Ahoj, mám na vás dotaz / prosbu. Pořídil jsem si vysněnou BMW R1150GS ADVENTURE. O víkendu jsem byl poprvé jezdit a stává se mi dost často, že LCD FID displej přestane zobrazovat informace o teplotě, stavu paliva, zařazené rychlosti a času. Jako by byl vypnutý. Po nějaké době začne opět zobrazovat a tak stále dokola. Nemáte náhodou s tímto problémem někdo zkušenost? Předchozí majitel motocykl dokonale umyl a tam se možná dostala voda tam, kam neměla. Děkuji za vaši pomoc a radu.
Honza
Mám taky krátce 1150ADV a měl jsem problém jen z hodinami. Ukazatel teploty oleje a palivoměr fungoval vždy, ale po vypnutí zapalování se mi pravidelně vynuloval čas a po zapnutí zapalování zase začal ukazovat, nicméně od času 00:00. Na podzim to zmizelo, vůbec netuším proč. Odhaduji, že budeš mít někde skřípnutý kabel nebo uvolněný konektor. K přístrojům se dostaneš celkem snadno, když sundáš plexi, horní plast a oba reflektory. Fakt to není složité a pak je šance hledat po kabeláži a konektorech chybu.
Zatím můžeš jen vynulovat denní počítač ujetých km, když dotankuješ plnou, abys měl hrubou představu, kdy je třeba dojet k pumpě.
Sundej nádrž, jsou pod ní konektory - půjdeš po kabelu od FIDu, až najdeš ten správný konektor - zkontroluj ho - jestliže ti na displeji "zdechne" vše, jak píšeš, tak bych hledal přímo tam. Jinak samosebou může být chyba i přímo ve FIDu.
Upravil Tonda dne 05.04.2013 15:38
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Kluci díky za radu. Přední část už jsem shodil. Pro jistotu jsem konektor, který vede do FID oblepil silikonem proti případné vlhkosti. Zkusím ještě jít po kabelu pod nádrží jak píšete. Nejhorší na tom je, že to sem tam funguje a tak bude hledání příčiny o to složitější. I tak moc díky za radu.
Honza
Tak jsem to rozebral a hovno zjistil...takže jsme koupili od Praskina jiný FID...sice tam místo 6 svítí E, ale na to sere bílej tesák...
Upravil zetor dne 01.03.2014 11:36
Je asi pravda, že u nás se moc často použít nedá. V německu a dalších zemích asi ano.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...