V inzerci se rozjela debata o žloutnutí převodové skříně. http://www.bmwgs....ad_id=5795
Píše víc lidí, že jim to udělalo a není shoda čím to je.
Mám taky lechce zažloutlý převod. Nemám ABS, takže u mé motorky se tam brzdovka dostat nemohla. Já to vidím na benzín, nebo maximálně kyselinu z baterky. Na mé motorce je vidět, že kyselina tam tekla, protože je poničená izolace drátů pod baterkou. benzín tam mohl tést taky, ale když mi tam doslova nachcal při výměně filtru a odpojování hadic tak se to nijak nezhoršilo. Je pravda, že jsem to hned utřel.
Tipuju benzín. kyseliny by asi nadělala větší paseku.
paja1 přiložený následující obrázek:
Je to benal. Kdyz sundavas nadrz, odpojis hadicky, tak ti vetsinou par kapek utece. Kdyz se to hned utre, tak OK, ale kdyz se tam ten benal necha, nadela to takovouhle paseku.
Pidil jsem se cim by to slo odstranit - a pry snad leda prelakovat.
David - Brno, 1150 GS.
Je to opravdu benzínem... taky jsem to vypozoroval...
Upravil Kubrt dne 10.01.2010 12:10
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
tak jinak mam to bohužel trochu na rychlosce,vyndaval jsem ABS a byl jsem vul že jsem si tam nedal hadr,sice jsem to rychle utřel ale nažloutlý to bohužel už zustalo,odstranit to fakt nejde.
benzin jsem nějak jednou přelil při tankování (nic moc jen co vypla pistole a vylitlo to)na ventilovim víku to udělalo taky mapu ale šedou. Když jsem o tom mluvil s Bobem jestli na to něco nemá tak bohužel,řešilo to s nim víc lidí (i v německu tam to někomu udělala kyselina) Dolu to prostě nejde!!
takže to zřejmě dělá jak benzin,kyselina z baterky i brzdovka a asi záleži na tom jak dlouho to tam člověk nechá než to utře.
Je to jedno co to dělá jestli benzín,kyselina nebo brzdovka chce to hned utřít a nejlepe se vyvarovat jakemukoliv kontaktu těchto tekutin s místama kde nemají co dělat!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mě to tam taky při výměně filtru vychcalo, neutřel sem to a nic tam nemám. Buď je to tím že sem to před tím pajcoval silkalem nebo se to u 1100GS nestává?
Vypadá to tak! Tak si ho dej na noční stolek a každou noc a každý rano mu dej pusu že ti zachránil motorku od fleků!
... servis a diagnostika BMW Motorrad
Mě to na 1150 vzniklo po servisu v Autecu. A maník se omluvil že jim na to hrkla brzdovka. Na konec po dlouhodobém hádaní nová převodovka To neznamená že chválím Autec
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Remus511 napsal(a):
Mě to na 1150 vzniklo po servisu v Autecu. A maník se omluvil že jim na to hrkla brzdovka. Na konec po dlouhodobém hádaní nová převodovka To neznamená že chválím Autec
Fakt měnili převodovku?
U nové motorky by mě to hodně štvalo, ale asi bych souhlasil s přelakováním.
Brzdovka když se chvíli nechá tak umí sežrat barvu úplně. Mám z toho vždycky docela strach když ji měním.
Já měl zezačátku podezření, že je ta převodovka přelakována nekvalitním lakem, který teplem žloutnul. Pak jsem viděl i jiné zažloutlé BMW a byl už v pohodě. Origoš lak prostě reaguje a žloutne. Je to patina, která k BMW holt patří.
Pája
Remus511 napsal(a):
Fakt měnili převodovku?
U nové motorky by mě to hodně štvalo, ale asi bych souhlasil s přelakováním.
Brzdovka když se chvíli nechá tak umí sežrat barvu úplně. Mám z toho vždycky docela strach když ji měním.
Já měl zezačátku podezření, že je ta převodovka přelakována nekvalitním lakem, který teplem žloutnul. Pak jsem viděl i jiné zažloutlé BMW a byl už v pohodě. Origoš lak prostě reaguje a žloutne. Je to patina, která k BMW holt patří.
Ta motorka byla stará rok, proto jsem trval na výměně.. Ale taky proto jak se servis choval a nadále chová...
*** koupím mladé pevné velké poprsí ***
** zn. VÝCHODNÍ ČECHY **
Já bych se bál, že mi tam šoupnou lakovanou starou bouračku. Proto bych chtěl raději přelakovat můj převod.
To ale mudruju teď tady. Možná bych byl nasraný jak čert a kdo ví co by mě napadlo.*pissed**pissed*
Hlavně, že ti to dobře dopadlo...
Pája
měl sem to taky,očistit to nešlo prakticky ničím a byl nato hnusnej pohled,tak jsem vzal brusné rouno,poškozené místo odmastil a zdrsnil a celé jsem to přestříkal stříbrným akrylátovým sprejem,je to tam 2 roky,neloupe se to a drží,motůůůůůůrek jak nový
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
ty brdo... ja neviem aky benzin tankujete v Cechach ale mne niekolko krat na niekolkych 1150GS a aj na mojej sucasnej 1150GSA benzin zacakal ako valec tak prevodovku a NIC NIC NIC ani naznak po nejakych zltych flakoch