoj, jdu si taky pro radu.. jednou jsem už na předchozím GS hřídel měnil - odstavila mě v Turecku.
Teď mám další GS a nechci dopadnout stejně.. je to možné "naposlouchat" dopředu? Jelikož si pamatuju, když začala být hřídel v čudu, převodovka začala mít takový zvuk jako "setrvačník" když jsem třeba rychle zavřel plyn na 1 nebo 2.. dnes kdyz zavřu 2 tak se nic neděje, když rychle zavřu 1 je tam takový zvuk, ale dělá to dlouho.. tak nevím jestli jsou to předzvěsti hřídele, nebo to dělá všem. Díky
přesně tak, zpátečka, proč mě to nenapadlo
Já si taky myslím, ale mám to spojené s tím, jak mě nechala hřídel v Turecku, že tahle "zpátečka" byla fakt hodně slyšet a pak jsem zůstal stát..