francuz napsal:
vymen zadnu dvojvlaknovu ziarovku 5/21 W aj ked este svieti a prestane to.
Jak pise Francuz - mel jsem stejne hlaseni, ze vadna zarovka vzadu, pritom obe vlakna svitily. Konektory byly OK, tak jsem tu zarovku vymenil a bylo po zavade, doted vse v poradku .
mám sice 1150 ale měl sem to samý,před rokem mi najednou za jízdy začal svítit trojuhelník výstražný,hned sem zastavil,překontroloval a nic sem nenašel,cyril mi nakonec hned bez přemýšlení poradil zadní žárovku,richtig,jedno vlákno v čudu,elektronika to přepojila na vlákno druhé,takže vše fungovalo,vyměnil sem žárofku a trojuhelník zhasnul,po půl roce jsem byl u cyrila na servisu,mazal mi chyby z mozku motorky,tam toho bylo,i ta žárovka
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
francuz napsal:
vymen zadnu dvojvlaknovu ziarovku 5/21 W aj ked este svieti a prestane to.
Abych se přiznal, taky jsem měl na ni podezření ( ale když svítila...).
Dnes se mi stala zajímavá věc. Ihned při startu se rychle rozblikalo ABS ( nepomohlo vypnutí ABS ). Po rozjezdu šly brzdy asi z 1/4, čili vůbec. Displej stále rychle blikal ABS. Až po opakovaném startu vše fungovalo, ale začala se hlásit chyba světel ( světla v pořádku ). Pak jsem zjistil, že mi stále svítí brzdovka v zadní lampě ( kamarád byl za mnou zmatený ). Překontroloval jsem ABS čidla i spínače brzd. Motorka brzdila, svítila na displeji špatná žárovka a koncové světlo svítilo, jako bych brzdil. Doma jsem vyndal konektor, co vede do brzdové páčky, profoukal a ABS i brzdovka začaly fungovat. Jen ta chyba na displeji.
Tak ráno to vyměním a ozvu se, jestli to bylo žárovkou. Tak to jen pro informaci, co se může přihodit....
Díky za radu
To je jasný,protože když máš závadu na zadním světle,tak si GS myslí,že je to hrozně špatný a může ti to pak dělat problém s ABS,nebo u starších ročníků s posilovačem i přestat brzdit. Sám jsem to nezažil,ale mám LED zadní světlo Wunderlich a hlásí mi to občas závadu na zadním avětle. Když brnknu o bzrdu,tak to zmizí. V Autecu mi kdysi řekli,že se může stát právě to,co jsem psal. Zatím se mi to nestalo,ale věřím že Can-Bus je tak chytrej až je blbej a klidně to tak může fungovat. Třeby Renault Magnum (tahač) u prvních sérií taky hlásil prasklou žárovku v brzovým světle a když se to do určitých km neopravilo,tak začal stávkovat...
Nemám rád věci,co mi kecaj do řízení,nebo se nakonec začnou chovat jinak než chi já.
Ale už se mi párkrát stalo i u auta,že hlásilo chybu v osvětlení a vše svítilo. Tak jsem vyměnil fungující žárovku za jinou fungující a byli jsme oba spokojený.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Jo taky mi to dělala žárovka a přitom svítila,
a navíc mi loni ve švýcarech, začalo hlásit přední, vyměnil jsem a pak znova, a tak jsem tam dal dvouvláknovku ze zadku a svítí do dnes
Vezmeme to zkratkou, je to sice dál, zato horší cesta.
insorto
Baltazar napsal:
Jo taky mi to dělala žárovka a přitom svítila,
a navíc mi loni ve švýcarech, začalo hlásit přední, vyměnil jsem a pak znova, a tak jsem tam dal dvouvláknovku ze zadku a svítí do dnes
vcera jsme mozna na Vjetrnikove GSA resili podobny problem.. predni dalkova.. zdala se ok... chyba se objevila i u nove.
Myslim, ze to nakonec vyresilo zakvedlani s konektorem u dalkovek.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2