Čus, zkušenost mám takovou, že jsem přes zimu chtěl v době karantény a slev koupit vyklápěčku a objednal snad 5 helem a zkoušel, takže hodnotit mohu jen pocit a kvalitu zpracování takto na místě. Nejel jsem v ní. Zato mám několik sezón odježděno v Nexx X.Wed 2 .
Obecně k Nexx, moje X Wed 2 slouží a sloužila dobře, ale troufám si tvrdit, že mají velmi proměnlivou kvalitu zpracování. Máme v partě ještě dvě, jsou to všechny naprosto stejné modely, liší se jen designem a 2 ze tří fungují suprově, ale u třetí jde tragicky plexi štítek. Musíš zabrat jako prase abys jej "odklapl" a zaklapl. Nevím čím to může být, ale toto naprosto otráví pocit z helmy.
A teď k tebou zvolenému modelu. Měl jsem objednané domů dvě velikosti této helmy a stejně jako píšu na začátku i zde se projevila rozdílná kvalita. Jedna vyklápěčka chodila krásně a druhá hrozně na sílu, jak panty, tak plexi. No abych to zkrátil, pocit z ní nebyl v cenové kategorii cca 10k, takový jaký jsem očekával. Působila na mě jako "plasťák" v porovnání např. s HJC rpha 90. Tudíž jsem vzal HJC - panty a chod mechanismu úplně jiný pocit, polstrování helmy super, různý hýbátka a clona také jinde. Já bych do vyklápěčky Nexx nešel. Ty "enduro" helmy s kšiltem ok, ikdyž bych je kupoval ve výprodejích, za 10k se mi také zdají mírně nadsazené...
Mimochodem jsem ale zjistil, že jsme jako trh fakt nepodstatný a např. v Německu se na různých stránkách dočteš pro jaký tvar hlavy se hodí různé skořepiny různých výrobců, což je při takovém objednávání na netu docela podstatné. Tímto se nikdo v Česku ani nezabývá, to se ani nebavím o výběru různých značek, velikostí a barev. :-(