čauves panove, uvažujem dost važne o vymene kolies na mojom R-ku 97 za špicaky predne 18-ka a zadne 17-ka z GS (viac klasicisticke ). Predok je viacmenej jasny dam tam kotuče s GS-ka a je po probleme lenže, zadok už je to trochu ine caffe nakolko nemam kotuč klasicky na kolese ako GS-ko, ale na zadnom naboji (diferaku) tak ako S-ko resp. RS-ko. Takže otazočka pre skusenych servismannov je taka že, či je to možne bez niejakeho važnejšieho zasahu do konštrukcie pripadne ine komplikacie, alebo jednoducho iba vyhodim stary kotuč, pripadne či tam nejde niejaka redukcia za nahradu hrubky stareho kotuča, resp či novy naboj je trochu širši a netreba tam tym padom nič! Kotuč je stejne už na vymenu a jednoduchy klasicky GS-kovi kotuč stoji polovicu z toho čo tam mam teraz .
Upravil JRM66 dne 28.10.2012 15:37
... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Já myslim že prostě odšroubuješ kotouč z hrušky a dáš tam kolo z geesa i s kotoučem...policejní erka mají v NSR drátěný kola tak to musí jit...Zima se blíží,puč si od někoho kolo a skus to.
Kupredu spatki ni krok...
bohumil napsal:
Já myslim že prostě odšroubuješ kotouč z hrušky a dáš tam kolo z geesa i s kotoučem...policejní erka mají v NSR drátěný kola tak to musí jit...Zima se blíží,puč si od někoho kolo a skus to.
vlastimil napsal:
A co kdyby si rovnou koupil pořádnou motorku?
Jak sa poznam tak, aj tam by som určite tunil. Tak to je to lacnejšie, a radosť je o to vačšia.
Osobne mi je z hlinníkových kolies na moto na: obzvlášť z tých čo dávajú na Vstrom, takže túto snahu oceňujem :-)
potrebuješ servis? zavolaj mi, napíš, pošli holuba :-) diagnostika aut a moto bmw
JRM66 - pasuje to bez nějakých úprav - odmontuješ ty zapuštěný šrouby a sundáš z hřídele koncového převodu brzdový kotouč. Namontuješ "dráťáky" z eRka nebo eRTéčka (ty mají zadní kotouč na náboji kola jako GS) - tak jak psal Bohumil.
A jinak eSko má kotouč na zadním kole. Na náboji ho má z boxerů jen R1100 RT, R a RS (a to má jinak vyřešené snímání pro ABS).
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
ABS kotučik sa zrejme bude montovat už na kolo ako je to vpredu, bude mi treba iny ABS kotučik alebo ostava ten povodny? V katalogu ND su všade na GS-ku ako aj na R-ku zakreslene 8-dierove čo mi nedava zmysel, alebo to bude univerzalna ilustracia? EDIT:Ide tam plechovy dierkovany kotučik?
Upravil JRM66 dne 28.10.2012 23:07
Vencar1150r napsal:
Na stránce Wunderlichu nabízí přímo kit.Je to tedy na R1150R,ale ty kola budou asi stejné?
Len sa obavam že, tie konkretne kola su iny rozmer a taktiež aj level. Zadok je o dost širši a predok vyzera skor na 17-ku. rozmer aby bolo jasne!
Což o to, mně se dráťáky taky líbí, ale jak budeš řešit STK, hádat se s policajtama popř. vyjednávat s pojišťovnou odmítající plnění z důvodu neschválených úprav?