Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli se někdo z vás setkal s PROBLÉMEM, který právě řeším: (mám rok výroby 2004)
Při cestě na dovolenou, 2000 km daleko od domova mi začalo podivně lupat v kardanu. Řešil jsem, jestli se otočit a frčet domů, nebo dát ještě těch "zbývajících" 7000 a vyčkat, co bude. Rozhodl jsem se pokračovat. Lupání ale zesilovalo a začla se vytvářet vůle v zadním kole, která se zvyšovala až do rozsahu 1,5 cm na každou stranu. Po příjezdu domů jsem zjistil, co se vlastně pokazilo: vysypalo se celé uložení zadního kola, ten tisícicihran co je na hřídeli vedoucí z kardanu se úplně rozšmelcoval, a všechny ty zuby, co v unašeči zadního kola jsou se prostě vysypaly.
Takže musím vyměnit celý kardan s hřídelem i unašečem a brzdový kotouč, který se díky této vůli zbrousil.
Už jsem zjistil, že soudruzi v BMW na tuto podle mně konstrukční chybu přišli, bylo to vlastně jen u modelů 2004 a něco pozměnili. Vesměs se na to u všech motorek přišlo, ale po ujetí maximálně 10000 km, takže to bylo před uplynutím dvouleté záruky a tento díl celý vyměnili. Já měl tu smůlu, že se mi to stalo až po ujetí 44000 km, takže mě oprava vyjde cca na 35000 Kč a nikdo se se mnou o této závadě nechce bavit, natož něco řešit v rámci záruky. Jsem z toho trochu zklamaný, myslím si, že taková závada by se vůbec neměla vyskytnout, nehledě na to, že se mi vlastně mohlo celé kolo "kousnout" a mohl jsem se taky pěkně rozsekat. Navíc je to díl, který by měl vydržet rozhodně dýl, než nějakých pohodových 40000 km.
Tak jsem si tady pěkně postěžoval a jen by mě zajímalo, jestli jste se s tím někdo nesetkal a pokud ano, tak jak dopadlo vyřešení. Budu vděčný za jakoukoliv radu nebo nápad, zatím nejezdím, ale díly jsem už objednal v Car servisu, v pátek by měly dojít do Prahy. Díky Batman
Bracha vylamal zuby na kole vzadu na kardanu na skoro nove moto guzzi .... myslim ze na prejezdu pres koleje dal plnej rost a stal asi po 15ti metrech ....
Uz jsem to tu psal.Na 12GS rok 05 se mi stalo neco podobnyho,mozna to byl jeste model 04 to nevím,oprava kardanu me stala asi 25 tis. o zaruce se mnou nikdo nebavil,najeto mela pouhych 32 tis.jelikoz me pak jeste nechala trcet na cestach s napisem EWS na displeji a musel jsem volat odtah,sla masina z baraku a ja se vratil k 1150(ted cekam na GSA1150.Lidi to neradi slysi a mam pocit,ze mi snad ani nechteji verit,asi jsem mel taky smulu,ale na to nehraju BMW by melo bejt kvalitni a spolehlivy v prvni rade,alespon proto jsem si ho ja kupoval.Vim,ze zjistily,ze ta napln kardanu na dozivoti je nesmysl,ale dal jsem uz po tom nepatral....na evropskych silnicich to zrejme vydrzi a lidi jsou spokojeny,ale horsi cesty jsou uz proste problem.
Nejsi to nahodou ty komu se to stalo ted pri ceste tusim z Dagestanu??
Proto jsem si koupil BMW, že je kvalitní a spolehlivý. Pořád si myslím, že by to měli řešit i po ujetí mých 45tis. Ale realita je jiná, bohužel. Přesto jsem nezanevřel, příští týden bych měl mít opraveno a budu muset víc pracovat, abych to zaplatil.
Jo, jsem to já, ten málem zavřenej v Dagestánu...
me menili cely kardan na 30 000KM mam 12GSA 2006, nastesti jsem si pri kopi doplatil car garanci, plati sice jen v nemecku ale vymenili to za 7Euro coz byla cena oleje. Tak tam mam ted kardan 08 s vypustnym sroubem tak snad chvili vydtzi
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz
adventure73-pardal napsal:
me menili cely kardan na 30 000KM mam 12GSA 2006, nastesti jsem si pri kopi doplatil car garanci, plati sice jen v nemecku ale vymenili to za 7Euro coz byla cena oleje. Tak tam mam ted kardan 08 s vypustnym sroubem tak snad chvili vydtzi
A co jsi měl za problémy, že to bylo na výměnu kardanu?
Já jsem o kardanu ani nevědel až do servisu u Bychla po 20ti t. Po vyměně oleje se nějak hřeje. Stačí pár kiláků po dálnici nad 150km/h a ruku na něm neuržím. Předtím se sotva zahřál.
Já jsem o kardanu ani nevědel až do servisu u Bychla po 20ti t. Po vyměně oleje se nějak hřeje. Stačí pár kiláků po dálnici nad 150km/h a ruku na něm neuržím. Předtím se sotva zahřál.
Tím myslíš diferák? Nebo teda spíš koncovej převod? Kluci tady píšou o hřídeli co spojuje převodovku s koncovým převodem. No, ale pokračuj. Taky mě to zajímá. Co tady tak čtu tak 1200 trpěj docela ny tyhle věci jako jsou gufera na diferáku, diferáky a hřídele. 11x0 tyhle problémy tak nějak (naštěstí) míjej, když pominu ložisko v diferáku. Ale to je věc co se točí a tím pádem opotřebovává. Těch 90 000km většinou bez problémů.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
batman napsal:..Při cestě na dovolenou, 2000 km daleko od domova mi začalo podivně lupat v kardanu. Řešil jsem, jestli se otočit a frčet domů, nebo dát ještě těch "zbývajících" 7000 a vyčkat, co bude. Rozhodl jsem se pokračovat. Lupání ale zesilovalo a začla se vytvářet vůle v zadním kole, která se zvyšovala až do rozsahu 1,5 cm na každou stranu...
...ty brďo ...stejně odvaha ...takovou štreku s lupajícím zadkem
Mám dotázek nevíte někdo co znamená u modelu 08 že byl přepracován hnací mechanizmus? Čeho se to všechno týkalo? Byla to reakce BMW na časté poruchy kardanu?
Údajně se to týká jen převodovky, tlustší hřídele a ložiska . Prý. Kardan prý je stejný, jen má kratší převod do pomala ./ To sem jen vyčetl + dostal info při koupi / Zvenku není patrný oproti 07 rozdíl, jen chybí na levé straně dekl dole na bloku převodovky u startéru, ale vše je odkryto. Alespoň u mojí ten dekl co je na 07, chybí.
Já jsem o kardanu ani nevědel až do servisu u Bychla po 20ti t. Po vyměně oleje se nějak hřeje. Stačí pár kiláků po dálnici nad 150km/h a ruku na něm neuržím. Předtím se sotva zahřál.[/quote]
Co ti tedy nalili u Bychla za olej ? To by mě zajímalo, protože na toto téma se už vedla diskuze, ze které stejně nebylo patrno kterou viskozitu tam nalít Nakonec jsem se rozhodl pro SAF XO - 75W90 podle manuálu, poptal jsem se na něj v BMW HK a už ho prý dělají i po litrech, tak ho tam naleju. Jinak zpráva pro východočechy, ve Stratosu už objednávají i náhradní díly na mota, tak se kvůli tomu člověk nemusí vydávat do Prahy
Co ti tedy nalili u Bychla za olej ? To by mě zajímalo, protože na toto téma se už vedla diskuze, ze které stejně nebylo patrno kterou viskozitu tam nalít Nakonec jsem se rozhodl pro SAF XO - 75W90 podle manuálu, poptal jsem se na něj v BMW HK a už ho prý dělají i po litrech, tak ho tam naleju. Jinak zpráva pro východočechy, ve Stratosu už objednávají i náhradní díly na mota, tak se kvůli tomu člověk nemusí vydávat do Prahy
Dle fa. SAF XO ale co tam je doopravdy nevím, přehmátnout se může každý.
Upravil Zdenal RT dne 24.07.2008 22:20
Tím myslíš diferák? Nebo teda spíš koncovej převod? Kluci tady píšou o hřídeli co spojuje převodovku s koncovým převodem. No, ale pokračuj. Taky mě to zajímá. Co tady tak čtu tak 1200 trpěj docela ny tyhle věci jako jsou gufera na diferáku, diferáky a hřídele. 11x0 tyhle problémy tak nějak (naštěstí) míjej, když pominu ložisko v diferáku. Ale to je věc co se točí a tím pádem opotřebovává. Těch 90 000km většinou bez problémů.
myslim ten koncovy prevod... mozna se to taky nazyva hruska, proste ta cast kam se lije cca 23dcl oleje a nemelo tovypousteci sroub a ted od modelu 08 uz to ma. Me tam odeslo to male lozisko za pastorkem. Co ja vim tek je potreba menit taky velke lozisko v kole..... takze stale se neco deje
Kompletní výbava motocestovatele www.rockway.cz výrobce www.klim-cz.com-oficiální dealer www.twalcom-czech... - výhradní dovozce http://www.facebo...ockwayShop Revitshop.cz