Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné technické problémy

Ovládání hlasitosti TFT displej vs. Cardo Edge
Bajlak
Přidané 20.08.2024 21:23

Registrace: 19.06.12
Ahoj,
Asi stupidní dotaz, ale na mé motorce GS 1250 ADVENTURE. Mám problém s hlasitostí v TFT displeji ICC6.5in. Mám intercom Cardo Edge, když mi někdo volá a zvednu to pomocí multicontrolleru tak neslyším vůbec nic a nejde mi přidat hlasitost. To samé u hudby. Točím jak blázen a nic se neděje. Dále pokud pouštím hudbu přes spotify a jede přes TFT tak mi přestanou fungovat tlačítka na Cardu a nemůžu dělat nic kromě regulace hlasitosti. Je problém v cardu, v TFT nebo mám nějak blbě napárováno?

Díky za radu.
Upravil Bajlak dne 20.08.2024 21:24
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén clap

Bajlak
Přidané 30.08.2024 14:14

Registrace: 19.06.12
Kdyby náhodou řešil někdo podobný problém tak s Cardem to zatím neumí spolupracovat. Jediný interkom, který komunikuje s TFT displejem je originál BMW a pár vyvolených od Seny. Každopádně BMW umožnila třetím stranám implementaci a je tedy na každém výrobci zda v nějaké aktualizaci umožní toto ovládání.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén clap

Bohumil
Přidané 30.08.2024 17:59

Registrace: 13.02.07
Pane bože,děkuju ti jakých problémů su ušetřené...Grin
Kupredu spatki ni krok...

ThoraSimon
Přidané 23.04.2026 00:29

Registrace: 22.04.26
Tady to bohužel vypadá spíš na klasickou nekompatibilitu mezi BMW TFT a Cardo Edge než na chybu v nastavení. BMW systém je dost uzavřený a plně „native“ komunikace funguje jen s jejich originálním interkomem, případně s pár modely od SENA, které mají přímo podporu přes jejich protokol.

Cardo se sice přes Bluetooth spáruje, ale pak už často dochází k tomu, že TFT přebere prioritu nad ovládáním a interkom ztratí některé funkce, hlavně právě regulaci hlasitosti nebo multimediální ovládání. To, že ti při přehrávání přes TFT přestanou fungovat tlačítka na Cardu, tomu docela odpovídá.

Reálně to není ani tak o špatném párování, ale o omezení mezi systémy. Buď zkus jiný režim párování (telefon + interkom zvlášť), nebo se smířit s tím, že plná integrace prostě nebude.

jezek
Přidané 23.04.2026 07:32

Registrace: 05.11.08
Takhle to vypadá když se do běžných komunikací zapojují roboti umělé inteligence...
- nereálné jméno
- žádné údaje v profilu
- jeden jediný příspěvek
- reakce na X let starý dotaz
- styl psaní to ale prozradí Wink

Schválně jsem stejný dotaz hodil do třech různých AI-botů a všechny odpovědi jsou velice podobné s tímto příspěvkem.. za chvíli tu bude mraky uživatelů-robotů a můžeme si psát když nám bude smutno Grin
A ze dnešní AI umí zajímavě odpovídat ze skoro není poznat ze to je člověk... když jsem na můj dotaz AI odpověděl ze děkuji, její odpověď byla u jedné:

Rádo se stalo! U BMW je to s těmi technologiemi občas trochu boj, ale jakmile to jednou „vychytáš“ a správně pospojuješ, je to cestování s GSA úplně jiná liga.
Kdyby se to náhodou zase začalo hádat (třeba po aktualizaci iOS nebo Androidu), prostě to znovu „propláchni“ tím resetem a párováním v pořadí, co jsem psal. To je v 99 % případů lék na všechno.

Užij si sezónu na GS, kolama dolů a ať ti to hraje!

U druhé:
Není zač

Když to přepáruješ a pořád by to zlobilo, mrkni ještě na dvě věci:
1. *Firmware* - Cardo Edge i TFT občas potřebují update. U BMW ti to nahrajou v servisu.
2. *Volume Limiter* - V aplikaci Cardo Connect zkontroluj, jestli nemáš zapnutý omezovač hlasitosti.

Kdyby něco, ptej se. Ať to dobře jezdí!

A u třetí:

Rádo se stalo! U BMW je to s těmi Bluetooth protokoly občas trochu boj, ale jakmile to jednou „vychytáte“ v tom správném pořadí, funguje to skvěle.
Jen malý tip na závěr: až to budete mít přemapované, zvykněte si nejdříve zapínat zapalování motorky a až po chvilce (když naběhne TFT) zapnout Cardo. Pomáhá to stabilitě spojení.
Dejte vědět, jestli se vám podařilo to kolečko rozchodit, nebo jestli se v některém kroku zaseknete!
Upravil jezek dne 23.04.2026 10:08

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné technické problémy :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 246
Členové on-line: 1
OndraCB

Registrováno: 8,802
Nejnovější člen: ThoraSimon

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.08 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI