zdravim chci si koupit 650dakara,ma mit najeto kolem 40tkm,zajimalo by me kdy servisni interval na vymenu rozvodaku?dale jestji uz i ty prvni ´00 byly strikacky a jestli byly jen bílé.zatim diky
martan napsal:
zdravim chci si koupit 650dakara,ma mit najeto kolem 40tkm,zajimalo by me kdy servisni interval na vymenu rozvodaku?dale jestji uz i ty prvni ´00 byly strikacky a jestli byly jen bílé.zatim diky
Ahoj
mám 01 a ty se dělali jen bílé a už jen stříkačky
Intervaly jsou po deseti tisících Rozpis v němčině a angličtině jde najít na stránkách BMW, na těhle stránkách http://www.bmwgs.cz/downloads.php?cat_id=7 nebo na převzatých http://f650.leder.cz/files/files-links.htm
Bratránek má o rok mladší a ty byli jen modré
Alespon tak mi to bylo řečeno a já publikuji dále
Eště de voto jesi to preventivně negdo nepřetočil...
Já měnil loni rozvoďák na dr 650 taky měla poctivích 35 tisíc a rozvoďák vitahanej jak šráki
Upravil Bohumil dne 15.02.2009 09:18
Kupredu spatki ni krok...
Je mozne, ze by rozvodova retaz mohla odist po 20 000 KM alebo hydraulicke napinanie rozvodaku pripadne loziska na ozubenych kolach?
Do 20 tisic isla motorka bez jedineho zasahu ako hodinky. Mal by som dat nastavit ventily, neklepu ani nic podobne, ale motorka mi predvcerom pri pomalej jazde mestom na nizsie otacky 2x strelila za 10 sekund do vyfuku taku pecku, ze som myslel, ze niekto striela po nas. Po tom to uz bolo OK.
Poslednu dobu po nastartovani aj po zohriati a pri stani s nastartovanim motorom (pri jazde neviem, to nepocujem, lebo sa to neda) sa mi z hlavy siria zvlastne zvuky. Akoby som pocul pomaly sa otacajucu aku vrtacku, s pridanim plynu sa to zrychluje (preto mam pocit, ze je to zvuk z niecoho co sa otaca v hlave a je umerne otackam motora. Najprv som myslel, ze je to ventilator na chladeni, ale ten bol ticho. Rozvodova retaz ako tak citam by mala vydrzat vela, tak potom to vidim na ten napinak alebo nejake loziska, ze su chytene a vydavaju zvuky. Prosim o radu.
Dakujem
Ahoj, já byl na výměně napínaku minulej tejden, závada se projevovala hlasitým zvukem z vrchní části motoru (jak jinak ), zvuk připomínal protřepávání spreje s kuličkou uvnitř
Dnes som sa trochu zapocuval do zvukov a prislo prijemne prekvapenie.
Ziadne zvuky z hlavy motora (napinak, rozvodovka alebo ventily) sa nekonaju.
Povodca zvukov na moje prekvapenie je svetelna parabola. Vibruje a vydava zvuky, ktore sa zvysuju s otackami motora. Musim to pozriet a dotiahnut.
Ventily asi dam preventivne nastavit, tak ma napada ked je tam rozvod DOHC, nie su aj ventily nastavovane hydraulicky? V tomto som amater.
No a viete my povedat podla toho manualu opráv či je na začiatku príspevku kedy teda vymenit ten rozvodák? už mam 50tis. tak by som to chcel vediet. dakujem
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
rozvodový řetezy se vetšinou nemení za životnost motoru. To neni jako rozvodvý řemen. Proto to neni uvedený nikde v manuálu. Mění se pouze napínák když je moc vytahanej. Jak napsal Toli PREVENTIVNE vymenit v tech 75tis. Já mam najeto něco přes 50tis. km a měnit ho hodlám až za rok.
BMW f 650 GS Dakar 00
BMW f 650 GS Dakar 01
www.offroad.h2omaniaks.com
S tím rozvoďákem nevím, ale podle mě a se mění vždy když je potřeba, nebo se seřizujou ventily - pochybuju že by Němec dával starý jednou rozpojený rozvoďák.
Mám 50.000 a udělám spojku, rozvoďák, ventily, vodní pumpu - nechci se v tom hrabat každou sezonu a čekat co se kde vys.... Dakar 650, HusaberG
Zdar. Jak se měří vůle řetězu?Na obrázku v manuálu je to divně nakreslené. měří se to tak když tam dám ten váleček tak od horní strany válečku po konec otvoru?
Upravil stanislav216 dne 06.03.2012 09:29
stanislav216 napsal:
Zdar. Jak se měří vůle řetězu?Na obrázku v manuálu je to divně nakreslené. měří se to tak když tam dám ten váleček tak od horní strany válečku po konec otvoru?
Myslím že to máš dobře nakreslené (co jsem pochopil podle manuálu, ale rada od člověka co to dělal by byla jistější), tato hodnota by neměla překročit 9mm, ještě by mě zajímalo, jestli musím při kontrole mít vypuštěnej olej nemám s kontrolou rozvoďáku zatím žádné zkušenosti.
MikiberG napsal:
S tím rozvoďákem nevím, ale podle mě a se mění vždy když je potřeba, nebo se seřizujou ventily - pochybuju že by Němec dával starý jednou rozpojený rozvoďák.
Když děláš ventily tak rozvodák rozpojovat nemusíš.... a stejně tak když měníš rozvodák nemusíš dělat ventily.