Ahoj. Jsem od podzimu majitelem R1150GSA a před nadcházející sezonou se rozhoduji, jaké mechanické zabezpečení motocyklu použít,hlavně při kratším odstavení, třeba ve městě. S čím máte nejlepší zkušenost. Zámek na kotouč nebo řetěz? Vyplatí se kombinace s alarmem? Jaká je rozumná cenová hladina při slušné kvalitě? Hledal jsem i ve starších vláknech, ale jde mi hlavně o vaše aktuální zkušenosti.. Děkuji za názory. Zdeněk
minuly tyden se mi dostala k ruce nabidka zajiamve vecicky - kombinuje v sobe GPS lokator, naklonove a pohybove cidlo, hlidani napeti baterie a dalsi veci.
Cele zarizeni funguje tak, ze hlida jakykoliv pohyb a naklon - v okamziku zmeny naklonu o 1,8 stupne a vic je vyslan alarm na mobil - uzivatel si muze nastavit az 5 ruznych cisel a formu upozorneni - bud SMS nebo zavolani. Obdrzi kratkou informaci o stavu vcetne GPS souradnic - toto je uvedeno primym linkem, takze majitel chytreho telefonu muze hned kliknout a nacte se mu mapa google.
Dal to hlida napeti akumulatoru - pri nizke voltazi nebo pri odpojeni je rovnez poslan alarm na mobil(y). Ma to svuj zalozni zdroj, takze i kdyz nekdo odpoji baterku, zarizeni jeste chvili komunikuje.
Taky to obsahuje senzor pretizeni, kdy pri dosazeni hodnoty 2,5 G a vice je odeslan alarm na zvolena cisla - v pripade nehody jsou automaticky upzorneny prednastavene mobily o karambolu, zaroven s vyznacenim lokace GPS. (u tohoto bodu si nejsem jist, pro kolik lidi to bude spise nevyhoda )
Dale je pak mozne, aby si uzivatel nastavil vystupni parametr - kdyz je na jednotku odeslana SMSka, jednotka vysle impuls, ktery napriklad spusti klakson, prerusi nejaky obvod (zapalovani, palivova pumpa) apod. U tohoto bodu se priznam ze si nejsem pevny v kramflekach, nejsem technik. Ale zapojeni je na tri draty - plus minus a jeden uz zmineny vystup, ktery se pripoji na zvoleny obvod.
Ma to jeste i dalsi veci, bohuzel letak od toho mam na stole v praci, nezapamatoval jsem si ani nazev, vyrobce to teprve uvadi na trh.
Cena je neco okolo 4.000,- Kc, montaz by mela byt jednoducha, zhruba hodinu, hodinu a pul. Ty, kdo musi shazet kapoty, to budou mit asi delsi
Jedina nevyhoda, kterou tam prozatim vidim, je to, ze to je urceno pro auta - tudiz jednotka neni vodotesna. Myslim ale, ze s tim si sikovne ruce uz poradi.
Neplati se u toho zadny mesicni pausal, krom pausalu nebo dobijeci karty na tu SIMku, ktera odesila pripadne alarmy.
Upravil T-Diesel dne 07.04.2013 11:09
T-Diesel napsal:
minuly tyden se mi dostala k ruce nabidka zajiamve vecicky - kombinuje v sobe GPS lokator, naklonove a pohybove cidlo, hlidani napeti baterie a dalsi veci.
Cele zarizeni funguje tak, ze hlida jakykoliv pohyb a naklon - v okamziku zmeny naklonu o 1,8 stupne a vic je vyslan alarm na mobil - uzivatel si muze nastavit az 5 ruznych cisel a formu upozorneni - bud SMS nebo zavolani. Obdrzi kratkou informaci o stavu vcetne GPS souradnic - toto je uvedeno primym linkem, takze majitel chytreho telefonu muze hned kliknout a nacte se mu mapa google.
neni to cina? co na ebayi sezenes za 20 USD i se shippingem?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Had6 napsal:
Ahoj. Jsem od podzimu majitelem R1150GSA a před nadcházející sezonou se rozhoduji, jaké mechanické zabezpečení motocyklu použít,hlavně při kratším odstavení, třeba ve městě. S čím máte nejlepší zkušenost. Zámek na kotouč nebo řetěz? Vyplatí se kombinace s alarmem? Jaká je rozumná cenová hladina při slušné kvalitě? Hledal jsem i ve starších vláknech, ale jde mi hlavně o vaše aktuální zkušenosti.. Děkuji za názory. Zdeněk
muzes k tomu krome moto privazat i Titanik.
Upravil hicks dne 07.04.2013 11:33
17 cm
T-Diesel napsal:
preprodej nejlevnejsi ciny urcite ne
objednal jsem si vzorek, v pondeli bych to mel mit v ruce, tak jsem zvedav
T-Diesel napsal:
preprodej nejlevnejsi ciny urcite ne
objednal jsem si vzorek, v pondeli bych to mel mit v ruce, tak jsem zvedav
ok.. pak prosim napis.
a doporucuju to fakt checknout oproti eBayi.. hromada mistnich chytraku jen preprodava cinu za par korun a prave ceny okolo 2500-6000 maji tak nejak nejradeji.. jsem si vsimnul
17 cm
a doporucuju to fakt checknout oproti eBayi.. hromada mistnich chytraku jen preprodava cinu za par korun a prave ceny okolo 2500-6000 maji tak nejak nejradeji.. jsem si vsimnul
jasne dam vedet
ale je to firma co nam dodava zabezpecovacky, satelity a parkace do aut, montujeme to na drahe premiovky nemecke provenience a za ty roky co si pamatuju nebyl jediny problem, jeste jsem nic nereklamoval.
jasne dam vedet
ale je to firma co nam dodava zabezpecovacky, satelity a parkace do aut, montujeme to na drahe premiovky nemecke provenience a za ty roky co si pamatuju nebyl jediny problem, jeste jsem nic nereklamoval.
okay.
hele.. ono to NEMUSI byt imho uplne vodotesne... treba u osmikila to jde dat pod sedlo, kde -- pokud nedelas nesmysly s wapkou -- imho moc nezatejka.
nebo mne moc ne.
17 cm
Tak, mam to na stole
Zarizeni bylo vyvinuto v CZ a je taky smontovano v CZ, tistaky se taky delaji u nas
Je pravda, ze na trhu je vice podobnych vyrobku, ale zadny pry nema vsechny veci skloubene takto dohromady
- detekce naklonu
- vyhodnoceni pohybu s vypnutym zapalovanim
- kontrola poklesu a odpojeni napajeni
- predani poplachoveho hlaseni od alarmu (je-li instalovan)
- odeslani informace o stavu nouze (havarie, naraz)
- prenos informace o poloze vozidla - GPS
- prenos informace o stavu zapalovani
- prenos informace o rychlosti jizdy
- dalkove ovladani 1 vystupu (napr. spusteni klaksonu apod.)
Podminkou je SIMkarta s tarifem nebo dobijecim kuponem, idealne aktivnim roamingem pro pouziti i v zahranici.