Kdo právě přemýšlí o koupení reflexní vesty jakožto bezpečnostního doplňku,tak právě teď probíhá u Beringu docela dobrá nabídka (nejen na tu vestu).Cena je 490kč z 1000kč.V pátek mi přijde tak vám můžu poreferovat jaká je ve skutečnosti.http://eshop.beri...asp?c=1207
zetor přiložený následující obrázek:
Omlouvám se, ale nevíte někdo číslo paragrafu a zákona podle kterého má být povinnost vozit reflexní vestu a za jakých podmínek jí mám použít? Hledám a nemohu nic najít. Díky
Ministerstva dopravy a spojů
ze dne 11. července 2002
o schvalování technické způsobilosti a o technických podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích
ČÁST PÁTÁ
VÝBAVA VOZIDLA
§ 32
Povinná výbava motorových a přípojných vozidel
(K § 76 odst. 1 zákona)
(11) Motorová vozidla musí být vybavena oděvním doplňkem s označením z retroreflexního materiálu podle jiného právního předpisu7b).
7b) § 3 vyhlášky č. 30/2001 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a úprava a řízení provozu na pozemních komunikacích.
§ 3
Oděvní doplňky s označením z retroreflexního materiálu
(K § 56 odst. 8 zákona)
(1) Oděvním doplňkem jsou šle oranžové nebo žlutozelené barvy doplněné pruhy z retroreflexního materiálu (dále jen "šle") nebo vesta oranžové nebo žlutozelené barvy doplněná pruhy z retroreflexního materiálu (dále jen "vesta") podle zvláštního technického předpisu.1) (ČSN EN 471).
(2) Příklady vyobrazení "šlí" (č. OD 1a) a "vesty" (č. OD 1b) jsou uvedeny v příloze č. 2.
1) ČSN EN 471.
V příloze je dokument, kde jsou vyobrazeny vesty, dle této normy.
U nás je povolena jak oranžová, tak žlutozelená, ale např. na Slovensku je zakázáno používat žlutozelenou, která je vyhražena policistům.
Čili je otázka, jestli ty žlutozelené vesty můžeme v zahraničí používat, Německo má myslím taky zákaz žlutozelených.
stepan přiložený následující soubor: 2011/1/vyobrazenireflexnichdoplnku.pdf
Upravil stepan dne 25.03.2011 13:54
Stepan Praha
BMW R 1200 GS Triple Black
Zajímavější otázkou je, v jakém zákonu je vyhláška zakotvena. Jinak na vyhlášku může člověk hodit bobek, nařídit něco občanu jde jenom zákonem. Ale věřím, že to někde v přestupkovém a nebo silničním bude. Já mám zatím vestu v paži
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
U nás je povolena jak oranžová, tak žlutozelená, ale např. na Slovensku je zakázáno používat žlutozelenou, která je vyhražena policistům.
Čili je otázka, jestli ty žlutozelené vesty můžeme v zahraničí používat, Německo má myslím taky zákaz žlutozelených
.....ziadne obavy na Slovensku je zelena vesta povolena,akorat na nej nesmie byt napis policia
Medik napsal:
Zajímavější otázkou je, v jakém zákonu je vyhláška zakotvena. Jinak na vyhlášku může člověk hodit bobek, nařídit něco občanu jde jenom zákonem. Ale věřím, že to někde v přestupkovém a nebo silničním bude. Já mám zatím vestu v paži
Na vyhlášku bobek hodit nemůžeš, protože většinou je v zákoně napsáno že to či ono upraví vyhláška ministerstva. Myslím,že tento odkaz je v zákoně o silničním provozu zakotven v § 137 Zmocnění k vydání prováděcích právních předpisů, ale nechci to teď hledat.
Zajímavější je, že není nikde napsáno za jakých podmínek jí musíš mí na sobě.
Medik napsal:
Na vyhlášku bobek hodit nemůžeš, protože většinou je v zákoně napsáno že to či ono upraví vyhláška ministerstva. Myslím,že tento odkaz je v zákoně o silničním provozu zakotven v § 137 Zmocnění k vydání prováděcích právních předpisů, ale nechci to teď hledat.
Zajímavější je, že není nikde napsáno za jakých podmínek jí musíš mí na sobě.
Myslel jsem si, že to někde bude. Soudruzi posranci se již poučili Je to jako když v bývalých předpisech bylo, že řidič motocyklu má mít řádně upebvněnou přilbu a nebylo definováno kde. Stačilo řádně upevnit na nosič a hurá...vítr ve vlasech Několik vyhraných soudů přimělo soudruhy k pár změnám
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
zetor napsal:
Kdo právě přemýšlí o koupení reflexní vesty jakožto bezpečnostního doplňku,tak právě teď probíhá u Beringu docela dobrá nabídka (nejen na tu vestu).Cena je 490kč z 1000kč.V pátek mi přijde tak vám můžu poreferovat jaká je ve skutečnosti.http://eshop.beri...asp?c=1207
Jen pro doplnění, tato vesta dle obrázku nesplňuje normu ČSN EN 471, tudíž ji lze použít, jako bezpečnostní doplněk, ale teoreticky nesplňuje výše uvedenou vyhlášku. Snad nás ale nebudou policajti buzerovat až tak moc.
zetor napsal:
A co když si na tu vestu našiju štítek EN471 ze starý vesty co mám doma?
Pokud budou policajti znát vyhlášku, tak by věděli, že na té vestě od Beringu nejsou reflexní prvky na těch místech, kde mají být.
Prostě záleží na policajtech.
Kluci trochu reklamy, reflexni vesty jsou skladem, kdyz tak se podivejte. Ja osobne nejake vyhlasky moc neresim, ale jezdim v te reflexni dohode (pasek pres ramena a kolem pasu) Beru si to na dalnici nebo kdyz je nizka viditlenost. Mam to v kapse u bundy. http://www.gearbo...-c-97.html