Tak nám Kristýna roste. Před pár lety jsme čekali až bude moci jezdit na tandemu aby s námi následně projezdila Alpy, Rumunsko, Pobaltí nebo 2x Ga-Pa, před rokem dala ŘP na skůtr a jezdí do školy na Yuki 50. Teď rozšířila na 125 a v garáži zaparkovala tahle skvělá motorka. Podařilo se sehnat 2012, koupená v ČR, 16000 km, servis Honda, po mladé holce. Je snížená ale origo tlumič máme a časem zvýšíme, přibude asi i vyšší plexi a chrániče rukojetí.
Ovladatelná, stabilní, neutrální chování, hrozně příjemný motor, průměrné brzdy ale komfort jako na GS. A ve 120 km/h se mnou ještě nepatrně zrychluje, takže budeme moci jezdit celá rodina na svých morkách:-).
Ivan přiložený následující obrázek:
Nemate těch motorek nejak moc? Malý varadero je hodne povedeny.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Jménem Kkiny díky všem, určitě si Varadero užije. A za sebe mohu říci, že jsem byl HONDĚ překvapen komfortem a jízdními vlastnostmi. Varadero jsme chtěli, protože taková motorka se myslím už dnes nedělá. Když jsme ho kupovali, jel jsem se krátce projet ale nakonec jsem jel přes několik vesnic a nechtělo se mi zpátky. I ve stupačkách se na něm jede dobře.
Kratkej - nevím jak vysoko má eRko sedlo, Drákula už jedno měla a vyhovovalo jí, ale neměřili jsme to, mrkni do technických parametrů přes google. Pocitově to prý ale oproti GS není velký rozdíl, eRko má sedadlo možná níž, ale je asi širší. Tvrdí Drákula, já nevím a Drákula si nové eRko doveze cca za týden po velkém servisu.
Na malým Varaderu jsem začínal (ač předchozí model) a byla to jediná 125 co vypadala dospěle. Navíc se na ní daly ujet stovky km denně bez toho aby člověk nějak výrazněji trpěl. Rád na ni vzpomínám, nedávno jsem se pokoušel ji vystopovat, ale bez úspěšně :/ Tak ať ji dělá jenom radost
Upravil Paul dne 12.07.2015 23:23
v praci jezdim obcas tez na starsim modelu. dal jsem s tim i skolu smyku, za den pres 200km prekvapila me vaha, ale az po tom,co jsem koukl do technicaku
Alda - padáky jsou SW Motech.
jpbmw - v garáži nespala, ale měla strašnou radost. I když s tím, když já kdysi objevil pod stromečkem fichtla, se to nedá srovnat.
Zaparkoval jsem Varánka před dveře a poslali jsme Kristýnu uklidit kyblík, jak si myla skůtr. Pak už jsme jen slyšeli nadšené zvuky, chichotání a hned se jala motorku tlačit na ulici - bez helmy, rukavic, vůbec jí to nedošlo, jinak už je vycvičená že bez toho se na motorku nesedá ani na pár desítek metrů.
Upravil Ivan dne 13.07.2015 10:44
Přemýšlel jsem, zda to dát do vlákna C1 nebo Varan 125. Ale podvečerní "výlet" jsme dělali kvůli Kikině, tak sem. Včera dostala ŘP, tak jsme museli vyrazit. Byla s tou motorkou poprvé na silnici, jela velmi dobře, dali jsme 70 km (Deštné v O.h.), na palubě Varadera panovala nadšenost.
Dorazil další doplněk. Plexi motorce sluší víc ež originál, přijde mi vyšší vzhledem k tomu, že přes hranu koukám dost daleko před motorku, ale je to tím, že na motorce je nižší zadní tlumič. Až tam vrátíme originál, zadek se zvedne a bude to OK.