Bohužel budete zklamáni.
Jsem doma již tři týdny a zatím nevidím těch pár dní volna, abych napsal pořádný a ucelený cestopis. Navíc na řeckém webu jsem po cestě z Iránu sepsal tu Esmeraldu asi po půl roce, s odstupem určitého a času a myslím, že to na kvalitě neubralo, spíš bych řekl naopak. Já vím, je to z nouze ctnost to co říkám, taková ta lež .... ta milosrdná.
Toto berte jako veřejné uznání prohry, času je málo a zatím vítězí, třeba najdu v létě chuť a napíšu.
Jedno je jisté.
Bylo perfektní.
Parta vyšla skvěle.
Rád tam zase pojedu.
Nejvíc za to stojí ta hamada a prostě poušť mi učarovala. Mám na mysli tu lehkou, tu lehce načervenalou hamadu. Tvrdý podklad, nejezdí se díky prachu xa sebou, ale vedle sebe, protože je stejně jedno, jestli jezdíte po "piste" nebo třicet metrů vedle. Asi jako novodobí kovbojové. Na horizontu se objeví čtyři jezdci vedle sebe, pomalu se blíží, protože je vidíš z velké dálky, ale za nimi je jasně zřetelný prach jak se zvedá z kopyt jejich koní ( Karoo T na GS).
Ten pocit dálky a volnosti a neomezovanosti (s občas nějakou vyvýšeninou) je asi to, co jsem si zamiloval já a jistě mnoho dalších na Maroku nejvíce.
Jeďte se tam podívat, stojí to za to.
Abyste mi nevynadali úplně, že jsem nepřipravil vůbec nic, hledejte na youtube pod heslem GR2MA , logicky tam najdete několik videí již teď a možná ještě něco připravím.
Teď mě napadla jedna taková recese, možná to udělám teď večer a do rána to bude viset také.
Doc přiložený následující obrázek:
[157.72Kb]
Upravil Doc dne 15.05.2010 15:37
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
kvůli foto je všeobecně lépe přehrávat v HQ (high quality) stlačím příslušného tlačítka na playeru
Upravil Doc dne 24.04.2009 18:40
mám pořád problémy s copyright na youtube, buď mi vypnou zvuk nebo i obraz ve větší části světa, takže musím znovu tvořit fily s trochu pozměněnou muzikou (menší kousky, schválně přerušovaná dialogy apod., aby se obešla nějak ta - asi automatická - cenzura)
proto je lépe hledat pomocí hesla GR2MA protože u některých video již nesouhlasí původní linky....
a pro vás nezajímavé
Backstage
(v řečtině, ale škoda že nerozumíte..)
jinak témeř všechny díly jsou obnoveny a neplatí původní linky, stále platí hledat GR2MAFrajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
Po nějaké době jsem shlédnul opět videa z GR2MA a zamáčknul sluzu v oku
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
mně se líběj všechny, ale více se vracím k "Lac Ouezzina", připadne mi....nejparťáčtější
to Mongolsko to je takový ten sen, ale nemám tolik dnů volných, ale na dva týdny doma i v práci vybojuji
jde o to, že toho chci moc, lyže v zimě, mašinu s partou, nějakou tu cestu s manželkou, něco musí zbýt i na celou rodinu, jak to do 25 dní celkové dovolené nacpat všechno?
takže zatím to vypadá letos na SY-JO s mixem co se týká sestavy.
mám na mysli po ose kluci sami, letecky do Damašku za námi holky na pár dní, s nimi udělat Damašek, Palmyru a Petru a zase je naložit do letadla v Damašku a kluci couračkou zpět. Jsem velkým příznivcem tohoto způsobu, protože se tak skloubí mnoho dobrých věcí dohromady. I motorka i klukovská parta, zpestřeno krátkodobám pobytem manželek, které se neunaví pro ně nudnou cestou směrem atam a zpět. Navíc Sýrie je z 1/3 pravoslavná, čili se tam dá jet na velikonoce a sehnat klasické pečení skopového a pokud mluvíme o velikonocích, znamená to i ušetření nutných pracovních dní, takže by zbylo i na ty jiné výlety. Např. letos jsme kromě Maroka byli s partou v Toskánii, na lyžích v bulharském Bansku, s manželkou v Istanbulu a teď 14 dní v Egyptu a během vánoc máme v plánu Italii a Švýcarsko (jezera a lyže v Zermattu).
Takže se jeví jako nejschůdnější na jaro ta Sýrie a Jordánsko - asfaltově
P.S. několikrát by pořád na youtube dělají "audio disabled" na tom LW Gyros, asi jim vadí muzika co je k tomu, nějak to zkouším obměnit a oblbnout je, teď další upload s pozměněnou muzikou...
karcici napsal(a):
.......parada ......na začiatku januara ideme tiež už sa tešiiiiiim
nazdar, v januári ideš do Maroka? hm, ak pôjdeš cez Atlas, tak tam bude na 100% sneh a riadna kosa . kam sa presne chstáte? my sme tam boli tento rok 3 týžden , tak ak niečo budeš potrebovať napíš mi PM
Béďo
Jak vidno na nekterych foto v nekterych video, na prejezdu hor z Azrou do Mideltu byla kosa a snih vedle silnice a to jsme vyjizdeli myslim 20.3.!!!!!