Potřebuji trochu zvednout řadičku, ale abych se přiznal, na první pohled jsem nepochopil, jak to udělat. Povolením matky jsem nic nedocílil a zbytečně nechci jít na to silou, když ani nevím, kde zabrat . Poradí mě někdo?
Milos přiložený následující obrázek:
Když sundáš kryt startéru (plastový) tak řadička je tam ten utažena pomocí svěrného spoje na tisícihranu - povolíš to - povytáhneš - dáš do nové polohy a zase zasuneš na tisícihran a utáhneš imbus!
Nevěděl by jsem to, ale v Bělorusku se mi řadička povolila a já myslel, že mám KO převodovku a on to byl povolený tento spoj a nešlo normálně zařadit.... No už jsem se viděl v PR....
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Už se nepamatuju,ale myslím,že to tam šroub na táhle, kterej buď zašroubuješ nebo vyšroubuješ a tím stavíš polohu páky. Pokud ti to nebude stačit,měl bys pod tím plastem ještě přesadit páku na tisícihranu....ale fakt jsem to pár let neviděl a nevím,jak to je zrovna tady.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Jo je to na tisícihranu jako stará číza nebo pérák.Nevim jak u 1150 ale Grogovi sem to na 1100 spravoval a kryt se nemusel zdělat akorát potřebuješ dlůhý imbusák s kuličkou na konci.
Kupredu spatki ni krok...
Jo jo dlouhý imbus a potom tu malou páku imbusu nečím nastavit... Jak jsem byl rád, že jsem si ho sebou na cestu vzal... Ten kryt jsem sundal (je to jen jeden imbus) - hned vidíš kam šaháš!
Upravil SPEEDY dne 19.03.2008 11:53
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
Uz jsem to tady jednou poptaval. Jak je ta kulata vec se zavitem, tak ta je zajistena takovym perkem. To perko se musi odjistit smerem k sobe a pak jde ta kulicka sundat z cepu. Povolis matku a otacis kulickou pozadovanym smerem. Pak ji nacvaknes zpet, zajistis perkem (navim jak lip nazvat ohnutej dratek) a dotahnes matku. Tisicihran bych videl az jako krok dve.
Slavek-xxx napsal:
Uz jsem to tady jednou poptaval. Jak je ta kulata vec se zavitem, tak ta je zajistena takovym perkem. To perko se musi odjistit smerem k sobe a pak jde ta kulicka sundat z cepu. Povolis matku a otacis kulickou pozadovanym smerem. Pak ji nacvaknes zpet, zajistis perkem (navim jak lip nazvat ohnutej dratek) a dotahnes matku. Tisicihran bych videl az jako krok dve.
To bude co jsem hledal , musím to pak zkusit. Dík.
Já si to taky seřizoval jen pomocí toho závitu na tyčce... Vytáhneš jistící závlačku a vyloupneš táhlo z kulového čepu. Pak došteluješ táhlo. Dá se tak hýbat s řadičkou cca plus mínus 1,5cm...
Dělal jsem to přes ten venkovní šroub a matku, ale díval jsem se i na ten tisícihran a tam není taky vůbec žádný problém. I jsem ho sundal a chtěl jinak nastavit, ale nakonec jsem ho vrátil do původní polohy, protože přes ten šroub to bylo dostatečné.