Tak Vážení musím se tedy pochlubit svojí úpravou mojí brambory. Při koupi jsem měl na své R 1200GS z roku 04 originální svody s Katem + koncovku Remus Hexacone určenou za katalizátor, a po mnoha hádkách a výměnách názorů tady na foru ohledně výfuků za ,nebo před KAT jsem koupil tady z inzerce laděné svody bez katu a skompletoval to s tím výfukem určený za katalizator, všechno šlo jako po másle a vše sedlo naprosto přesně. Nicméně jsem moc nedoufal,že to bude bez problému ... a ejhle,ono to je bomba, jede to jako prase od spoda, nikde žádná díra ( a to jsem to nijak neladil na brzdě atd..) zvuk naprosto luxusní,žádnej vyřvanej ale parádní brumlách až mi skáče husina na těle.... reakce na plyn mnohem rychlejší a moto je o dost živější...vřele doporučuji vyměnit svody s katem za RACE svody,je to nepopsatelný zážitek.....takže výfuk za kat nebo za Y svod bych neřešil.....
dělej,nebo udělej místo....
Jakej je rozdíl mezi Y svodem a race svody? Možná se ptám pitomě, ale fakt to nevím ..... obojí je bez katu ne?
BMW GS 1200 08, BMW G650 XChallenge, HD Dyna Wide Glide, Land Rover LR2 3.2i
tak třeba na sve tehdejsi 1150 jsem mel origo svody s Y svodem,na tomhle mam race svody s Y svodem, ty race mi prijdou tlustsi a mnohem lehci třeba , a ano jak rikša v obou pripadech je to bez Katu
Gratulace :-) myslim, ze sme te v tom inzeratu s Martym povzbudili a sem rad, ze si uveril a jsi spokojenej :-). Je to spickovy, ja mam svod od Remuse a efekt je presne takovej jak popisuje. A dira je pry co :-)
Nežiju proto abych byl, ale proto abych žil!!
Toho bych se bál, když tomu pořádně nerozumím tak se v tom nebudu hrabat Ono se mohou dít věci o kterých na první pohled nic nevíš a pak to přijde... postupné podpalování ventilů atd atd...
HonzaGS-SV napsal:
Toho bych se bál, když tomu pořádně nerozumím tak se v tom nebudu hrabat Ono se mohou dít věci o kterých na první pohled nic nevíš a pak to přijde... postupné podpalování ventilů atd atd...
já nevím no,já se tohodle nebojí,však se podívej na ostatní motorky ,kterým to střílí po ubrání plynu do vyfuku,tam bych se bál podpálení,ale mě to nestřelí ani prd :-)
Macek01 napsal:
Gratulace :-) myslim, ze sme te v tom inzeratu s Martym povzbudili a sem rad, ze si uveril a jsi spokojenej :-). Je to spickovy, ja mam svod od Remuse a efekt je presne takovej jak popisuje. A dira je pry co :-)
ano ,jsem moc spokojenej,už bych tam originál nikdy nedal,tohle je nesrovnatelný,jak ten motor ožije, a díra tam není žádná
Ja to mel podobne na 1150gs.Dal jsem y-svod + remus revolution a K&N filtr a vyslwdek je podobny.Dole zivy,motor se krasne vytaci,zadne vykonove diry a spotreba +- stejna.No ona asi bude nizzsi,ale diky tomu ze za to vic taham a uzivam si zvuku tak jezdim furt za stejno.Geatulace teda...
HonzaGS-SV napsal:
já nevím no,já se tohodle nebojí,však se podívej na ostatní motorky ,kterým to střílí po ubrání plynu do vyfuku,tam bych se bál podpálení,ale mě to nestřelí ani prd :-)
Hovnajs, toho bych se teda vůbec nebál, ješte bych tam dal molitanovej filtr a je to špica, KN ne posbíral sem pár jasných důvodů proč ne.
Upravil Macek01 dne 21.05.2014 10:09
HonzaGS-SV napsal:
Hovnajs, toho bych se teda vůbec nebál, ješte bych tam dal molitanovej filtr a je to špica, KN ne posbíral sem pár jasných důvodů proč ne.
muzes mi prosimte vysvětlit proc ne ten KN filtr? myslis,ze tam mam dat obycejny molitan který si prispusobim velikostne? třeba jako mají ostra endura?
No ono záleží jak jedíš, pokud jezdíš po silnici, tak by to KN nevadilo, ale pral bych ho ideálně co 3-5 tis km, podle prašnosti (centrum např Prahy je prašný až až). Pokud jezdíš i polňačky, tak bych šel do molitanu, protože tam je prašnost opravdu vysoká a KN na to není dělaný. V tomhle případě bych nic nepřizpůsoboval a buď pral často KN a nebo investoval do molitanu přímo určenýho na tvuj typ motorky. Přeci jen sou to plíce motorky a tam bych byl opravdu pozornej. No a nebo pokud jezdíš v nějakým poměru, tak na silnice KN a do offu papírák a je taky vyřešeno :-)
Maris napsal:
Mam taky 04 1200, měl jsem komplet svody + koncovka Remus, hlavne od 5000 tis. to jelo jak z praku, ale kvůli hluku jsem to dal pryč.
čoveče mně to nepřijde,že by to nějak obtěžovalo při jízdě ten hluk...samozřejmě když to otevřeš,tak to zahlásí mocně,ale pokud nechceš,tak to není hlučný,jestli to třeba není tím,že já tam mám tu koncovku od Remuse určenou za KAT
Tomu říkám zhodnocení:jede to jak prase,nikde žádná díra,ale na brzdě jsi nebyl ...asi na takový věci nevěříš,že?
Možná by bylo lepší referovat,aspoň až po výměně svíček.
Takhle to má váhu keců z motorkari.cz,jako o 100 oktanovým benzínu
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Já si zas říkám, že asi nejsem chytřejší než teamy inženýrů co to komplexně vyvíjeli s ohledem na výkon, spotřebu a hlavně životnost...
Když vidím lidovou tvořivost ve stavařině a jak kontraproduktivní věci lidi dokážou vymyslet, protože nemají trochu obšírnější pohled na věc... tak se do toho nepouštím ani na stroji a snažím se vše uchovat v originálním stavu jak to bylo zamyšleno aby to fungovalo :-)
Tak samozřejmě to tak klidně dělej dál :-)na tom neni nic špatnýho :-). Já ty výstupy inženýrů vždycky rozložim, složim poladim podle sebe a až se to podělá tak to vyhodim.
Jako,radost chápu,ale závěry ne...
toto je hodno tak nejmenovaných lidí,co si odpoledne přivezou kameru z pošty a večer napíšou,jak je super a všichni si ji kupte ...to samý pneumatiky a oblečení
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA