Já i přítelkyně máme helmy Nolan N103. Navigaci mám Zumo 660. Když jem měl bluetooth modul N-Com v helmě jen já, tak jsem byl vesměs spokojený. Poslouchal jsem si hudbu a instrukce ze Zuma a na přítelkyni kašlal Když jsem koupil bluetooth modul i do druhé helmy, nastal problém. Bláhově jsem si myslel, že mezi bezdrátovým interkomem a bezdrátovým připojením k navigaci budu jednoduše přepínat.
Po dlouhém a pečlivém testování na gauči už vidím, že to nebude tak snadné. Spárované mám všechno správně, obě dvojice helma-helma i helma-navigace jednotlivě fungují dobře. Ale když mám zapnuté obě a chci přepnout z páru navigace-helma na interkom helma-helma, tak se stane následující:
Podle návodu postupuju takto:
1) 2 sekundy šipka dolů - odpojí se navigace
2) 1 sekundu tlačítko on - připojí se interkom.
Jenže... interkom se nepřipojí, místo něj se v otřesné kvalitě (podivně to chrčí) připojí opět navigace a na interkom se nijak nedostanu (zkoušel jsem snad všechny kombinace tlačítek)
Máte někdo tyto helmy ? Máte s tím taky problém nebo je to obecná vlastnost italských přístrojů, že nestojí za nic a nemá to cenu reklamovat ? Moji helmu, ze které vše ovládám, mám spárovanou jako helmu řidič (tady snad problém nebude). Jediné řešení, které zatím funguje spolehlivě, je vypínat bluetooth vysílač v Zumu a pak už jen tlačítkem on zapnout interkom - pak interkom funguje. Jenže to je velmi zdlouhavé a nebezpečné, protože na Zumu to obsahuje aspoň osm kliknutí a procházení několika menu...
Miták