Chystáme se s klukama do Anglie na jaře a předpokládám plnně onroad cestu, co doporučujete za silniční gumy?? Nechce se mi jet na touranckách, ty znám, chtěl bych vyzkoušet i něco lepšího čistě na silnici ......
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
Moje krava byla z Rakouska obuta na Michelin Pilot road.Pan prede mnou byl zrejme ciste onroad jezdec,ale jak fungujou nevim,pac jsem dal hned Tourancky.
GeorgPohodar napsal:
Dunlop Trailmax, teda pokud nepožaduješ dlouhou výdrž. Jinak držej jak přibitý i na mokru...
Tak výdrž mě v tomhle případě nezajmá, protože po výletě tam vrátím buď E10 nebo Tourancky, nicméně vypadá to na 100% onroad výlet, tak zkusím i něco novýho .....
A ty Trailmaxy podle mě se silnicí nemaj nic společnýho
GeorgPohodar napsal:
Dunlop Trailmax, teda pokud nepožaduješ dlouhou výdrž. Jinak držej jak přibitý i na mokru...
Tak výdrž mě v tomhle případě nezajmá, protože po výletě tam vrátím buď E10 nebo Tourancky, nicméně vypadá to na 100% onroad výlet, tak zkusím i něco novýho .....
A jakej je rozdíl mezi Trail Attack a a Road Attack 2???
s Road Attack skúsenosti nemám, viem akurát že patria do kategórie sport touring... Trail Attack som zodral už asi 4 sady a max spokojnosť na asfalte suchom aj mokrom... http://www.conti-...railattack
Upravil albert dne 05.02.2012 15:48
1200 GSA
Já mám nazutý K60 a zatím jsem velice spokojenej.Nejsou teda 100% onroad,ale držej svinsky dobře na silnici a skoro neubývají...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Měl jsem v Alpách Michelin Anakee a v zatáčkách držely jak prase, tuším že je měl obuty i Hicks a dovolil si s nima taky hodně... Životnost slušná, ale je to hodně o stylu ježdění.
GeorgPohodar napsal:
...nějak jsem tvůj dotaz nepochopil...sháníš pneu a po výletě obuješ Tourancky ? Proč je tam nedáš tedy rovnou ?
Upravil pepanek1150 dne 05.02.2012 16:21
všude dobře.....doma GSA
GeorgPohodar napsal:
...nějak jsem tvůj dotaz nepochopil...sháníš pneu a po výletě obuješ Tourancky ? Proč je tam nedáš tedy rovnou ?
Protože Tourancky znám, chtěl bych zkusít něco dobrýho na asfalt, protože pojedu jen asfalt, po návratu budu jezdit třeba i lehčí offroad.
ja teda na onroad tourancky a nemam problem, myslim ze to drzi super a 17-20 tis s nimi najedu. Silnicnejsi jsou tourance EXP. Opravdu nemam potrebu hledat neco jineho. Rek bych dobry gumy.
zirafak napsal:
ja teda na onroad tourancky a nemam problem, myslim ze to drzi super a 17-20 tis s nimi najedu. Silnicnejsi jsou tourance EXP. Opravdu nemam potrebu hledat neco jineho. Rek bych dobry gumy.
Přesně tak!Na silnici EXP
Anakee2 jsou lepší akorát v tom,že díky dvousměsi,drží dýl tvar a nevyjede se na ní po pár tisících ploška(nepočítám s dálnicí samozřejmě),ale EXP podle mě líp drží za sucha v náklonu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
já taky už nehledám..pokud silnici čistý asfalt, tak Anakee nebo Touranc,
když nevím jaký bude povrch kam jedu, tak TKC ( GS sluší moc ) a dají se na nich dělat divy..jen to jen o hlavě řidičově , ale teď už mám u Hamleta připravené Heidenau K60 Scout a těm se chci věnovat letošní sezonu a už se těším..jedny Heidenau už jsem měl nevím co to bylo za označení, ale vzorek jak Tourancka a dobrý
Upravil pepanek1150 dne 05.02.2012 16:50
všude dobře.....doma GSA
Dunlop Trailmax,by na tu cestu do GB měli stačit,tak akorát.Dál s nima ale nedojedeš.Jsou to hrozný žvejkačky.Sice držej dobře,ale vydržej houno.Za ty prachy jsou jiný a lepší gumy.Michelin Anakee II,Tourance + EXP.Lepší jsou i Mitasky.
Když je hlad,je i husa dobrá.
A jakej je rozdíl mezi Trail Attack a a Road Attack 2???
road attack je spíše sportovní guma, trail je cestovní. Moje zkušenost s traily - výdrž cca 9 000km, od 6tis. se udělaly plošky a gumy jemně drnčely. Přilnavost i na vodě skvělá a lepší než u tourancek.
Michelin Anakee 2, alespoň táta si je ve srovnání s Tourance EXP dost chválí a to hlavně na mokru. A to bude v Anglii asi docela často.
jardajerman@seznam.cz
Já coby čistě silniční jezdec mám na 12GS obuty dvousměsové Dunlop Roadsmart. Předek má cca 9 tis. km a zatím je dobrý, zadek jsem měnil po cca 6 tis. km, i když by ještě 1-2 tis. km vydržel. Vše ve dvou, většinou plně naložení. Gumy drží pěkně, žádný problém jsem neměl ani na mokru a jediný limit, na který díkybohu narážím, je moje hlava.
edit: Teď jsem se díval, že od podzimu už jsou i Roadsmart II.
moods přiložený následující obrázek:
[9.31Kb]
Upravil moods dne 06.02.2012 09:52
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]