Ahoj kluci, řešil jste někdo úpravu zadních blinkrů z důvodů alu kufrů ??
Někde jsem tady četl, že je možné dát dozadu přední blinkry, ale nemůžu to najít.
Chci na 1150GS koupit kufry BigHusky a údajně ty dlouhé blinkry zavazí. Do LED se mi jít nechce a napadlo mě použít ty kratší přední, jenže tam zavazí ten podsedlový plast.
stačí vyhodit takové mezikusy a místo nich koupit myslím 10 nebo 8 mm trubičku - dutou a naříznout ji na dva 50-60 mm kusy a to je vše.. elektriku protáhneš tou dutinkou a je hotovo .. jo a možná vyříznout závit ale to je už maličkost.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
jinak pokud se ti nechce ta trubička vyrábět, nebo nemáš na to vybavení, můžu ti to ke kufrům přibalit jen si o ně Romanovi napiš, pokud budeš brát i nosiče, tak to k tomu přihodím
Jéééééééééééé, paráda. Mluvili jsme spolu dneska tak to mám vyřešeno. Kufry objednám a zaplatím v lednu, jak jsem říkal a pak bych dojel na montáž a i na ten pokec o Albánii.
Uf, tak to mi spadl kámen ze srdce
Ten blinkr se skládá z těla sklíčka mezikusu a vnitřností s dráty, na tom mezikusu je takový plastový caplík - to je aby se blinkry neprotáčely a byly rovně. pokud vyhodíš ten mezikus tak ten caplík mít nebudeš ... ničemu to nevadí, trubičku uřízneš na tu danou délku protáhneš do vnitř těla blinkru a přitáhneš - je tma taková kovová spona na dva šroubky, blinkr pak celý i s tou tyčkou nasuneš do původní díry vedle koncového světla a dotáhneš matkou - proto ten závit ale pečlivě aby jsi to nepřerval, rpotáčet by se to nemělo, pokud ano, stačí zdrsnit tu tyčku šmirglem. Funguje to a je to odzkoušený.
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...
Termín bude mít Roman a zřejmě i já na svém webu, jinak to bývá i na Cenduru.
ještě k těm blinkrům, tady to krásně uvidíš, jak je to složené http://www.realoe...Id=63_0573
Tu položku č.6(10) dáš pryč a nahradíš tou trubičkou, č.11 pak přendáš blíže k tělu blinkru a namontuješ zpět.
Upravil bartus dne 06.11.2015 23:00
tomle1 napsal:
Ahoj kluci, řešil jste někdo úpravu zadních blinkrů z důvodů alu kufrů ??
Někde jsem tady četl, že je možné dát dozadu přední blinkry, ale nemůžu to najít.
Chci na 1150GS koupit kufry BigHusky a údajně ty dlouhé blinkry zavazí. Do LED se mi jít nechce a napadlo mě použít ty kratší přední, jenže tam zavazí ten podsedlový plast.
Kratší přední blinkry(ta stopka na které blinkr drží) jsou jen na 1100GS, 1150GS má přední i zadní blinkry stejný, ale je to mezi sebou záměnitelný.