Prosím o radu-R1100GS najednou přestalo svítit,jde jen parkovačka a světelná blikačka,dálková ani tlumená nefungují.Žárovka a pojistky jsou v pořádku-proměřeny..
odešel ti vnitřek přepínače světel. Geofre to řešil rozebráním a dopájením chybějícího kusu kolíčku kontaktu. Tím jak pořád vypínáte a zapínáte světla, tak se vnitřní kontakty přepínače opotřebují natolik, že se přestanou dotýkat.
BMW F 800 R '15
BMW R NineT '15
BMW F 650 GS TWIN '08
Ex.: BMW R 1150GS Adventure '02
Ex.: MZ 251 ETZ '90
Mne teda prestaly svitit svetla tsky, ale zavada byla v levym prepinaci tlumenych a dalkovych. Vycistil jsem kontakty a maka to. Bacha pri rozborce, v tlacitku klaksonu je maly perko a rado se ztraci.
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Tak to by odpovídalo,světla zapínám ručně protože když je nedobitá baterie tak na mně bliká ABS.Díky moc,zkontroluju,rozeberu..
P.S.: čistě náhodou nemáte někdo navíc hliníkový držák zadní stupačky-pravý?Trénoval jsem s kuframa kotrmelce v hlíně a nevydržel..
Jj, jak píše Spitfire a Slavek. Nejspíš se ti úplně obrousil/zaoxidoval kontakt v levém přepínači.
Někdy pomůže rozebrat, prostříknout kontaktolem a zase to jede. Mě se ale úplně obrousil vršek toho bobečku přes který jezdí plíšek v přepínači. Tak jsem tam musel udělat z pájky bobeček nový a zas to funguje.
Ale bacha, je to jen provizorní oprava. Když budeš často přepínat dálky/potkávačky, tak to za chvíli zase uletí. Permanentním řešením je buďto koupit nový ovladač, nebo celý obroušený kontakt vyndat a zbastlit tam něco nového.
... BMW I´m lovin it ...
My beloved, My precious, My R1100GS, R1200GS 30 Jähre 2010
Toš to máš tak. Kúpíš cedník, teče. Zalepíš ďúry, necedí
Světla moc nepřepínám spíš pravým ovladačem zapínám/vypínám-takže spíš asi tam bude chyba.Jinak jsem to tipoval na nějaké relátko..Děkuju za rady,mrknu na to.