Ahoj,chtěl by jsem vyměnit žárovky co jsou v budíkách za ledkové..koukal jsem že Osram dělá ty žárovky se skleněnou paticí ve verzi led, ale nejsem si jistej tou velikostí.. V těch budíkách jsou nějaké malé žárovky.Neřešil to taky někdo?A nevíte jaké mají označení originál žárovky? Jde o 1150gs.
per aspera ad astra
chtěl jsem to udělat taky, ale uvnitř budíků je potřeba spíš žárovka kvůli rozptylu světla do stran, před jejím čelem je totiž krytka, do které by ledka svítila a nevím jak moc by osvěcovala okoli, navic myslim, že jsem ji měl v ruce a byla o něco delší než žárovka a nevešla by se tam, dal jsem nové žárovky a pohoda, svítí jak zamlada
Do budíků jsem osobně dal toto: budíky mají zřejmě světlovody, takže jsem nemusel tvořit nějaké rozptylky na samotné žárovičce, tyto obyč. stačí, SMD Led NE! Tam by asi intenzita byla jistě vyšší, nežádoucí.
Světlo se po cifernících rozleje přiměřeně stejně po celé ploše, a hlavně bílé, ne žluté bludičky jako před původní. Intenzita světla stejná jako před, v noci příjemné. Neřešit a namontovat tyto Led.
Mira1150 napsal:
Proč dávat do fid ledžarovky když ten displej už ledkama podsvicenej je.
Kdo to má vědět, když jsem to neměl kuchnutý, dík za info /
Že by intenzita mohla být maličko vyšší, to určitě, nebo případně změnit i barevný odstín, ta retro oranžová bludička mě neba a s bílými budíky se to tluče. Základ dipl. bude oranžový, ale kdyby se to přisvítilo intenzivnější bílou, nebo do červena, co?. Jednou to kuchnu, to budu opravdu první?
Tak jedině že by tam nejakej šikovnej elekrikář. Naistaloval nějaky silnější ledky koupit se dají. Já bych to nezvládl. Navíc je to úplně poslední věc co bych motorce chtěl řešit.