Zdravím všechny z tohoto fóra! Po nějakém čase ježdění na XJ600 jsem se, především z důvodu nezávislého cestování, rozhodl pro pořízení 11tky. Původně jsem pokukoval po 1150, nicméně z finančních důvodů jsem se přeorientoval na 1100. Po všem, co jsem přečetl jsem nakonec rád a líbí se mi pořád víc a víc.
No ale k mému dotazu / prosbě - našel by se mezi zdejšími majiteli 11tky někdo, kdy by byl ochoten poskytnout vedle motorky praktické info ze zkušeností a předat mi pár rad čeho si všímat před koupí a pokud by to šlo (především), umožnit mi se na 1100 se projet? Jsem ze Středních Čech kousek od Slaného. Předem díky všem za ochotu.
Ahoj, nejlepší info najdeš zde na fóru, jako já před rokem, než jsem si pořídil 11tku. Jen nebuď línej a pořádně to tu prohledej. Motorku Ti určitě nikdo jen tak nepučí, ale u bazaru nebo prodejce si ji budeš 100% moct oproti složené záloze projet. Jinak pročti fórum, pouč se a kup ji, je to srdcovka
BMW R 1100 GS k dvacetiletému výročí prodáno
Jawa 250/590 SPORT - na uklidnění
Jawa 350 Californian r.v.2014 na zakázku
jj jasný, mám toho načtenýho hodně, jak tady tak na motorkářích... bez toho bych ten dotaz nepokládal...jde mi o to si sednout vedle mašiny a pokecat si o tom přímo. "hele tohle tamhle a tady, zvuky atd..."
vím, že peacemaker tady psal o tom, že by (už nevim kdy) byl ochotnej motorku někomu půjčit na projetí... nicméně je mi jasný, že každej má tu svojí rád a beru to s respektem... na druhou stranu, líná huba, holý....
Je tady toho opravdu hodně k přečtení. A spíš než aby ti někdo půčil svojí motorku bych zvolil variantu vzít nějakého najitele 11tky sebou až se na ni pojedeš podívat. Ale i tan ti ji jen tak někdo nepučí,to se nikomu nechce riskovat. Dáš prachy a pak se jedeš projet,když sebou plácneš..právě si se stal novým majitelem. Já osobně jsem Boba ukecal ale nespoléhal bych na to.
jak jsem psal výše...třeba když jsem kupoval yamahu, tak jsem měl taky načteno, že převodovka je hlučnější a klapou ventily...no nicméně když pak stojim u motorky, tak mi jen někdo se zkušenostma řekne: hele tohle je OK, tohle ale už ne, to je moc...apod. No chlapíkovi z cestovnichendur se už snažím dovolat druhý den, asi má dovolenou... už jsem mu posílal i poptávku...
FRN: jak jsi jí od něj kupoval ty? přivezl ti jí na tvoji specifikaci nebo jsi bral nějakou, kterou měl "skladem"?
Mělo by to být 9-11.9 v Machově. Je tu jedno vlákno aktivní tak na to koukni.
Já mám moto taky od Boba (cestovníendura.cz) a můžu říct že plná spokojenost. Jestli se na něj obrátíš určitě neuděláš chybu.
Co se týká zvuků, tak bych řekl ž je to docela individuální. Mě třeba hrozně bzučí palivový čerpadlo, ale už mám na něm najeto 13tis a pořád bzučí stejně.
Já osobně když jsem koupil, tak jsem ani baworáka nikdy neslyšel nastarovaného.
Od Boba se ale bát nemusíš. On si nedovolí dovést mrdku.
Splněný sen moje 1100GS
je-to-janek napsal(a):
jak jsem psal výše...třeba když jsem kupoval yamahu, tak jsem měl taky načteno, že převodovka je hlučnější a klapou ventily...no nicméně když pak stojim u motorky, tak mi jen někdo se zkušenostma řekne: hele tohle je OK, tohle ale už ne, to je moc...apod. No chlapíkovi z cestovnichendur se už snažím dovolat druhý den, asi má dovolenou... už jsem mu posílal i poptávku...
FRN: jak jsi jí od něj kupoval ty? přivezl ti jí na tvoji specifikaci nebo jsi bral nějakou, kterou měl "skladem"?
Já jsem koupil motorku co měl skladem. Má toho skladen vetsinou dost a tak je z čeho vybírat.
To Jetojanekto je divný kam jsi volaljsem na přijmu 24hod tel: 608160535-Bob zavolej zítra jsem u sebe celej den mám skladem nyní celou škálu GS od 1100-1150-1150adv-1200-1200adv vše co hrdlo ráčí momentálně mám na prodej nejlevnější GS1100 v Č.R.koukni na foto + info na tipmoto.com.
Když jseš tady z webu dám ti ještě nějakou slevu.
shimi napsal(a):
Bobe opravdu nejlevnější R 1100GS v čr jo?? a co třeba moje motka za 85000,- ta asi není vejš s cenou než ta nejlevnější na tipmotu
Nojo, ale tu tvojí nikdo nechce, protože správná 1100 gs z roku 97 musí mít najeto tak maximálně 60000km a to aspoň na tachometru, že má 120000
na to nehleď. V ČR je důležitý údaj to co je na tacho!!!
no asi to tak bude,no když se do jary neprodá tak ji taky stočim na krásných 70tisíc a to se to bude prodávat
kakas napsal(a):
shimi napsal(a):
Bobe opravdu nejlevnější R 1100GS v čr jo?? a co třeba moje motka za 85000,- ta asi není vejš s cenou než ta nejlevnější na tipmotu
Nojo, ale tu tvojí nikdo nechce, protože správná 1100 gs z roku 97 musí mít najeto tak maximálně 60000km a to aspoň na tachometru, že má 120000
shimi napsal(a):
no asi to tak bude,no když se do jary neprodá tak ji taky stočim na krásných 70tisíc a to se to bude prodávat
kakas napsal(a):
shimi napsal(a):
ne neudělal,nemám to zapotřebí jelikož pořád věřím že je spousta lidí co chce normální slušnou 11náctku a taky ví o tom že u bawora je jedno kolik má nalítáno
blaser michal napsal(a):
shimi napsal(a):
kakas napsal(a):
shimi napsal(a):
tak to jsem rád že alespoň někdoprojevil zájem,teda nějaký zájemci jsou a já na to vážně nespěchám,tohle je konečná cena akdyž se toneprodá teď na podzim tak na jaře to myslím pujde určitě,dolu s cenou prostě už nejdu ono už takhle je to dost dole*pissed*
Rico napsal(a):
Shimi: náhodou, mít ted ty peníze, tak tu tvou beru hnedka z fleku