Nevíte někdo,jestli r1100s má větší průměr difuzoru?Někde jsem četl,jestli si to teda nepletu,že bych tu přírubu mohl namontovat na svoje r 1150gs,aby to táhlo víc vzduchu
Nevím, ale pak by táhlo i více bordelu, případně víc vody při brodění.
Nemyslím, že u GS je potřeba řešit koně.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
No já kn mám a větší hrdlo do airboxu taky.No já myslím,že když je filtr,tak do motoru nic víc nečistot nejde.Díky tomu hrdlu se mně dřív zasere.To je fakt.Ale teď chcu pořešit tu přírubu vstřikování
pokud se nepletu tak podle katalogových čísel má R1100S stejný vstřikovače jako moje1150 GSA '03, čili nejspíš stejný jako všechny 1150 GS a GSA
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
sokolik1313 napsal:
Nevíte někdo,jestli r1100s má větší průměr difuzoru? ... přírubu mohl namontovat na svoje r 1150gs,aby to táhlo víc vzduchu
Ano, podle mne R1100S a R1150S má větší průměr difůzoru, než je u modelů R11x0GS.
Stejně jako v jiných případech je však výsledný přínos dán nastavením parametrů celé soustavy. V tomto případě průměrem sacího hrdla, průchodností vzduchového filtru, průchodnosti aurboxu (průměry a uspořádání hrdel v auirboxu,..) zde diskutovaným průměrem difůzorů a pak i tvarem a uspořádáním sání (průměr sacího potrubí, uspořádání vstřikování a škrtících klapek,...).
Pokud tedy "nejlabší místo celé této soustavy" (prvek, který má rozhodující vliv na množství nasávaného vzduchu) je právě onen difůzor, pak jeho výměnou za větší průměr dojde k dílčímu zlepšení výkonových parametrů motoru. Osobně si to ale nemyslím.
Podle mne je daleko lepší se podívat na celu sací a výfukovou soustavu jako celek a vyměnit vzduchový filtr (KN), vyhodit katalizátor a dát tam "Y" svod s lamda sondou (u R1100GS je to "S" svod) a pak koncovku výfuku "vyladěnu" pro daný typ motoru a hlavně pro použití bez katalizátoru. Pak se výrazným způsobem posune max. krouticí moment do nižších otáček a mírně se zvýší i výkon. Myslím, že dělat jen dílčí úpravy nemá valný smysl.
Upravil Paji dne 03.09.2009 18:43
No filtr,y-svod s koncovkou tam mám,taky tam mám jiný vačky a tu elektronickou věc na obohacení směsi.Teď tam potřebuju dostat víc vzduchu.proto bádám nad tím difuzorem.Jestli má větší průměr,tak by tam mělo jít víc vzduchu
podle realoem.com má stejnej vstřikovač všechny 1150 a 1100s a pokud je něco podle objednacího čísla stejný měla by to bejt tatáž součástka ne?
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
měl jsemna mysli to sací hrdlo,kde je umístěná klapka.no a tady ta trubka,která spojuje airbox a sací hrdlo-že by ten přísun vzduchu nějak zásadnějc ovlivňovala?
Vykopni airbox a dej dvě KNka přímo na klapky.. Pokud chceš palbu tak jedině tak ale je to nesmysl...
Kup si motorku která jede, nemá cenu ladit hrocha.