Zdravím chlapi, mam R1200GSA r. 2013 a zjistil jsem že mi uniká olej z bloku motoru na zadní straně okolo šroubu (viz příožený obrázek). Po úplnem vysušení a 5 dnech stani na centrálním stojanu (bez nastartování) se objevila kapka na spodku motoru, což se mi zdá dost na dráhu kterou musí olej urazit..
Můžete poradit jak závažné to může být a jak to opravit?
To je sroub ktery drzi listy na retizky. A tece to opravdu odtamtud. Netece to z te delici roviny motoru a prevodovky.
... servis a diagnostika BMW Motorrad
prave ze se mi to nezdalo ze by to teklo z delici roviny motoru.. nad urovni sroubu je sucho.. jeste to zkusim jednou poradne odmastit a vysusit a pokud se mi to podari vyfotit, nasdilim to sem..
Jeste by me zajimalo k cemu je ta "zatka" na druhe polovine motoru ve stejne rovine jak onen zmineny sroub, asi ve stejne vzdalenosti od delici roviny.. mohlo by to prosakovat eventualne i tudy?
Tak to bude asi tak jak rikas, podle meho pozorovani to opravdu vypada ze to bude unikat z delici roviny mezi motorem a prevodovkou.. Jeste to overim a pripadne bych to vyfotil pokud se mi to podari.
U toho sroubu se to unikajici olej zrejme jen seskupi nebot okoli sroubu tvori v bloku takovou "vanicku", proto to na provni pohled vypada ze to unika prave okolo sroubu.
Takze pokud je to opravdu problem delici roviny mezi motorem a prevodovkou, jak zni verdikt?
Predpokladam ze to nebude otazka dotazeni par sroubu.. :/
Mno tak to neni to co jsem chtel slyset ale tak nejak jsem to cekal.
V tom pripade me zajima na jak douho takova prace zhruba je, kde jsou sikovni tohle zvladnout v Jihomoravskem kraji a kolik to odhadem muze stat..?
(Jen podotknu ze moto ma najeto pouze cca 5tis kilometru, pokud se tomu da verit ovsem.)
Nevim kdo to dole dela. Hlavne to je potreba overit aby to opravdu teklo z gufera na klice. A nejaka prace to taky je.
Bud kolem kliky nebo kolem vyvazovaku...to mate gufera po 4 stovkach, novy srouby na unasec, roseknout motorku, odmasteni, vysuseni...dyz je to rozdelany tak se davaji gufera aji na prevodovku ale u tak nove motorky bych to asi neresil...
Kupredu spatki ni krok...
diky za tipy, ted se nabizi otazka cim tohle mohlo byt zpusobeny, kdyz je motorka tak "mlada" a na celkem malo najeto.. spatne zajeta?? moc honena?? blok byl uz nekdy puleny??
prostě umřelo gufero a s největší prvděpodobností pravětím malím nájezdem km. To gufero se potřebuje hejbat a mazat
Kámo mám stejní problém moto má naběháno 39tis nejdříve jsem myslel že to teče přes startér takže nové o kroužky ale ejhle gufero zajimavé že to teče jen za běhu kdýž to stojí ani kapka tak to nechám až po sezoně hold občas tam do frknu olejíček
praveze mi to tece neustale, at stoji nebo jede, samozrejme pri jizde o neco vic, pac tam jsou asi vetsi tlaky rek bych.
Skoda ze sem jdou dat jen fotky male velikosti, podarilo se mi to celkem nafotit ale lip je to videt na velkym rozliseni :/