zdarec vsichni na jare budu kupovat novou baterii a vzduchovej filtr (premyslim o KN) do masiny tak jestli ma nekdo zkusenosti jakou a kde budu rad za kazdou radu diky
Upravil spillda dne 12.01.2010 23:32
Výměnu už slabé baterky a zaneseného vzducháče myslím nepovažuje za extra tuning od originálu ani samo BMW. Podle všech příspěvků za celou dobu v nejrůznějších vláknech asi zrovna u 1100GS nejde při použití KN filtru o nějakou snahu ždímat výkon, ale spíš o efekt údržby a možnosti čištění - neuvědomuju si, že bych narazil při čtení na vyloženě negativní zkušenosti s KN filtrem, ten pocitově silnější zátah odspodu je ještě bonus.
Ahoj.
Myslím, že si s KN filtrem bez laďáku znatelně nepomůžeš.
Vzhledem k tomu, že papírovej vzducháč seženeš kolem 200 korun a měníš ho po 20 tis km (v normálním provozu) vidím použití KN filtru jako vyhozené peníze.
1000Kč = 5x papírák = 100tis km na filtru bez jeho údržby.
KN + olej asi za litr nepořídíš a po 100tis km ho vyhodíš.
Baterku mám bezúdržbovou gelovku Fiamm - koupenou u Žlábka v Praze. Už nevím za kolik, ale kyselinová, dolejvací mi nikdy nevydržela, takže vzhledem k přístupu k baterce je tohle fajn volba a zatím funguje přes 2 roky bez potíží se zapínáním ABS, což se mi u kyselinovky nikdy nepovedlo.
Hrabe_X přiložený následující obrázek:
[124.7Kb]
Upravil Hrabe_X dne 13.01.2010 07:33
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
ja som vymenu vzduchoveho filtra za KN pocitil aj katalyzatore a seriovom laufe
naopak zmena po namontovani Y zvodu a ladaku a vymene EPROM bola mensia
po namontovani KN ma motorka lepsi spodok a ide lepsie do otaciek (lahsie dycha)
... mam na R 1150 GS / 2003 s KN stejnou zkusenost jako raptor. Kompetni vsechno original, jen jsem tam dal KN - a luxusni.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Předpokládám, že tento filtr, kterej prodávaj u Wunderlicha je principiálně stejný, jako od K&N, jen je to jiná značka.. Vzduchový filtr 'věčný' (čistitelný) BLUE http://bmw-trade....cts_id=753
nebo se mýlím?
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Můj názor je, že pokud u 1100 alespoň nevydlabeš kat, nemá KN cenu řešit.
Je fakt, že co člověk, to názor.... s motorem 1100 jsem spokojenej, takže tyhle malichernosti netestuji.
Každopádně zahodit 15 kil, tak jen ten pocit investice pocitově přidá asi 5Nm ve 2,5tis otáčkách. Taky ale může vytvořit někde jinde díru ve výkonu.....=chtělo by to změřit na brzdě a porovnat....
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
raptor napsal(a):
hrabe X - co clovek to ina skusenost
ja som vymenu vzduchoveho filtra za KN pocitil aj katalyzatore a seriovom laufe
naopak zmena po namontovani Y zvodu a ladaku a vymene EPROM bola mensia
po namontovani KN ma motorka lepsi spodok a ide lepsie do otaciek (lahsie dycha)
Nechapu jak na stejnejch strojich nekdo pozna jen Kn filtr jako rozdil a nekdo vubec, mame s kamaradem 1150GSA oba KN a skoro zadna zmena-spis vubec zadna,mozna lehce jinej zvuk. Naopak po namontovani svodu+ladaku Remus- pomerne vyrazna zmena,bez tlumici vlozky to jede odspodu jako nadopovanej bejk jen ten rachot je az moc.
raptor napsal(a):
hrabe X mozem sa opytat v com je vyfukova sustava "naprosto jina"
akoze netvrdim ze su uplne rovnake ale mne osobne pridu velmi velmi podobne
1100 gs má jiné svody a katalyzátor v kuse i s koncovkou (která je o dost menší a úplně jiného tvaru, s naprosto divokejma přepážkama uvnitř). Čili je to od kolen až po konec naprosto jiný, což mi přijde jako dost podstatnej rozdíl.
Někdy se na to zaměř,až budeš mít 1100 a 1150 vedle sebe a uvidíš rozdíly.
Netvrdím, že KN filtr má výslednej efekt srovnatelnej na obě motorky.
Myslím si, že osobně bych papírák vs. KN na origo výfukové soustavě nepoznal.
Upravil Hrabe_X dne 13.01.2010 15:10
H.
hrabe X no ja vychadzam s toho ze koncepcia je rovnaka
2 zvody -> 1 katalyzator -> jeden tlmic
je mi jasne ze prepazky vo vnutri budu uplne ine ale skratka koncepcia je rovnaka
... ja som KN spoznal hned a to sa mam za velkeho realistu (Y zvod s ladakom a cipom sa prejavil menej ako KN)
takisto ked som vymenil originalny nasavac za urezany nasavac v 1/3 tretine co ide do airboxu tak prvy pocit bol lepsi (ale to poriadne este zistim na jar)