Inteligentním lidem je to jasné, ale blbcům jako já asi neuškodí připomenout, aby si na malé i větší výpravy do odlehlých končin vždy přizvali parťáka.
Včera jsem vyrazil na dlouhou projíždku na SZ od Plzně, odpoledne jsem si krásně zajezdil po lesních cestách mezi Zbirohem, Terešovem a Ostrovcem. Celej den jsem nic nejed a vypil jen asi dvě láhve vody. Do Berouna jsem se vrátil v pět a protože se mi ještě nechtělo domů, jel jsem se podívat do lomu nad městem (viz příloha). Chvíli jsem jezdil, trénoval pomalé otočky mezi kameny a tak. Když jsem začal cítit únavu ve svalech a ruce přestávaly poslouchat, řek jsem si dost a otočil se směr domov.
Ani jsem nejel rychle, ale v klesání mi podjelo přední kolo na prachu a jak už jsem byl unavenej, nedržel jsem nádrž stehny, váha těla šla přes ruce do řídítek a spolehlivě poslala motku k zemi. (Jasně, kromě toho že jsem blbej a fyzicky chabej, taky neumím jezdit.) Přepadl jsem zprava na rameno a narazil si klíční kost. Naštěstí nic víc, ale znervózňuje mě představa, že bych na takovým místě padl míň šťastným způsobem. Přitom úplně stejná věc se mi přihodila na podzim, kdy mi – taky daleko od lidí uklouzlo zadní kolo – a pochroumal jsem si kotník.
Poučení na závěr: nebuďte takoví debilové jako já a vždycky s sebou berte parťáka! Psát na počítači levou rukou je pěknej voser.
cerv přiložený následující obrázek:
No hlavně, že se Ti nic nestalo! Kosov je pěkný viď - taky tam mám oblíbený místečko na vyvalení, ale ještě trochu vejš než jsi to fotil
Upravil MALI dne 26.04.2009 11:03
Tak jsem nakonec měl jet s tebou Jinak tenhle lom je moc hezkej, ale dostane se někdo na mtorce až k vodě? Mě přišlo, že je to hlídaný a snad ještě funkční a tak sem nechtěl provokovat a sjíždět dolu ......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Sice už jsem tam delší dobu nebyl - dole, ale od Jarova tam byla závora a dala se kolem objet - sice to bylo dost o hubu, ale dalo se. Ještě mi známej řikal, že tam jsou někde vrata ale samo že zamčený
Vrata jsou nahoře, samo zamčený, ale snad se daj objet, ale říkám, nerad bych se tam s někým hádal - nakonec kousek odtud je lom Homolák, taky závory, taky vrata, ale nikde nikdo, pusto prázdno .......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Tom_P napsal:
Jinak tenhle lom je moc hezkej, ale dostane se někdo na mtorce až k vodě? .
Dostane, a to oficiální i neoficiální cestou. Přes týden tam občas potkáš stroje, ale o víkendu je to hotový turistický letovisko a provozovatel normálně zvedá závoru. Jestli se teda bavíme o stejným lomu, tady je jich spousta (a vjet se dá do většiny z nich).
všichni známe tuto zásadu, je dobré ji občas připomenout...
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
to cerv: přesně tohle jsem si říkal, když jsem se válel v zimě ve sněhu kousek za hranicemi v Polsku na KTM...ono stačí, aby člověku třeba zapadl jazyk, nebo zahučel někam do strže...a najdou ho na podzim houbaři...
od té doby mne to najak samotného v terénu nebaví, pořád si připomínám, co by znamenalo s sebou blbě praštit, tak člověk jede na půl plynu a není to prostě ono...takže potom raději vezmu ženu a jdu na trať kroužit dokolečka, ale s dozorem, s tím, že se alespoň můžeme i prostřídat...a potom člověk může jet na plný plyn...