Dnes jsem prvně vyrazil ..všiml jsem si že mi přestává ukazovat display zařazenou rychlost neutrál neukazoval vůbec a 3 4 5 blikala. Když jsem zastavil, tak už vůbec na start nereagovala. Rychlost to neukazuje a ani nesvítí zelená kontrolka naturalu. Myslíte že to nestartuje kvůli tomu že neukazuje neutral. Když ano stačí sehnat a vyměnit čidlo něco se musí nějak programovat. Případně může to být i něčím jiným než tím potenciometrem ? Děkuji za rady..
Upravil Georgino dne 28.04.2013 22:12
Někdy se jen vymění vadný potenciometr za nový a "fachá" to hned. A někdy je potřeba na diagnostice přehrát adaptační hodnoty.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mám podobný problém diag.ukazovala sporadickou chybu toho snímače,který to konkrétně je v katalogu? A cena? někdo říka 2500 někdo 3500 tak jak?
F800gs Adventure 2014
Ahoj, cenu mi v pondělí zjistí servisák... tak uvidím.. vymontoval jsem ten potenciometr a měřil na měřáku a podle měřáku to ukazovalo odpor pokaždé jiný jak jsem otáčel středovým trnem... tak že podle měřáku to má být v pořádku ale na display motorky to stále neukazuje nic...tak jsem se do toho podíval... nic s průvanem..no a byl jsem překvapenej co na tom může stát takovou ránu...dodám fotky...
Mám ještě jeden technický dotaz. konektor, který se zapojuje do potenciometru čidla zařazené rychlosti je vedený příme ve svazku do počítače nebo je ještě nekde na cestě napojen na nějaký další konektor ? Pokud ano tak kde ho najdu. Zkusili jsme napojit jiný potenciometr a ten také neukazuje. Půjčil jsem si ho od kamaráda. Po vrácení zpátky na jeho motorku normálně funguje. Děkuji za rady
Jo vsechny tri kabely vedou primo do bmsk,pin1 na13,pin2 na 64 a pin3 na 41,promer je a uvidis,pokud jsou kabely a potenciometr v poradku tak bude chyba v bmsk.Uz jsem stejny problem kdysi resil a bylo potreba vymenit bmsk.A neni to levna zalezitost,minuly tyden jsem jednu kupoval na sve gs a cena €650 po sleve..
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
Jo vsechny tri kabely vedou primo do bmsk,pin1 na13,pin2 na 64 a pin3 na 41,promer je a uvidis,pokud jsou kabely a potenciometr v poradku tak bude chyba v bmsk.Uz jsem stejny problem kdysi resil a bylo potreba vymenit bmsk.A neni to levna zalezitost,minuly tyden jsem jednu kupoval na sve gs a cena €650 po sleve..
No to jsi mě moooc nepotěšil...nevíš jaká diagnostika je schopná naprogramovat to čidlo ? Pokud je naprogramované na jednu motorku, může být i chyba v tom, že se to na druhou motorku musí nějak znova naprogramovat ?
ten potenciometr neni treba programovat,ale kdyz ho treba vymenis za jiny tak je potreba aby se ulozili nove hodnoty odporu pro ten konkretni potenciometr pro kazdy kvalt do bmsk,jde to udelat i na gs911.potenciometr z jakehokoliv jineho moto bude porad neco ukazovat i kdyz treba 2 na 3,ale porad tam neco bude,takze chyba u tebe bude nekde jinde.
Servis a opravy motocyklů BMW Zlínský/Trenčiansky kraj
cechi napsal:
ten potenciometr neni treba programovat,ale kdyz ho treba vymenis za jiny tak je potreba aby se ulozili nove hodnoty odporu pro ten konkretni potenciometr pro kazdy kvalt do bmsk,jde to udelat i na gs911.potenciometr z jakehokoliv jineho moto bude porad neco ukazovat i kdyz treba 2 na 3,ale porad tam neco bude,takze chyba u tebe bude nekde jinde.
Moc děkuji za všechny odpovědi. Potenciometr jsem objednal na ebay, přišel do 3 dnů.. Tak jsem ho namontoval zapojil a... zase nic.. Naštěstí jsem sehnal diagnostiku v AutoMoto Petřík, přijel. napojil. vymazal chybu a motor naskočil..vše zase funguje jak má.. stihl jsem dnes i zahájení sezony...
Upravil Georgino dne 08.05.2013 19:20