Musím koupit novou samunafukovací karimatku. Hledám spíše kvalitnější s kompromisem mezi kvalitou, cenou, velikostí ve sbalené podobě a pohodlím. Co by jste mě doporučili nebo jakou používáte a jak jste s ní spokojení?
Díky.
Doporučím tuto - http://www.bartsp...treking-30
- nebo jiný model od Jurka. Dobrá kvalita za slušnou cenu. Dá se dobře sbalit, opravná - lepící sada v ceně.
Upravil koudak dne 28.05.2008 17:39
Já používám Salewu - sehnal jsem je náhodou s 50% slevou a jsem úplně spokojenej - malá rulička, lepicí sada - jinakm je asi jedno jakou koupíš - u nás až tolik nerozhoduje hmotnost, ale co by měla mít určitě je kovový uzávěr pro dofukování/vyfukování - ať chvíli vydrží
Já mám pět let Therm-a-Rest 2.5cm ultralite regular. Naprostá spokojenost ale musí se dofukovat, jinak je komfort při spaní na kamení nic moc. Je to kompromis velikosti, já chtěl tu nejmenší na šířku, aby to šlo napříč do kufru. Stála nesmysl, nějaký 3 nebo 4 tisíce ale fakt je, že ani známka poškození, odření apod. Nepoužívám na ní žádný potah. Má asi půl kila a dá se srolovat na 11x27cm. Prý je nejmenší na trhu.
Mám tady teď rebrandované od stejné značky ale s logem TT za necelých 1300 klubová cena, je to sbalené 26x15 ale měřili jsme tloušťku a je to přes 3cm a to by mělo být hodně lepší. Šířka je pořád OK pro uložení napříč v kufru a cena mi přijde docela dobrá na Therm-a-Rest.
Velký mám dvě nebo tři, používal jsem je na jiné sporty a na motorku zabírají děsně místa. Jak to nejde balit napůl, je to špatný.
Po několika karimatkách, který stály za prd, mám teď Ferrino 3,8 cm. Naprostá spokojenost. Balí se napůl, kovový uzávěr, bez poškození dvě sezony. Kupoval jsem jí někde na netu v akci za cca 1500,- Kč. Je to jako se vším, když ušetříš, zjistíš, jak to bylo strašně drahý.
Ivo Bohuslav napsal:
Po několika karimatkách, který stály za prd, mám teď Ferrino 3,8 cm. Naprostá spokojenost. Balí se napůl, kovový uzávěr, bez poškození dvě sezony. Kupoval jsem jí někde na netu v akci za cca 1500,- Kč. Je to jako se vším, když ušetříš, zjistíš, jak to bylo strašně drahý.
JA koupil therm-a-rest Prolite 4 Large,nevim jak Vam,ale me proste tech 55cm sirka nestaci a vyska je jen tak tak,takze jsem koupil vetsi 196x63cm tloustka 3,8 takze ji aspon neprolehnu,po zbaleni 33x13 takze taky pohoda,kupovana v USA,cena s postovnym 1800.-Kc
Jinakmyslim,ze jsou therm-a-rest dost kvalitni a kovovej ventil stejne nemaj,ale nevim o nikom kdo by s nim mel problemy...
no já mohu jen dodat svou zkušenost s FERINEM,je to strašnej šit,nikomu ji nedoporučuju,mě umřele jedna po druhym použití a hned na to kámošovi umřela na dovolený taky a ten ji použil asi tak po třetí,prostě se jim rozlepil vnitřek a udělal se na nich nádor a bylo to kničemu,a v krámě kde sme je kupovali se nad tím ani nepozastavili a uplně vpohodě to vyměnili a kámošovi vrátili prachy protože on už ji nechtěl,nevěřil už tomu a dobře udělal,já se teď jen strachuju kde mě to zase vypeče na dovolený a budou problémy a vozit celou dovolenou mrtvou karimatku kuli tomu aby šla zase vrátit,toď moje skušenost
TomasTT> no teda to je skoda, ze se to dozvidam az tedka, nafukovacku potrebuju a tahle vypada paradne. v pondeli jsem se u vas stavoval na hrochovi a nevim nevim, jestli se tam zase v brzke dobe dostanu. ale tu nafukovacku bych urcite bral, mam poslat standardne objednavkovej email?
Ja mam Therm&Rest (typ uz neznamy) koupenou v lete 1999 a za ty roky prosla od mnoha vyletu na motorce az po nekolika tydenni treky v Himalayich a porad drzi i bez kovoveho uzaveru. Jedine je ji nutne nafukovat neb se jiz sama skoro nenafoukne, ale to dela skoro od zacatku.
Upravil turby dne 29.05.2008 02:20
Mám tu nejslabší Termarest koupenou v US. Malá, dá se přepůlit, izoluje dostatečně takže ti nejde studeno odspodu, komfort na adventure dostatečný. Na kamení, větvích, u ohně atd spát stejně nemůžeš protože ji prostě propíchneš a už ji nenafoukneš lepidlo nic moc nedrží. Tyhle tenké se musí nafukovat, jinak dostatečně neizolují. Používám nafukovačky, teď abych to nepřehnal, tak 15 let a měl jsem jich už pár. Spávám převážně ve skalách a životnost u mě končí propíchnutím. Stalo se mi to i s tím tzv. nádorem u úplně jiné firmy, ale tohle se prostě může stát kdykoliv. Je to o tom, že to nafoukneš pusou prostě moc a lepidlo nevydrží. Uzávěr neřeš plast je OK. Tahle Termarest má jinou konstrukci uvnitř, to je podstatné a je asi ze všech co jsem měl nejlepší. Ať koupíš kteroukoliv od 2cm budeš spokojený. Toť můj názor.
Já mám Metzeler-ku... Má kovový ventil a součástí je opravná lepicí sada. Má za sebou pouze 2 větší dovolené a nějaké ty menší víkendovky a zatím je to v pohodě...
Hned na první dovolené si ze mě dělal kamarád srandu, že raději ty peníze o co byla levnější jeho projede.... no a ráno se na té své laciné (990,-) probudil "natvrdo" na zemi... asi se moc rouhal
Jinak stála celkem ranec nějak okolo 3 tis...
BMW R1150GS, kočárek a jiné stroje... www.X-treme.cz
... mame s mladou 2 Therm-a-rest, takove ty tlustsi. Stala sice pres 3 litry jedna, ale spime jako v bavlnce. Jsou veci se se setreni nevyplati - sami jsme si tim prosli - levne matracky z Pola a pak mnoho noci "na tvrdo" na zemi. Nikdy vice. Valit ze Slovinskejch Alp domu, po probdele noci na spatne matracce - nikdy vice.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
spanek je zaklad zazitku.... spaval jsem na alumatkach, na penach a uz to nechci ani videt... kdyz jsem si poprvy lehnul na tu oranzovou large Therm-a-restku tak jsem se konecne vyspal... izoluje od zeme a napravuje nerovnosti povrchu.. samo na sutrech to asi nepude... to je blbost, ale na nich se obvykle stejne nespava... kdysi me napadlo to vyresit tak, ze jsem narval kopku travy dal ji na sutry a teprve pak thermarestku
BMW R 1150 GS
ICQ # 16951836
jezdím s YATE Lite (180 x nevim x 2,5), sou stejně skladné a skoro stejně lehké jako thermarest, Thermarest jsou podle mne krutě předražené. Mám rád kvalitní věci, YATE to splňuje - 2 roky x 2 karimatky našutřech, písku, u ohně... zatím bez problému... a cena krásných 1200 Kč
Upravil jarax dne 29.05.2008 13:50
shimi napsal:
no já mohu jen dodat svou zkušenost s FERINEM,je to strašnej šit,nikomu ji nedoporučuju,mě umřele jedna po druhym použití a hned na to kámošovi umřela na dovolený taky a ten ji použil asi tak po třetí,prostě se jim rozlepil vnitřek a udělal se na nich nádor a bylo to kničemu,a v krámě kde sme je kupovali se nad tím ani nepozastavili a uplně vpohodě to vyměnili a kámošovi vrátili prachy protože on už ji nechtěl,nevěřil už tomu a dobře udělal,já se teď jen strachuju kde mě to zase vypeče na dovolený a budou problémy a vozit celou dovolenou mrtvou karimatku kuli tomu aby šla zase vrátit,toď moje skušenost
To jsme spolu už řešili. Kámoš měl červenou a ty taky. A já mám modrou a bez problémů. Asi červený stojej za hov...