Zdravím .Jsem čerstvý majitel GS 1150 . Trochu mě děsí manipulace s motorkou na místě . Vím , že časem se to podá, ale možná pár rad a triků by neuškodilo. díky
Upravil klokan dne 18.04.2008 09:30
No jestli ti můžu doporučit, obětuj jeden den v enduroškole a uvidíš, že ti to pomůže nejen při manipulaci na místě. www.enduroskola.cz *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Někde tu byl odkaz na video, jak zvednou upadlé GS, myslím, že ho sem vkládal Doc. Není to špatné, nacvičit si to "nanečisto". Jinak bych řekl, že ta manipulace na miste zase tak hrozná není (pravda, měřím skoro 2 metry). Enduroškola je opravdu prima a BMW-Klub bude pořádat v půli května akci krotitelé baworů, ta je zaměřené na jízdu po asfaltu. Jen je potřeba přihlásit se včas. Najdeš tu odkaz v kalendáři.
Asi bych mel zaklepat, ale koukam ze jsem jeden z mala, komu nikdy zadna motorka nespadla ani ze stojanku.
Ovsem pravidlo neparkovat prednim kolem z kopce tam, kde se neda pokracovat dopredu, je hodne dulezity, jednou jsem se s Varaderem poradne zapotil :-)
No můžu potvrdit že manipulace na místě se podá za chvilku. Dovezl jsem si 1150ADV a hned druhej den mi spadla v garazi. Sam jsem ji nezvedl, protože spíš než nasranej jsem byl posranej, že mam kufr v P. Štestí že minula kulčníkovej stůl.
No já mám 170 cm a advík mi před snížením sedla dával co zabrat.Teď je to lepší,ale až budu nabáglovanej ve dvou stepovat v prudším stoupání v koloně,tak to bude zábava.Jednou se nám stalo v poslední nejvyšší fázy Grossu na tý vyhlídce že se tam v každý serpentině štosovaly do stojky auta kvůli autobusu a bylo to celkem na hranici rychty.A to bylo jen na Smrku,tak jsem zvědavej na advíka.
Topol napsal:
No já mám 170 cm a advík mi před snížením sedla dával co zabrat.Teď je to lepší,ale až budu nabáglovanej ve dvou stepovat v prudším stoupání v koloně,tak to bude zábava.Jednou se nám stalo v poslední nejvyšší fázy Grossu na tý vyhlídce že se tam v každý serpentině štosovaly do stojky auta kvůli autobusu a bylo to celkem na hranici rychty.A to bylo jen na Smrku,tak jsem zvědavej na advíka.
Jo.... tam jsem padnul 2x maj tam naklopený zatáčky a já v ní musel zastavit a už sem se válel v trávě....
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Mě se povedlo první týden na fungl novém F u pumpy sestoupit bez bočního stojánku *tdown* Trapas..
Na dakaru jsem nechtěla jedit bez zátěže, abych aspoň trochu dosáhla. A teď na 12GS radši nebudu zastavovat Na krotitele baworů jsem slyšela samou chválu, chci to taky zkusit.
R 1200 GS
Honda 125 Dylan
Ovšem my, kteří máme nacvičené zvedání LT, nás nějaká chudinka adventure vůbec nemůže překvapit
LT jsem zvedal 2x a v obou případech na benzínce a vždycky trapas, lidi si to fotili, hrůza ¨
Jak můj kamarád, co na novém goldwingu přijel před banku aby se vytáhnul. říkal - přijížděl jsem, všichni čuměli, muzika hrála. Zastavil jsem, nevšiml si že se stojánek sklopil o obrubník. Ležel jsem s nohou pod motorkou, nemohl se vůbec pohnout a muzika hrála, lidi čuměli...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
podobne trapasy s malymi obmenami jsme si asi zazili vsichni....
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Mosquito napsal:
No můžu potvrdit že manipulace na místě se podá za chvilku. Dovezl jsem si 1150ADV a hned druhej den mi spadla v garazi. Sam jsem ji nezvedl, protože spíš než nasranej jsem byl posranej, že mam kufr v P. Štestí že minula kulčníkovej stůl.
Můžu potvrdit,že když je člověk nasranej,tak jde motorka zvednout mnohem líp,než než když to zkoušíš jen tak nanečisto. Znám z vlastní zkušenosti.A to byla ještě navíc naložená...