ahoj, přez zimu chci udělat repas zadku a když už to bude dole, rád bych tam dal nějakou lepší pružinu. chtěl jsem dát wirth (hlavně kvůli ceně), ale ty jsem našel jen na předek. nevíte jestli je maj i na zadek? jinak asi zbývá jen hyperpro, co?
Ahoj, schválně jsem hledal pružiny na zadek od wirth a na bmw jsem žádné nenašel. Nicméně na ostatní motorky se ceny pohybují skoro ve stejném rozmezí jako od Hyperpro. Takže pokud něco ušetříš budou to tak maximálně dvě stovky.
nojo, Dani-L nekecal
na tom prvním obrázku to je vidět: http://tyfoza.blo...dlice.html
v tom případě nechápu proč se na to wirth vykašlal a Hyperpro to směle vyrábí...
V tom případě si nechám vytočit drobet silnější a delší klasickou pružinu a nebudu víc řešit.
progres teda jedině na předek...
A W. naopak naladil ty svoje k originál zadku, takže výměna je tam irelevantní.
to by som rad vedel ako sa univezalne ladia progresivne pruziny do predneho tlmica s tym ze stav, opotrebenie zadneho tlmica nepozname (dokonca ani hmotnost jazdca nie) live fast, die young be wild, have fun
ještě bych poprosil o radu zkušenějších...
jak jsem psal, chystám repas zadku, ale nejsem si úpně jistej, jestli je špatnej tlumič to co mě trápí.
všiml jsem si, že když jedu do zatáčky, tak mi i na malých nerovností hrozně odskakuje přední kolo (jakoby pneumatika nedržela stopu). Je to jako když bych byl strašně naloženej na zadek a předek měl odlehčenej.
je možný, že se tohle děje kvůli špatnýmu zadnímu tlumiči? taky se mi zdá že během roku zadní tlumič hodně klesnul dolu (asi 2-3cm).
Co si o tom myslíte?
tak jsem oholil motorku a vyndal tlumic s prepakovanim. Tlumic jde na repas a k prepakovani bych mel dotaz.
Musi me menit ty cepy nebo staci kdyz vymenim loziska? Mam trochu vymackany klece a pouzdra, tak pujdou novy ale jde mi o ty cepy. Meri se nejak jestli nejsou vymackany? Nebo se jednoduse daji zpatky?
Koukni na ně případně zkus změřit. Dal sem je jednou zpátky a brzo sem to rozebíral znovu protože tam byla vůle. Nejsou ani tak drahý.
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.