Ahoj, nevím kde jsem to "chytil" Ale ted jsme dali cca 1900km v děsným počasí a PL/SK cestách.. Při celkovém posezonním čištění jsem zjistil, že mi vznikly fakt pekelně držící mapy nebo nevim co to je na předním ráfku. Ale před měsícem to tam myslím nebylo.. Ale prstem, cítím že je to na tom jakoby nalepený.. Jestli je to napečený prach z destiček, nebo jiný svinstvo.. netuším, ale zkoušel jsem Cleanchem = ten dal doted všechno, Čistič brzd, WD 40, nějaký přípravky na kola atd. nic nepomohlo. Jak se to namočí zmizí to, pak to oschne a je to zpět. (nemyslím tu nalepku po závažích..) Máte někdo radu co s tím? Abych nezničil lak na kolech.. díky.
Kojot přiložený následující obrázek:
Fotka nic moc... ale buď to bude vodní spot což se odstraňuje něčím kyselým případně v kombinaci s něčím co snižuje povrchové napětí vody... Určitě bude nějaký water spot remover...
Případně pak např. Obli Tar od Auto Finesse tím odstraníš jak asfalt (i na první pohled neviditelný), tak lepidlo po závažíčkách atd... ale vidím to spíš na první variantu.
Upravil HonzaGS-SV dne 03.10.2022 15:27
Hrozostrašný text, ako keby sa rozpadavalo kolo. Nič si z toho nerob, sú to zbytky po starých vyvažovacích závažiach. Ja to čistím normálnym benzínom, nechám to nasiaknúť a potom to škrabem starou bankomatovou kartou. A nestraš nás ... ????????????
Filo napsal:
Hrozostrašný text, ako keby sa rozpadavalo kolo. Nič si z toho nerob, sú to zbytky po starých vyvažovacích závažiach. Ja to čistím normálnym benzínom, nechám to nasiaknúť a potom to škrabem starou bankomatovou kartou. A nestraš nás ... ????????????
Já myslím, že má na mysli všechny ty fleky kolem, ne ty zbytky lepidla a pěny po závaží...
Hele, já na to mám vlastní recept. Mám ty kola pořád tak zas raný, že se jich už nich nechytá. Prostě si držím ochrannou vrstvu sajrajtu. Před dovolenou jsem neprozřetelně vypulíroval přední kolo a našel krásný, lesklý kov. Po dovolené je to zase jako předtím. Zbytečná práce.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
HonzaGS-SV napsal:
Fotka nic moc... ale buď to bude vodní spot což se odstraňuje něčím kyselým případně v kombinaci s něčím co snižuje povrchové napětí vody... Určitě bude nějaký water spot remover...
Případně pak např. Obli Tar od Auto Finesse tím odstraníš jak asfalt (i na první pohled neviditelný), tak lepidlo po závažíčkách atd... ale vidím to spíš na první variantu.
Rozkliknul jsi tu fotku? Větší sem nejde dát.. Ale díky za tip.
Jinak CleanChem je na asfalt nejlepší. Od doby co jsem to testoval, nemám nic lepšího. Proto mě udivilo že tohle nejde..
Filo napsal:
Ach jo.. četl jsi to celý? Píšu že se nejedná o lepidlo po závažích.. ale o ty mapy.
Medik napsal:
Hele, já na to mám vlastní recept. Mám ty kola pořád tak zas raný, že se jich už nich nechytá. Prostě si držím ochrannou vrstvu sajrajtu. Před dovolenou jsem neprozřetelně vypulíroval přední kolo a našel krásný, lesklý kov. Po dovolené je to zase jako předtím. Zbytečná práce.
Přesně jak píše HonzaGS-SV, jen to nemusí stát raketu.
Jestli to je mapa vytvořená vodou, dostatečně kyselej je ocet. Pokud nepustí octem, použij cokoliv silnějšího na rozpouštění vodního kamene v domácnosti. Musí to obsahovat kyselinu. Pokud chceš rozleštit lak na ráfku, použij Sidol/Sitol. Je velmi mírně abrazivní s přídavkem čpavku. Ruce ti to nesežere. Pokud chceš jít dražší cestou, kup si něco, co se používá na autech. Chytřejší pánové ten obor nazívají Auto detailing.
Baworák, boxer. Fakt není co řešit...
Tak děkuji stačil obyč. ocet a je to dole. Pak obyč leštěnka. Zimní údržba ok. Ráfky se leskly až do včera kdy mě to u Příbrami trochu namočilo a jsou lehce špinavý.. Uvidíme co bude zas na podzim